MHP mitinge hazır

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm POLİTİKA Haberleri 14.06.2013 03:41:00
MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, “Körler ve sağırlar birbirini ağırlar” dedi.
MHP mitinge hazır

RADARHABER / ERZURUM 

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, 22 Haziran’da Erzurum’da düzenlenecek Birlik Mitingi hazırlıkları için geldiği Erzurum’da gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Başbakan Erdoğan’ın gezi protestoları ile ilgili Hülya Avşar ve Necati Şaşmaz gibi sanatçılarla görüşmesini eleştirerek, “Körler ve sağırlar birbirini ağırlar” dedi.
Başbakan Erdoğan’ın var olan bir problemi samimiyetle çözmek, eylemin gerekçelerine ulaşmak niyetiyle hareket ediyorsa eylem yapanlarla direk görüşmesi gerektiğini dile getiren Büyükataman, “Doğrudan eylem yapanlarla görüşmek gerekir. Onlar adına birtakım insanlarla görüşülüyor olması yasak savmak anlamına geliyor. Samimi bulmuyorum. Toplumda karşılığı da yok” diye konuştu.
Palandöken Kayak Merkezi’ndeki bir otelde düzenlenen kahvaltıda basın mensupları ile biraraya gelen MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, Genel Başkan Yardımcısı ve Erzurum Milletvekili Oktay Öztürk, Genel Başkan Yardımcısı Atilla Kaya, Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, Genel Başkan Yardımcısı E. Haluk Ayhan, Genel Başkan Yardımsısı E. Semih Yalçın, Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kenan Tanrıkulu, Genel Sekreter Yardımcısı Recep Dumanlı, Antalya Milletvekili Mehmet Günal, İstanbul Milletvekili Murat Başeskioğlu, Ankara Milletvekili Mustafa Erdem, Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı ve Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, 22 Haziran’da Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin düzenleyeceği Birlik Mitingi’yle ilgili hazırlıkları değerlendirdi.
MHP İl Başkanı Zekai Kaya’nın açılış konuşmasının ardından konuşan Genel Sekreter İsmet Büyükataman, “Milliyetçi Hareket Partisi; bağımsızlığımızın son kalesi, bin yıllık kardeşliğimizin köprüsü ve toprak bütünlüğümüzün teminatıdır. Türk milletinin kalp atışıdır” dedi.
Milliyetçi Hareket Partisi olarak 9 ilde yapmayı planladıkları “Milli Değerleri Koru ve Yaşat” açık hava toplantılarımızın ilkini Bursa’da “Kuruluş”, ikincisini İzmir’de “Bayrak”, üçüncüsünü ise Adana’da “Vatan” temalı olarak gerçekleştirdiklerini hatırlatarak, “Birlik temalı dördüncü mitingimizi 22 Haziran Cumartesi günü Erzurum ilimizin ev sahipliğinde inşallah birlikte gerçekleştireceğiz. Bu açık hava toplantılarına milletimizin teveccühü Türk milletinin geleceğe güven ve umut ile bakmasını sağlamış, millet düşmanlarının kalplerine korku salmıştır. Ülkemiz, niyet ve hedefi karanlık olan bir siyasi yönetim anlayışının elinde yaklaşık 11 yıldır bocalamakta ve bunalmaktadır. Bu 11 yıl içinde; Türkiye her alanda yorulmuştur. Türkiye her alanda savrulmuştur. Türkiye her alanda sınıra dayanmıştır” dedi.
Büyükataman, “Bütün bu meselelerin yanında; 11 yıllık AKP yönetiminde vatandaşımızın ekonomik sorunları had safhada artmıştır. İşsizlik ve yoksulluk her haneyi yakmıştır. Borçlar katlanmış, mutfaklar boşalmış, siftahlar kesilmiştir. Üretim durmuş, sanayinin çarkları paslanmıştır. Çiftçi üzgün, esnaf sıkıntılı, emekli bezgin, memur yılgın, işçi perişandır. Herkes şikayetçidir. Herkes dertlidir.
Bu dertler milletimizi yormuş, yıpratmış, yaralamıştır. Küfürü-hakareti, baskıyı, kibri lanetleyen herkesi provokasyona açık alanlar yerine Türk milliyetçileriyle Erzurum’da buluşmaya davet ediyoruz” şeklinde konuştu.
“Milliyetçi Hareket Partisi; bu açık hava toplantılarında, iktidarın millet iradesine ipotek koyan, parlamentoyu devreden çıkaran fevkalade tehlikeli siyasi tahakkümünü ve tek parti anlayışını millete şikayet edecektir” diyen Büyükataman, daha sonra şunları kaydetti:
“Çünkü Türkiye, içeride ve dışarıda büyük sorunlara maruz bırakılmıştır. Özellikle terörle mücadele konusunda iktidar partisinin icraatları, Türk Devleti’nin ve milletimizin geleceğine yönelik ciddi tehditlere kapı aralamıştır.
Bu mitingler iktidarı uyarı ve milleti uyanışa davet mitingleridir. Bu mitinglerdeki manayı ve ruhu Türk milleti çok iyi bilmektedir. Bizim görevimiz; dosta yanında, düşmana karşısında olduğumuzu Türk milletiyle birlikte göstermektir.
Hangi siyasi görüşten olursa olsun, ay yıldızlı bayrağın altında yaşamaktan gurur duyan, birlik ve beraberlikten yana olan, toprak bütünlüğümüzü savunan, millet ve devlet bekasını düşünen her vatandaşımızı mitinglerimize davet ediyoruz.
Erzurum Birlik mitingi, Türk Devleti’ni parçalamak isteyen aktörlerin oyuncağı durumundaki, milli iradeyi ipotek altına alan ve onun tecelli yeri olan parlamentoyu baypas eden diktacı bir zümreyi uyarı gayesi taşımaktadır.

Etiketler : ,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler