MHP'li Aydın'dan temiz içme suyu sözü

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm POLİTİKA Haberleri 10.03.2014 17:35:00
MHP'li Kamil Aydın, İstanbul’dan döner dönmez ayağının tozuyla seçim çalışmalarına kaldığı yerden devam etti.
MHP'li Aydın'dan temiz içme suyu sözü

RADARHABER / ERZURUM
Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Kamil Aydın, İstanbul’dan döner dönmez ayağının tozuyla seçim çalışmalarına kaldığı yerden devam etti. Şehir merkezinde konvoy halinde halkı selamlayan Kamil Aydın, daha sonra esnaf ziyaretlerine çıktı, Erzurum için hedeflerini anlattı. Erzurum merkezde içme suyu ile ilgili olarak ne tür çalışmalar yapacağı yönündeki soruları yanıtlayan Kamil Aydın, “Erzurum’da bu altyapı varken, memba suyu bile kirlenir” dedi.Erzurum’un içme suyu şebekesinin bir an önce yenilenmesi gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Kamil Aydın, mevcut yönetimin hazır mali kaynağa rağmen bu sorunu bile çözmekten aciz kaldığını ileri sürdü. Aydın, “Gittikleri her yerde ‘içme suyu sorununu çözdük’ diyen anlayış, maalesef şehrin karşısına çok daha büyük bir sorun çıkarmış ve yıllarca Erzurum halkını kirli su içmeye mahkum etmiştir” diye konuştu.
 
“BUNLAR HAZIR KAYNAĞI BİLE KULLANAMADILAR”
Palandöken Barajı’nın devreye sokulması sürecinin herkes tarafından iyi bilindiğinin altını çizen MHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Kamil Aydın, “Seçimlerde sırf oya tahvil edebilmek amacıyla Palandöken Barajı’nı devreye çok erken sokan bu anlayış, mali kaynağı Avrupa Birliği (AB) Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA) tarafından sağlanan şebeke yenileme projesini de hayata geçiremedi. Mevcut şebeke sistemi yenilenmediği sürece memba suyu bile kirli akar” diye konuştu.30 Mart’tan sonra kendilerine yetki verilmesi halinde ilk iş olarak şebeke yenileme projesine el atacaklarını vurgulayan Kamil Aydın, “Türkiye’nin birçok kentinde AB destekleriyle altyapılar yenilendi, şebekeler değiştirildi. Ama Erzurum’da 64 milyon Euro’luk şebeke yenileme projesi bir türlü hayata geçmedi. Üstelik bu projenin maliyetinin yüzde 85’ini Avrupa Birliği karşılayacakken, hazır olan bu kaynağı bile kullanma becerisi gösterilemedi” şeklinde konuştu.
 
ERZURUM YİNE “SUYU İLE MEŞHUR KENT” OLACAK
Kamil Aydın, “Erzurumlu hemşehrilerimizin bize yetki verecekleri gün, inşallah Erzurum’un içme suyu probleminin çözüme kavuşmaya başlayacağı gün olacak. Şehir merkezindeki içme suyu şebekesinin tamamını süratli bir biçimde yenileyecek ve insanımızı çok büyük bir sorundan kurtarmış olacağız. Erzurum’da artık her musluktan içilebilirlik standardı yüksek olan sular akacak. Suyu ile meşhur bu kent, bu niteliğine yeniden kavuşacak, halkımız artık en ufak bir endişe duymadan içme suyunu tüketebilecek. Erzurum halkının tüketimine bugüne kadar kirli suyu sunan bu anlayış ise, hizmet nasıl üretilir ve sorunlar nasıl çözülür, bunu bizzat yaşayarak ve bizden öğrenerek görecek” diye konuştu.
Etiketler : Erzurum, su, şehir, şebeke,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler