MHP'li Kaya: Herşey toz pembe değil

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm POLİTİKA Haberleri 23.09.2013 13:40:00
MHP Erzurum İl Bakanı Zekai Kaya, parti olarak halkın sorunlarını yakından belirlediklerini söyledi.
MHP'li Kaya: Herşey toz pembe değil

RADARHABER / ERZURUM
MHP Erzurum İl Bakanı Zekai Kaya, Milliyetçi Hareket Partisi Erzurum İl Başkanlığı olarak, sadece seçim zamanı değil, her zaman vatandaşlarla bir arada bulunmaya gayret gösterdiklerini belirterek, “Ramazan ayında başlattığımız gezi ve ziyaret programlarımıza ara vermeden devam etmekteyiz. Bu ziyaretler bize şehrimizin, şehir esnafımızın durumunu daha iyi analiz etme fırsatını vermiş, ve bazı acı gerçekleri bize göstermiştir. Birilerinin göstermeye çalıştıkları gibi her şey maalesef tozpembe değil. Yetkililer at gözlüklerini çıkarıp şehirle ve şehrin sorunlarıyla ve bu şehirde hayatını idame ettirmeye çalışan esnafın sıkıntılarıyla hasbıhal olması gerekmektedir” dedi. 
 
"BİZ GİTTİK GÖRDÜK"
“Biz gittik ve gördük. Büyükşehrin Küçük Taksicilerini gördük. Cumhuriyet caddesi üzerinde bulunan taksi duraklarından yetkililerin acaba haberleri var mı? Dadaş sinemasının bir tarafında 8 diğer tarafında 14 taksicinin, içinde 4 kişinin bile rahat oturamayacağı duraklara hapsedildiklerinden haberleri var mı?” diye soran MHP İl Başkanı Kaya, “Çok uzun yıllardır bu bölgede esnaflık yapan bu taksicilerin daha UKOME kararlarının verilmesini engelleyen nedenler nelerdir? Acaba herhangi bir yetkili, Palandöken Devlet Hastanesi, Bölge Eğitim Hastanesi, Göğüs Hastanesi, Çaykara Caddesi, Gez Mahallesi, Yenişehir AVM civarı, Havaalanı ve adını sayamadığımız buna benzer birçok taksi duraklarında esnaflık yapan insanlarımızı kaale alarak sorunlarını dinleyecekler mi? Vergi, sigorta ve benzin zamlarıyla ezilen taksicilerin, yıllardır adeta kangren olan sorunları neden çözülemiyor? Metropolleşme yolunda hız alan Erzurum da, taksici esnafının dolmuş taksi talepleri neden görmezlikten geliniyor? Plakaların dondurulmaması nedeniyle her önüne gelenin ticari plaka almasının önüne geçilmesi mümkün değimlidir? İl ve ilçelerden gelen minibüslerin ticari taksi gibi yolcu taşıdıklarından ve taksicilerin buna tepki göstermeleri nedeniyle toplanıp bu taksicilere sopa ve değneklerle saldırdıklarından belediyenin ve emniyetin haberi var mıdır? Kendilerine müracaat edildiğinde topu sağa sola atmalarının altındaki nedenler nelerdir. Özellikle hastane bölgelerinde esnaflık yapan taksicilerimizin bu problemine gerek emniyetin gerekse belediyenin en kısa zamanda müdahale yapmasını umuyoruz” diye konuştu.
 
"SORUNU MECLİS GÜNDEMİNE TAŞIYACAĞIZ"
İlçelerden gelen minibüslerin semt garajına girmediğini, hastaneler arası yolcu taşıma işlemi yapacaklarsa bu garajın neden yapıldığını dile getiren MHP İl Başkanı Kaya, “Bu minibüslerin garaja giriş kontrollerini yapılıyor mu? Yapılıyorsa bu minibüslerin hastaneler arası yolcu taşımalarına kolaylık sağlayan boşluk nereden ve kimden kaynaklanmaktadır? Ağrı, Muş, Kars, Ardahan ve diğer çevre illerden gelen büyük yolcu otobüsleri hastane bahçelerinden yolcu toplayacaklarsa, yeni terminal neden yapılmıştır? Madem uygulamanız bu o zaman ya hastaneyi terminale taşıyın, yada terminali hastanenin bahçesine taşıyın herkes bildiğini okusun.
Başta Şoförler ve Otomobilciler Derneğinin ve Erzurum Büyükşehir Belediyesinin bu sorunlara bir an önce el atmasını ve kısa zamanda problemleri gidermesini bekliyoruz. Milliyetçi Hareket Partisi Erzurum İl Başkanlığı olarak bu sorunu Meclis gündemine taşımak için elimizden geleni yapacağımızı belirtmek istiyorum” diye konuştu.
 
ADAY ADAYLIKLARI SÜRECİ BAŞLADI
30 Mart 2014 tarihinde ülke kaderini değiştirecek olan yerel seçimlerin yapılacağını hatırlatan Kaya daha sonra şunları kaydetti; “Yaklaşık 1,5 yıldır bu konu üzerinde gerekli ön çalışmaları tamamlayarak bu sürece kendimizi hazırlamış bulunmaktayız. İl Teşkilatımız ve belirleyici organlarımız tarafından halkımıza en verimli ve daha fazla hizmet edebileceğine inandığımız kişileri aday olarak göstermek için çalışmalarımız aralıksız devam etmektedir. Milliyetçi Hareket Partisi Erzurum İl Teşkilatı olarak, 2014 seçimlerinde partimizi temsil edecek olan Büyükşehir Belediye Başkanlığı, İlçe Belediye Başkanlıkları ve Belediye Meclis Üyelikleri için aday adaylığı sürecini 23.09.2013 tarihinden yani bugünden itibaren başlatmış bulunmaktayız. 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi olarak görev yapanlar içinde yasal süre içerisinde müracaatlar kabul edilecektir. Aday adayı olanlarla birlik ve beraberlik içerisinde hedefimize yürüyeceğimizden hiçbir şüphemiz yoktur. Vatan sevdalısı ve hizmetkârı olarak tüm halkımızı kucaklayıp hedefimize yürüyeceğiz. Gün birlik günüdür gün beraberlik günüdür. Sözü güzelliğe, niyeti temizliğe, hedefi birliğe ve meramı hidayete yönelik olan herkese kapımız sonuna kadar açıktır.”
 

 

Etiketler : Erzurum, MHP, sorun, Büyükşehir,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler