MHP'li Kaya taksicilerin dertlerini dinledi!

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm POLİTİKA Haberleri 21.08.2013 19:03:00

RADARHABER / ERZURUM

MHP İl Başkanı Zekai Kaya, taksici esnafının sorunlarını dinledi. Atatürk Üniversitesi yerleşkesinde bulunan Araştırma Taksi Durağına giderek taksici esnafın sorunlarını dinleyen Kaya, bir dokundu bin ah işitti. 

TAKSİCİ ESNAFI DERT KÜPÜ
Taksicilerin yıllardır adeta kangren olan sorunları bir türlü çözülemiyor. Metropolleşme yolunda hız alan Erzurum’da taksici esnafının dolmuş taksi ve korsan taksilerin önüne geçilmesi yönündeki talepleri adeta görmezlikten geliniyor.
Yerel seçimlerin yaklaşması ile birlikte özellikle Ramazan ayı akşamlarında vatandaş sohbetlerine katılarak onların sorunlarına çözüm arayan MHP İl Başkanı Zekai Kaya, bu kez taksici esnafının sorunlarını dinledi. Atatürk Üniversitesi yerleşkesindeki Araştırma Taksi durağı ve Sigorta taksi duraklarına giderek taksicilerle bir süre sohbet eden İl Başkanı Kaya, bir dokundu bin ah işitti.

''VATANDAŞ PAZARLIKSIZ BİNMİYOR''
Yıllardan beri yetkililerden dolmuş taksi sistemine geçilmesi için çalmadık kapı bırakmadıklarını söyleyen Taksi durağı şoförleri, kendilerinin görmezden gelindiğinden şikayetçiler. Başta Şoförler Cemiyeti olmak üzere hiçbir yerden destek göremediklerinden yakınan şoför esnafı, “ Artık taksimetre tarifelerinin artırılması bile bizim kazancımıza katkı sağlamıyor. Öyle ki vatandaş bizimle pazarlık ederek gideceği güzergahın ücretini önceden öğrenerek hizmetimizden faydalanıyor. Pazarlığa girmediğimiz taktirde durağımıza adım bile atmıyorlar. Gerek milletvekillerimizin gerekse belediye başkanlarımızın sorunlarımıza çözüm bulmaları artık kaçınılmaz hale geldi” dediler.

KAYA:SORUNLAR ÇÖZÜM BULMALI
Öte yandan Taksici esnafının sorunlarını dinleyen MHP Erzurum İl Başkanı Zekai Kaya ise esnafın şehrin ekonomisine olan katma değerinin görmezden gelinmemesi gerektiğini anlattı. Kaya, “Taksici esnafının yılları aşan sorunları adeta dağ olmuş durumda. Biz muhalefet olmak için muhalefet yapan bir parti değiliz. Sorunlar ortada. Bu sorunları çıkaran bizler değiliz. Sistemin ve yetkililerin basiretsizliği bu sorunları daha da artırıyor. Belediye başkanları oy kaygısına düşmek yerine taksicilerin kendileri ile ilgili sorunları için bir gün onların kapısını aralasa bir adım atabilse inanıyorum ki sorunlar kolaylıkla çözülebilir. Kaldı ki bahsi geçen sorunların çözümü hiçte zor değil. Neden bu kadar diretiyorlar anlamış değilim. Ben ilk fırsatta esnafımızın sıkıntılarını dile getirmek amacıyla partimizin milletvekillerinin meclis gündemine getirmesini isteyeceğim” diye konuştu.

Etiketler : Erzurum, MHP, Kaya, taksici,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler