Milletvekili Adayı Zekai Kaya projelerini anlattı

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm POLİTİKA Haberleri 26.04.2023 15:46:00
İYİ parti il teşkilatı ve Milletvekili adayları basınla kahvaltıda bir araya geldi.
Milletvekili Adayı Zekai Kaya projelerini anlattı

RADARHABER / ERZURUM
İYİ Parti Erzurum İl Teşkilatı ve Milletvekili Adayları Basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi. Selamlama konuşmasını yapan İYİ Parti Erzurum İl Başkanı Fatih Güneyin, Milletvekili Adaylarına başarılar diledi. Daha sonra söz alan İYİ Parti 1. Sıra Milletvekili Adayı Zekai Kaya, Erzurum’un tüm sorunlarını bildiklerini söyleyerek teşhisden sonra çözüme başlayacaklarına vurgu yaptı. Kaya, bir soru üzerine Erzurumspor'un stadyumunu da tamamen yıkıp yenisini yaptıracakları müjdesini verdi. 
 
 
"ÖNCE TEŞHİS SONRA ÇÖZÜM ORTAYA KOYMAK GEREKİYOR"
 
 
Erzurum'da sorunlara değinen Kaya ulaşımdan tarıma, sanayiden turizm gibi bir çok alanda ortaya koyacakları projelerinin olduğunu belirterek şöyle konuştu:'' Erzurum manevi milli şuurun on planda olan bir şehir . Tabi bu şehir için yapılmayan yatırımlar ve destekler var. Sorunların başında, Lobicilik faaliyetlerin kurumsallaşmaması geliyor. Önce teşhis sonra çözüm ortaya koymak gerekiyor. Sanayi ve teknoloji bakanlığının en son rakamlarına göre Erzurum 62 sırada yer almaktadır. Bunun üzerine bir şey söylemek zor. İhracat anlamında da gerideyiz. Kişi başına düşen gelir ve nüfus bakımından da gitgide azalmaktadır. Hava yolu ulaşımı da da sefer sayısı ve saatleri de bir sorun. Kara yolunda yapılan tünellerde yarım projeler olarak kalmış durumda. Buna benzer çok şey söylenebilir. ‘’ dedi.
 
 
''ERZURUM’DA RAMAZAN AYINDA TURLAR DÜZENLEMEYİ PLANLIYORUZ''
 
 
Erzurum’un turizm potansiyelinin yüksek olduğuna vurgu yapan Milletvekili Adayı Kaya, ‘’ Turizm için önemli bir şehir olan kentimiz, dünya sporuna ve turizmine kazandırılması gerekiyor. Ulaşımdan tanıtıma yatırımdan bir çok alanda destek alması gerekiyor.’’ diye konuştu. Konuşmasında çözüm önerilerinden de bahseden Kaya şehrin tanıtımının yapılmasının önemine dikkat çekerek ,’’ Erzurum’da Ramazan Ayında Turlar düzenlemeyi planlıyoruz. Ramazan aylarında organizasyonlar yaparak tanıtıma katkı sağlayacağız. İlimizde sağlık turizmi anlamında kaplıcalar ve yeni yerler yaparak genişleteceğiz.
 
 
 
TARAFTARA STADYUM MÜJDESİ...MERAL AKŞENER ERZURUM'A GELİYOR
 
 
Erzurum’da tarım ve hayvancılık alanında yem fabrikaları kurarak çiftçimize destek olacağız. Mandıra anlamında da çalışmalar yürüteceğiz. Üniversitelerimiz artık giden akademisyenlerle değil gelecek akademisyenlerin üniversitesi olacak, lojmanların yıkımı ve yenilenmesini yapacağız. Şehrin yöresel ürünleri hem tanıtılacak hem de satışa sunularak üreticiye katkı sağlanacak. ‘’ Milletvekili Adayı Zekayi Kaya, Erzurumspor'un stadyumunun durumu ile ilgili bir soru üzerine ise, ’’ İYİ Parti iktidarında Kazım Karabekir stadyumu yerle bir edilip, Türkiye'nin en güzel, modern stadyumunu yapacağımızın sözünü veriyorum'' dedi. Öte yandan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Erzurum ziyareti hakkında da bilgi veren Kaya 27 Nisan Perşembe günü ( Yarın ) Saat 17.00’da esnaf ve vatandaş buluşmasının gerçekleştirileceğini sözlerine ekledi. 
 
 
 
 
Zekai Kaya'nın açıklamalarının satırbaşları şöyle: 
 
 
* İlimizin Batıya uzaklığı yıllardır önemli bir sorun olarak ortada duruyor. Yüksek Hızlı Trenin Erzincan’a kadar “yüksek hızlı” olacağı netleşmesine rağmen Erzurum’a doğru devamı “hızlı tren” mi yoksa “yüksek hızlı tren” mi olacak? Bu konuda net bir açıklama yok. Erzincan’dan Trabzon’a doğru mu devam edecek yoksa Kars’a doğru  mu gidecek kesinlik yok. Bu nedenle bu işin takipçisi olacağımızdan bütün hemşerilerimiz emin olsun. 
 
 
* Erzurum’a yapılan seferlerin azlığı, bilet fiyatlarının yüksekliği ve sefer saatlerinin uygunsuzluğu yine Erzurumlunun önemli bir problemidir. Havaalanı terminal binasının artık yetersiz kalması da ayrı bir sorun olarak ortada duruyor. Bu durumun düzeltilmesi önceliklerimiz arasında olacaktır.
 
 
* Erzurum için planlanan ve il sınırları dahilinde yapılan tünellerdeki gecikmeler artık yerini bıkkınlığa bırakmıştır. Kop Tüneli 12 yıldır bitirilemedi. İspir ulaşımının direkleri olan Kırık ve Dallıkavak tünelleri aynı şekilde yarım projeler olarak ortada duruyor. Artvin ile bağlantımız olan Pirinkayalar tüneli maalesef tek tüp olarak yapıldı. Bütün bu projelerin takibi yanında Aşkale-Tercan ve Tortum-Oltu arasına tünel ve viyadükler yapılması ile ilgili yetkililer nezdinde girişimlerde bulunacağız.
 
 
* Erzurum Lojistik merkezi kararı alınıp idari bina yapılmasından sonra bu konuda bir ilerleme sağlanamamıştır. Erzurum’da sanayinin gelişmesi fiziki olarak yükleme ve boşaltma alanlarının tamamlandığı, Gümrük Birimlerinin aktif olarak çalıştığı bir lojistik merkezi ile mümkündür. Lojistik merkezinin gelişimi de Erzurum-Karadeniz demiryolu yapımına bağlıdır. Özellikle kaba yüklerin limanlara ulaşması anlamına gelecek bu yatırım sonucunda birçok sanayi firması üretim ve dağıtım üssü olarak Erzurum’u seçecektir. Lojistik Merkezin ve Karadeniz demiryolunun yapımı için gecemizi gündüzümüze katacağız. Benzer Şekilde Bingöl İlimiz üzerinden Mersin Limanına bağlanacak bir demiryolu ağı sanayileşme için önemlidir. İhracatın geliştirilmesi maksadıyla İran-Doğubayazıt-Horasan arasında bir demiryolu tesis edilmesi ticari hacmin geliştirilmesine önemli katkılarda bulunacaktır.
 
 
* Erzurum 2011 yılında yapılan Dünya Üniversiteler Arası Kış Oyunlarından sonra avrupa ve dünya da kayak ve kış sporları ile ilgilenen tüm insanlar tarafından tanınmıştır.  Bu yüzden o dönemde yapmış olduğumuz bu yatırımları liyakatli ve işinin ehli kişiler tarafından kullandırılarak dünya sporuna ve turizmine açmamız gerekiyor. Oda ve yatak sayımızı artırabilmek için Yatırım yapmak için gelen otelcilere köstek değil destek olmamız gerekiyor.  Bu denli güzel ve dünyanın neredeyse hiç bir yerinde olmayan Palandöken dağımızı bacasız bir sanayiye dönüştürüp şehrimiz için katma değer oluşturmamız gerekiyor. Kış turizmi için uçak saatlerimizi çok iyi organize edip yerli turistlerinde şehrimizi tercih etmelerini sağlamamız gerekiyor. 
 
 
 
* Sağlık Turizmi alanında da iddialı olacağız. İlimizde yeni özel hastaneler kurulması artık zaruridir. Gerek yurtiçinden gerek yurtdışından hastaları Erzurum’da tedavi ederek ilimiz sağlık sektörüne katma değer kazandırmayı düşünüyoruz. Bu konuda yapılan sınırlı girişimler maalesef yeterli değildir. Sağlık turizmi kapsamında kaplıcalarımızın tam kapasite ile çalışması ve yeni tesisler kurulması için girişimlerde bulunacağız.
 
 
* Sıla turizmi önem verdiğimiz konulardan bir diğeridir. Şehir ve ülke dışında yaşayan Erzurumluların yılda en az bir haftayı memleketlerinde geçirmelerini istiyoruz. Bu nedenle küçük metrekareli evler yapılmasından devre mülk sistemine kadar tüm seçenekleri kullanacağız. Hemşerilerimizin memleket havası teneffüs etmeleri, çocuklarının memleket aidiyeti hissetmeleri, bir kısım alış verişlerini şehrimizden yapmaları memleket bilinci için çok önemlidir. Bu konuda hemşeri vakıf ve derneklerimiz ile birlikte çalışacağız.
 
 
* Atatürk Üniversitesi artık akademisyenlerin göç ettiği değil akademisyenlerin tercih ettiği bir üniversite konumuna getirilecektir. Bu amaçla mevcut lojmanlar yıkılarak modern konutlar yapılacak ve hocalarımızın hizmetine sunulacaktır. Akademik yükselme ve teşvik programları yeniden gözden geçirilecektir. Açık Öğretim gelirlerinden tüm akademisyenlerin faydalanması için gerekli yönetmelik değişikliği yapılacaktır. Öğretim üyelerimizin yabancı dillerinin geliştirilmesi için yabancı akademisyenler istihdam edilecektir. Yakın zamana kadar Atatürk Üniversitesi tüm Türkiye’den yoğun öğrenci alırken artan üniversite sayıları ile paralel olarak daha çok yerel bir niteliğe bürünmüştür. Bunu aşmak için gerekli çalışmaları yapılacaktır. Özellikle başta Azerbaycan olmak üzere yabancı öğrencilerin ilimize kazandırılması için seferberlik ilan edilecektir.
 
 
* Erzurum Teknik Üniversitemiz adeta yazılım üniversitesine dönüştürülecek, Üniversite-Şehir işbirliği ile ilimizdeki işsiz gençlerin yazılım eğitimine yönlendirilmesi sağlanacaktır. Dünyadaki dijital dönüşümün Türkiye’deki en ileri otoritesi Erzurum Teknik Üniversitesi olacaktır. Bu konuda yerli yabancı tüm paydaşlar ile birlikte çalışacağız. Yine savunma sanayi ile Erzurum Teknik Üniversitesi arasında ortak projeler geliştirilmesi için çaba göstereceğiz.
Etiketler : ,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler