Milletvekili Aydemir: Dadaşlara Minnettarız

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm POLİTİKA Haberleri 08.08.2016 16:39:00
Aydemir, 15 Temmuz, aynı zamanda bir büyük milletin yeniden dirilişidir.” dedi.
Milletvekili Aydemir: Dadaşlara Minnettarız

RADARHABER / ERZURUM
 
İstanbul Yenikapı Merkezli olarak Türkiye’nin tüm illerinde gerçekleştirilen Demokrasi ve Şehitler Mitingi, Erzurum’da da milli coşkunun yer aldığı bir etkinlik olarak kaydedildi. Tüm partilerin en yetkili organları ve üyeleriyle katıldığı mitingin Erzurum etabında, AK Parti Milletvekilleri selamlama konuşması yaptı. 
 
Ak Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, “Aziz milletimizin ikbal ve istikbaline kasteden bir kakışma, yıllarca kültür ve iman hayatımızı içinden yıkmaya çalışan bir güruhun Türk Milletine kefen biçme hezeyanı olan 15 Temmuz, aynı zamanda bir büyük milletin yeniden dirilişidir.” dedi.
 
15 Temmuz darbe girişimini, Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’un tanımlamasıyla belirten Milletvekili Aydemir, “Böyle bir yurdu elinden çıkaran nesli sefil/Yerin üstünde muhakkar, yerin altında zeli. Bir kesimin, ruh, iman ve aklını dış güçlere teslim etmiş bir kesimin devlete, millete, vatana, ezana ve bayrağa isyanı olan 15 Temmuz, aynı zamanda bu ihanet senaryosunu bozmaya ahdetmiş, kefenini vatan, millet, devlet uğruna cebinde taşıyanların var olduğu gündür.” ifadelerini kullandı.
 
Milletvekili İbrahim Aydemir, “Türk Milletinin bütün unsurlarıyla, ‘Değil mi cephemizin sinesinde iman bir; sevinme bir, acı bir, gaye aynı, vicdan bir ‘ nidasıdır 15 Temmuz. 15 Temmuz’da milli iradeyle ifade bulan darbe girişimine karşı şanlı direniş, Türkiye’nin tarihi kaderinde bir dönüm noktasıdır.” dedi.
 
"İMAN BİR, GAYE AYNI, VİCDAN BİR…"
 
15 Temmuz’da hainlerce gerçekleştirilmeye çalışılan darbe girişimine karşı, Türk Milletinin tüm unsurlarıyla dur dediğini, küresel tarihin ender kaydettiği bir milli duruş ve direniş gösterdiğini belirten Milletvekili Aydemir, “15 Temmuz 2016’da Yüce Milletimizin ve onun aziz bir parçası olan Dadaşların oluşturduğu milli irade cephesi, milli şairimiz Akif’in ifadesiyle ‘Değil mi ortada bir sine çarpıyor, yılmaz, Cihan yıkılsa emin ol bu cephe sarsılmaz! ‘ vurgusudur.” diye konuştu.
 
ABDURRAHMAN GAZİLERİN DUASI
 
15 Temmuz gecesinde tüm ülkede olduğu gibi Erzurum’da da Dadaşların Aziziye destanına eş bir milli duruş gösterdiğini ifade eden Milletvekili Aydemir, “Dadaşların 15 Temmuz’da kaydettiği şanlı direniş, Abdurrahman Gazilerin duası, Nene Hatunların niyazıdır. İslamın bayraktarı olan bu yüce milletin tarihe vurduğu 21’inci asır Dadaş damgasıdır.” ifadelerini kullandı.
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler