Milletvekili Aydemir Gündemi Değerlendirdi

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm POLİTİKA Haberleri 20.06.2016 15:47:00

RADARHABER / ERZURUM
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir Kardelen Tv’de yayımlanan Gündem Özel Programında Erzurum ve ülke siyasi güncelini değerlendirdi. Aydemir, Başkanlık Sistemi, Yeni Anayasa, 65’inci Hükümet’in Erzurum Yaklaşımı, Erzurum’un 2023’e Doğru Kalkınma ve Gelişme Ufku ile Erzurumspor konularında önemli tespitlerde bulundu. 
 
DEĞERLERLE BULUŞMA DÖNEMİ
Türkiye’de AK Parti iktidarlarıyla birlikte ciddi bir değişim, dönüşüm süreci yaşandığı, milleti tarif eden değerlerle yeniden buluşulduğunu aktaran Milletvekili Aydemir, bu manada AK Davayla birlikte Milletvekili tarifinin de değiştiğini, asli manasına kavuştuğunu kaydetti. Aydemir, ‘Milletvekili halkın önünde yürüyen değil, halkla beraber yürüyen, onun haliyle halleşen, halkın feraset ve basiretini temsil edendir. Beliğ bir tarifle söyleyelim; ‘Eski hal muhaldir, yeni hal milletle birlikte olmaktır, millete hizmetkar olmaktır.’ dedi.
 
HALKIN GÜNDEMİYLE SİYASET GÜNDEMİ BİRLEŞTİ
AK Parti’nin Türkiye Siyasetine getirdiği büyük reformlardan birinin de gerçeklerle yüzleşmek, sorgulamak kültürü olduğunu, halkın gündemiyle siyasetçi gündeminin buluştuğunu kaydeden Milletvekili Aydemir, ‘Biz haftanın en az üç günü, yasama faaliyetlerinin olmadığı günlerde Erzurum’da bulunuyor, ilçe ilçe, mahalle mahalle dolaşarak, yüz yüze hizmet muhasebesi yapıyoruz. Sivil inisiyatif ile bir araya geliyor, istişare ediyoruz. Problemleri yerinde ve zamanında tespit ederek çözüm gündemine taşınmasını sağlıyoruz. Halkımızla birlikte değerlendirmelerde bulunuyor, hangi problemi, hangi ölçüde çözebildiğimizi sorguluyoruz. Böylelikle karşılıklı fikir teatisi ve paylaşımı yapıyor, beyin fırtınası oluşturuyor, halkın efkarından besleniyoruz.’ diye konuştu.
 
ÖNCE EMPATİ, SONRA EMPATİ
Kendilerine iletilen her meseleye, her talebe sahip çıktıklarını kaydeden Milletvekili Aydemir, ‘AK Davanın milletvekilliği görevine yüklediği tanımlar ve çizdiği yol haritasının temel vurgusu ‘empatidir’ Yani vatandaşla özdeşleşmek. Yani samimi olmak..Yani vatandaşın talebini yürekten sahiplenmek.. Bize sunulan hiçbir talebe ‘ Böyle bir şey de istenir mi?’ reaksiyonunu göstermedik. Zira sizin basit gördüğünüz problem, muhatabınız için hayati önem de olabilir.’ dedi.
 
AK PARTİYLE GELEN DİRAYET SİYASETİ
AK Parti ile birlikte Türkiye’de sosyal ve ekonomik bağlamda ilklerin yaşandığına vurgu yapan Aydemir, 14 yılda bir dirayet siyaseti izlendiğini, verilen her sözün tutulduğunu, milli iradenin temel ölçü hale getirildiğini kaydetti. Bu gelişmeler sonrasında Türkiye’nin iki temel önceliği bulunduğunu ifade eden Aydemir, bunların Yeni Anayasa ve Başkanlık Sistemi olduğunu söyledi.
 
YENİ ANAYASA VE BAŞKANLIK SİSTEMİ
Başkanlık sisteminin AK anlayış ve davaya muhalefet eden kesimlerce yanlış olarak tek adam sistemi olarak tanıtılmaya ve aksettirilmeye çalışıldığına işaret eden Aydemir, ‘Başkanlık sistemi tek adam sitemi değildir. Aksine çoğulcu demokrasinin daha disipline edilmiş bir şeklidir. Ülke yönetiminde istikrarın gereğidir. Biz, özel bir tanımlama yaparak, halen içinde bulunduğumuz mevcut hali ‘müşevveş demokratik hal’, Başkanlık Sistemini ise ‘mütebariz demokrasi ‘olarak tanımlıyoruz. Bu, halkımızın da yüksek ferasetiyle tasvip ettiği ve teveccüh gösterdiği vurgudur.’ dedi.
 
DOĞU VE ERZURUM EKONOMİSİ
Kardelen Tv’deki Gündem Özel Programında Doğu Anadolu Bölgesi ve Erzurum ekonomisine değgin tespitlerini de paylaşan Milletvekili Aydemir, ‘AK Parti iktidarları öncesinde Doğu, öteki kavramıyla eşdeğerdi. 2002’den bu günü, AK Parti iktidarlarıyla bu yanlış anlayış tarihe gömüldü. Serhat il tariflerinin bile içeriği dolduruldu, manasıyla buluşturuldu. Bugün uzun yıllara sari bölgelerarası kalkınmışlık farkı yaşanabilir, ancak, ötekileştirme artık yoktur. Dahası doğu, batı farkı yoktur.. Doğusu ve batısıyla ‘Biz’ vardır.’ diye konuştu.
 
BAŞKENT’TE ERZURUM GÜNDEMİ
Başkentte ETSO ve ETB başta olmak üzere ekonomik STK’ların katılımıyla, Sağlık Bakanı Recep Akdağ başkanlığında bir Erzurum istişaresi yapıldığını, ilin gelişme ve büyüme kodlarının ele alındığını belirten Milletvekili Aydemir, il ekonomisine dair danışma, yüzleşme, sorgulama ve tespit amaçlı toplantıların periyodik biçimde yapılacağını bildirdi.
 
KARDEŞLİK İKLİMİ
Erzurum’un sosyal ve ekonomik manada kalkınma sürecini devam ettirmesi için öncelikle ilde var olan ve örnek gösterilen kardeşlik ikliminin korunması ve hakim tutulması gerektiğini belirten Aydemir, kardeşliğin taşıdığı huzur iklimine hizmet edenlerden övgü ile söz etti.
 
TARİFSİZLİKTEN KURTULMAK GEREK
Erzurum’un ekonomik kalkınma ve gelişmesi adına önceliğin, tarifsizlikten kurtulmak olduğunu vurgulayan Milletvekili Aydemir, ‘ekonomik önceliğimiz emek-yoğun sektörlerdir. Yani iş kapısı oluşturacak sektörler..Bir de potansiyel ve değerlerimiz, kaynaklarımız var. Erzurum’un bu bağlamda öncelikli sektörü tarım ve hayvancılık sektörüdür. Hizmetler sektörüne dair yapılanma ve yatırımları bu zeminde yapabilirsek, İl’e ait kalıcı bir ekonomik model oluşturabiliriz.’ dedi. Aydemir, Erzurum’un kalkınma enerjisini harekete geçirecek, göçü önlemeyi amaçlayan Marka ilçeler konseptinin hayata geçirilmesi yolunda ciddi bir sürecin başlatıldığına işaret etti.
 
SEKMEN ERZURUM İÇİN BÜYÜK ŞANS
Erzurum’un belediyecilik bazında tarihi bir dönem yaşadığı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in Erzurum için önemli bir şans olduğunu vurgulayan Milletvekili Aydemir, AK Belediyecilik üslup ve yaklaşımını hayata geçiren yerel yönetimlere minnettar olduklarını kaydetti.
 
ERZURUMSPOR ORTAK DEĞERİMİZ
Kardelen Tv’deki Gündem özel Programının son bölümünde Gazeteci Ayhan Türkez’in ‘Erzurumspor’dan beklentiler’e ilişkin sualini cevaplandıran Milletvekili Aydemir, Erzurumspor’un kentin ortak değeri olduğunu, bu değere hizmet eden herkes ve kesime teşekkür edilmesi gerektiğini belirterek, ‘Biz artık Erzurumlular olarak birbirimize noksanlar yükleme yerine, değerleri paylaşma ve onlara destekte yarışmaya yoğunlaşmalıyız. Erzurumspor böyle bir değer. Takımımızın bu sezon 2’inci Ligden PTT birinci Lige yükseleceğine inanıyor, Erzurumspor yönetimine başarılar diliyorum.’ dedi.
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler