Milletvekili Aydemir’den “15 Temmuz” dersi

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm POLİTİKA Haberleri 21.09.2016 10:45:00

RADARHABER / ERZURUM
 
Her fırsatta 15 Temmuz hain darbe girişimi ile FETÖ terör örgütünün gerçek yüzü hakkında konuşmalar yapan AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, öğrencilere seslendi. Özel Güneş Kolejinin düzenlediği 15 Temmuz’u anlatan törende konuşma yapan AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, 15 Temmuz tarihinin her kuşağa hakkıyla anlatılması gerektiğini belirterek, “Bu vatan bizden çocuklarımıza kalacak olan bir miras, çocuklarımızın da gözlerinin nuru gibi bakacakları bir emanettir” dedi. 
 
“Amaçları devletimizi yıkmaktı”
 
Konuşmasında 15 Temmuz hain darbe girişiminin öncelikle devletimizi yıkmaya yönelik kalleş bir girişim olduğunu dile getiren Aydemir, hain odakların karşılarındaki tek engelin de milletimizin lideri, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olduğunu söyledi. Dede Korkut’un ‘Baba malından ne fayda elde devlet olmasa’ sözünün altını çizen AK Parti Milletvekili İbrahim Aydemir, “Varlığınız ne kadar fazla olursa olsun, Makamınız, mevkiiniz ne kadar yüksek bulunursa bulunsun, Devletiniz yoksa bunların hiçbir kıymeti yoktur. Bunun canlı örneklerini çevre ülkelerin hallerine bakıp görebiliyoruz. 15 Temmuz hain girişimi işte bize ait en büyük kıymet olan devletimizi yıkmayı, yok etmeyi hedef almıştır. Bunun için kurguladıkları plana göre ilk hedefleri de, liderimiz, Sayın Cumhurbaşkanımızı ortadan kaldırmaktı. Eğer bu hain emellerinde başarı sağlasalardı, ne devletimizin esamisi okunurdu, ne de milletimizde dirlik ve birlik kalırdı. Başta Cenab-ı Allah’ın inayeti, Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın dirayeti, sonrasında da milletimizin kahramanca direnişi, ülke olarak hepimizin yeniden ayağa kalkmasına sebep oldu. Milletimiz 15 Temmuz gecesi kutlu dirilişlerinden bir yenisini daha tarihin altın sayfalarına yazdırmayı bildi” diye konuştu.
 
“15 Temmuz kayda geçen muhteşem bir tarih olmuştur”
 
İnsan zihninin, renklerle, resimlerle, tarihlerle düşündüğüne de dikkat çeken Aydemir, “Tarihi anlar çoğu kere kitaplar dolusu bilgileri bir anda zihnimize üşüştürür. Mesela 571 tarihi dediğinizde aklınıza, dünyaya gelmiş gelecek en mükemmel insanı, yani Peygamber efendimizi, İslam’ı, İslami değerleri, iyi olan her şeyi hatırlarsınız. Yahut 1299 tarihi geçtiğinde koca bir Osmanlı İmparatorluğunu aklınıza getirirsiniz veya, 1071 tarihi Anadolu’nun Türklere vatan kılındığı tarihtir. Malazgirt çağrışımı yapar. Alpaslan’ın beyaz atının üstüne beyaz kefenini giyip Türk ordusuna önderlik ettiği fotoğraf hayalinize gelir. Ve yine, 1923 Cumhuriyetimizin kurulduğu tarih. İşte bunun gibi, artık Türk tarihinde, hatta dünya tarihinde önemli bir zaman kesiti, bir zaman dilimi daha oluşmuştur. 15 Temmuz 2016. Devletimizin içine sızmış hain bir çetenin devletimizi yok etmeye kalkıştığı bir tarih. Ve tabi, büyük ve aziz milletimizin arkasına büyük dünya güçlerini almış bu çeteye karşı verdiği destansı mücadele hatırlanacaktır” ifadelerini kullandı.
 
“FETÖ eşine az rastlanır bir ihanet örgütüdür”
 
Aydemir, Fetullahçı Terör Örgütü hakkında da öğrencilere seslendi. “Bunlar tarihin en sinsi ve en imansız terör örgütüdür” diye konuşan Aydemir, sözlerini şöyle sürdürdü; “Din ve eğitim gibi insanları hemen cezbedebilen iki kavramın arkasına saklanarak haince ve kalleşçe emeller içinde olan FETÖ, küresel güçlerin ve İslam düşmanlarının desteklerini de arkasına alarak bu güzel ülkemizi yıkmaya çalıştı. Ama onların bir hesabı varsa Allah’ın da hesabı vardı. Allah o hainlerin hesaplarını başlarına çevirdi. Başta Liderimiz, Cumhurbaşkanımız Sayın Tayyip Erdoğan ile Genel Başkanımız, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım olmak üzere devlet ve hükümet erki olarak bu hain çetenin üzerine gitmeye devam ediyoruz. Hangi ine girerlerse girsinler bulup adalete teslim edeceğiz. Az bir zaman sonra ülkemiz bu habis beladan tamamıyla kurtulacaktır”
Etiketler : ,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler