O Partinin Genel Başkanı Erzurum'dan Aday

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm POLİTİKA Haberleri 28.03.2015 10:21:00

RADARHABER / ERZURUM
Hak ve Hakikat Partisi (Hak Parti) Genel Başkanı Dursun Güneş, Erzurum’dan bağımsız milletvekili adayı oldu.
Hak ve Hakikat Partisi (Hak Parti) Genel Başkanı Dursun Güneş, Erzurum’dan bağımsız milletvekili adayı oldu. “Yeni Osmanlı Hareketi” sloganıyla kurulan Hak Parti’nin kurucu genel başkanı Dursun Güneş, “Türkiye’ye hilafet getireceğiz” gibi sivri çıkışlarıyla dikkat çekiyor. Yüksek Seçim Kurulu, 7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak olan milletvekili genel seçimlerinden Hak Parti’ye seçime katılacak siyasi partiler listesinde yer vermedi. Bayburtlu olan ve İstanbul’da yaşayan Dursun Güneş’in Erzurum’dan bağımsız aday olması sürpriz olarak değerlendirildi.
 
PARTİDEN AÇIKLAMA
Hak ve Hakikat Partisi’nin resmi internet sitesinde yapılan açıklamada, Erzurum’dan bağımsız aday olan Dursun Güneş’le ilgili şu açıklama yer aldı:“Hak ve Hakikat Partisi (HAK PARTİ) kurucu Genel Başkanı Hak ve Hakikat'in Ruhani Lideri sayın Dursun Güneş Efendi Bağımsız Milletvekili adaylığı için başvurusunu yaptı. Hak ve Hakikat Partisinin YSK engeliyle karşılaşması sonucu, partimizin seçimlere alınmaması sebebiyle, Erzurum ve Seçim çevresinden Bağımsız Milletvekili adayı olarak Dursun Güneş Efendi listede yerini aldı. Başta Erzurum vilayeti olmak üzere, ülkemize ve islam alemine hayırlara vasile olmasını Yüce Allah'tan niyaz ediyoruz. Saygıdeğer Dursun Güneş Efendiye 7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak 25.Dönem Milletvekili seçimlerinde başarılar diliyoruz. Doğrunun Yardımcısı ALLAH'tır. Galip gelecek olan da Allah ve taraflarıdır.” Öte yandan Hak Parti’nin Erzurum’da il teşkilatının yanı sıra, Palandöken, Yakutiye, Aziziye, Aşkale, Çat, Horasan, Pasinler, Tortum ve Uzundere’de teşkilatları bulunuyor.
 
SEÇİM BROŞÜRÜNDE İLGİNÇ İFADELER YER ALDI
Erzurum’dan bağımsız milletvekili adayı olan Dursun Güneş hazırladığı ilk seçim afişinde de ilginç bir çıkış yaparak, meydan okudu. Güneş seçim broşüründe şu ifadelere yer verdi: 
“Biz Allah’tan gayrı hiçbir kimseyi tanımıyoruz, hiçbir devleti tanımıyoruz ve bu konularda tanımayacağız. Etrafımızdaki devletler su gibi petrol harcarken, biz neden petrol sıkıntısı çekiyoruz? Halen anlamış değilim! Var olduğu halde neden çıkarılmadığını anlamış değilim. Bağımsız bir Türkiye ve Türk İslam Birliği’ni mutlaka sağlamalıyız, halifeliğe doğru bir sistem geliştirmeliyiz, halifeliğin bir Osmanlı ideolojisini hayata geçirmeliyiz, ümmeti de böylece kuşatmalıyız ve ümmeti de rahatlatacak bir sistem geliştirmeliyiz. Hiç kimseye kötülüğü dokunmayacak, hiç kimseyi ağlatmayacak ama hiçbir kanunsuzluk olmayacak bir sisteme karar vermeliyiz. Bu sistemi getirmek için muhakkak çalışmalıyız. İşte biz bunun için siyaset yapıyoruz, bunun için buradayız, bunun için milletimizi kucaklamak istiyoruz.”
 
DURSUN GÜNEŞ KİMDİR?
Bayburt'un Demirözü İlçesinde 1950 yılında dünyaya gelen Dursun GÜNEŞ Mütedeyyin bir ailenin 7 çocuğunun en büyüğüdür. Çocukluk yıllarında ailece Muş'a göç eden GÜNEŞ burada, İlköğrenimini tamamladı 1965 yılında İstanbul’a göç eden ailenin en büyük evladı olan Dursun Güneş tasavvuf ile ilgilenmektedir. Tasavvuf alanında Şair ve Yazardır bu alanda binlerce şiir kaleme aldı, 18 kitap yazarak neşriyatını sağladı, imtiyaz sahipliğinde 3 yıl yayım hayatını sürdüren "Tevhid Gemisi" adlı dergiyi çıkartan Güneş ; son 10 yıldır siyasetle iştigal etti.      
2008 yılının Temmuz ayında Hak ve Hakikat Partisini 40 arkadaşıyla kuran ve Genel Başkan olan GüneşÜNEŞ, evli ve dört çocuk babasıdır.(Kaynak:Doğutürk)
Etiketler : Erzurum, hak, başkan, parti,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler