Palandöken 'engelli dostu' belediye seçildi

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm POLİTİKA Haberleri 03.12.2014 11:10:00
Palandöken belediyesi, engellilere yönelik yaptığı çalışmalardan dolayı...
Palandöken 'engelli dostu' belediye seçildi

RADARHABER / ERZURUM

3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Türkiye Sakatlar Derneği Erzurum Şube Başkanı Sadullah Efe ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutları ziyaret ederek engellilere yönelik yaptığı çalışmalardan dolayı Erzurum da 2014 yılını “Engelli Dostu Belediye” seçildiklerini açıklayarak Başkan Bulutlara, plaket takdim ettiler. 

BAŞKAN BULUTLARDAN MÜJDE
Palandöken Belediyesi nikah salonun da gerçekleştirilen plaket töreninde kısa bir teşekkür konuşması yapan Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, 3 Aralık Dünya Engeller günü nedeniyle Engellere yönelik bir müjde daha verdi.Başkan Bulutlar, insan odaklı tüm proje ve yatırımlarda engellilerin yaşamını kolaylaştırıcı düzenlemelere yer vermeye özen gösterdiklerini söyledi. Bulutlar,” Palandöken Belediyesi olarak son 6 yıldır yaptığımız tüm çalışmalar da engelli vatandaşlarımızı düşünerek yaptık. Bu çalışmalarımız da yol, kaldırım, park, oyun alanları, spor alanları gibi çalışmalarımız da hep engelli vatandaşlarımızı hayatını kolaylaştırıcı düzenlemeler yaptık. Ayrıca Erzurum ilk ve tek Engelsiz Yaşam Merkezi engelli vatandaşlarımızı hizmetine sunduk ve onlara tahsis ettik. Sevgi engel tanımaz dedik engeli vatandaşlarımızın 24 saat emrine özel dizayn edilmiş araç verdik. Konuşma ve duyma engelli olan vatandaşlarımıza yönelik kısa mesaj sistemi oluşturduk. Buradan bir müjde daha veriyorum yaptığımız üçlü bir Protokol gereği Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı engelli ve bakıma muhtaç vatandaşlarımızı tespit edecek, Kamu Hastaneler Birliği tedavisinin yaparken Palandöken Belediyesi tüm tespiti yapılan vatandaşlarımızı 7\24 saat kesintisiz bir şekilde ücretsiz olarak taşıma sağlanarak vatandaşlarımızın ulaşımını sağlayacak. Vatandaşlarımız 0549 316 20 50 nolu telefonu arayarak bize ulaşa bilirler” dedi. Başkan Bulutlar, sözlerini şöyle tamamladı: “İnsan odaklı tüm proje ve yatırımlarda engelli vatandaşlarımızın yaşamını kolaylaştırıcı düzenlemelere yer vermeye özen gösteriyoruz. Eksikliklerimiz var ama şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki yaptıklarımızdan fazla yapacaklarımız var. Birbirimize yardımcı olmamız lazım. Yalnız engelliler için değil, bu kentte yaşayan herkesin yaşam standardını yükseltme görevimiz var. Çalışmalarımızı, bunun bilinci içinde yürütüyoruz.” dedi.

EFE,”BİZİ BİR GÜN DEĞİL HER GÜN HATIRLAYAN BAŞKAN”
3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Türkiye Sakatlar Derneği Erzurum Şube Başkanı Sadullah Efe ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutları ziyaret eden engelli vatandaşlar Başkan Bulutlar da bir sürpriz yaparak Palandöken Belediyesini “ Engelli Dostu Belediye” seçtiklerini söyleyerek plaket takdim ettiler. Plaket Takdim töreninde konuşan Türkiye Sakatlar Derneği Erzurum Şube Başkanı Sadullah Efe,” Erzurum da ilk defa 2014 yılını “ Engelli Dostu Belediye” olarak Palandöken Belediyesini seçtik. Çünkü Palandöken Belediye Başkanı sayın Orhan Bulutlar bizleri sadece yılda bir defa hatırlamadı. Her zaman yanımız da oldu. İsteklerimizi, beklentilerimizi istişare ederek yaptı ve yapmaya da devam ediyor. Türkiye Sakatlar Derneği Erzurum Şubesi olarak yönetim kurulu ve üyelerimizle birlikte aldığımız bir kararla Erzurum da ilk defa bir Belediyeyi “ Engelli Dostu” seçtik 2014 yılını Engelli Dostu Palandöken belediyesidir bizim gözümüzde. Palandöken Belediye Başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler