Palandöken belediyesinden hayırlı hizmet!

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm POLİTİKA Haberleri 20.06.2013 13:40:00
Palandöken belediyesi, Ramazan hazırlıkları kapsamında 39 camii ile kuran kursları ve mescidleri temizliyor.
Palandöken belediyesinden hayırlı hizmet!

RADARHABER / ERZURUM

Ramazan hazırlıkları kapsamında Palandöken Belediyesi İlçe merkezinde bulunan 39 camii,Kuran kursları ve ilçemizde bulunan site mescidleri tepeden tırnağa temizliyor. 7 Temmuz’da başlayacak olan Ramazan ayı öncesinde, Palandöken Belediyesinin 4 yıldır başlattığı ve adeta geleneksel hale getirdiği uygulamayla özel ekipler tarafından yürütülen çalışmalarda ilçe genelindeki tüm camilerde avlu, cam temizliği, halı temizliği ve ayakkabılık bölümlerinin ilaçlanması yapılıyor. Camilerin içindeki dev avizeler, belediye ekipleri tarafından taşları tek tek parlatılarak temizleniyor. 

BELEDİYEDEN TEMİZLİK SEFERBERLİĞİ

Vatandaşların ibadetlerini daha temiz ortamlarda yapabilmesini sağlamak için çalışmalarını yürüten Palandöken Belediyesi, Bugüne kadar ilçe de yaklaşık 20 camiinin temizliğini tamamladı. Belediye hizmet alımı ile gerçekleştirdiği temizlik çalışmalarını alanı da uzman ekip ile yapıyor. Her türlü araç ve gereçle donatılan ekipler temizlik çalışmalarında, özellikle halılar köpük sistemiyle yıkıyor, kuruluyor, avizeleri tek tek siliyor parlatıyor ve ayakkabı dolaplarını dezenfekte ediyor. .

HERGÜN ÜÇ CAMİ TEMİZLENİYOR

Büyüklüğüne göre günde iki yada üç camiinin derinlemesine temizlik işleminden geçirildiğini kaydeden ve konu ile ilgili bilgi veren Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar “Yaklaşan Ramazan ayı öncesi ilçemiz merkezinde bulunan camilere yönelik temizlik çalışması başlattık. Merkezde bulunan 39 camimizin halıları halı yıkama makineleri ve deterjanlı sularla yıkandı. Camlar, kapılar, duvarlar, avizeler, halılar, ayakkabılıklar temizlenerek hijyenik bir hale getirildi. Halkımızın huzur içerisinde bir Ramazan geçirmeleri için çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam etmektedir. Ramazan ayında camiler vatandaşlarımız tarafından daha yoğun olarak kullanılıyor. Vatandaşlarımızın daha temiz ve hijyenik bir ortamda ibadetlerini gerçekleştirebilmesi için camilerin temizliğini yapıyoruz. Ramazan ayında büyük bir yoğunluğun yaşanacağı camilerimizi daha temiz hale getirmenin gayreti içerisin deyiz. Son 4 yıldır başlattığımız çalışmalarımız aksatmadan devam ediyoruz. Bundan sonraki süreçte de yılda en az iki defa olmak üzere camilerimiz belediyemiz tarafından temizliği yapılacak. Umarım bu çalışmamız vatandaş tarafından da memnuniyetle karşılanır. Her şey daha temiz ve sağlıklı bir Palandöken için." şeklinde konuştu.

UYGULAMA TAKDİR TOPLUYOR

Yıkama işleminin ardından son bir kez daha elektrik süpürgesi ile süpürme işlemi yapan ekibin çalışmaları başta cami görevlileri olmak üzere vatandaşlarca memnuniyetle karşılanıyor. Mahalle sakinleri Camilerin de Ramazan öncesi hummalı bir temizlik yapılmış olmasının sevindirici olduğunu ve insanların temiz, mis kokulu camilerde ibadetlerine yerine getireceğini dile getiren vatandaşlar ve din görevlileri, böyle bir uygulama bir geleneksel hale getirerek son 4 yıldır aksatmadan yürüttüğü bu çalışmadan dolayı Palandöken Belediye Başkan Orhan Bulutlara ve ekibine takdir ve teşekkürlerini sundular.

 

 

Etiketler : hizmet, cami, temizlik, Erzurum,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler