
- Erzurum’da kıskançlık dehşeti: 2 ölü
- Erzurum'da 6 köy virüs nedeniyle karantinaya alındı
- Erzurum'a şehit ateşi düştü
- Karasu'dan kara haber geldi
- Elazığ'da deprem: Çok sayıda ölü ve yaralı var...
- Dadaş'ın yeni rakibi Trabzon oldu...
- İranlı kadının makatından uyuşturucuyu çıktı
- Sayısal Loto Erzurum'a çıktı!
- Suriye'den Erzurum'a acı haber geldi
- Erzurum'da 3 kişi sobadan zehirlendi
Palandöken’de "Kadına değer" iftar buluşması
|
|
Anasayfa'ya Dön |
|
|
|
Tüm POLİTİKA Haberleri | 09.03.2026 14:12:00 |
.jpg)
RADARHABER / ERZURUM
Palandöken Belediye Başkanı Muhammet Sunar tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen iftar programında, ilçenin ekonomik ve sosyal hayatına katkı sunan esnaf kadınlar ağırlandı. Yoğun katılımla gerçekleşen programda birlik, dayanışma ve kadın emeğinin değeri vurgulandı.
Programda konuşan Palandöken Belediye Başkanı Muhammet Sunar, kadınların üretimden ticarete, sosyal hayattan aile hayatına kadar toplumun her alanında önemli sorumluluklar üstlendiğini belirtti. İlçenin gelişiminde kadın emeğinin büyük payı olduğunu ifade eden Sunar, Palandöken’e değer katan esnaf kadınlarla aynı sofrayı paylaşmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Başkan Sunar konuşmasında, "Kadınlarımızın üretimde ve ticarette ortaya koyduğu azim ve gayret, Palandöken’imizin kalkınmasına önemli katkı sağlamaktadır. Belediyemiz olarak kadınların üretimde, istihdamda ve sosyal hayatta daha güçlü yer alması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz." ifadelerini kullandı.
"ÜRETEN KADINLAR PROJESİ" İLE İSTİHDAMA KATKI
Palandöken Belediyesi tarafından hayata geçirilen "Üreten Kadınlar Projesi" hakkında da bilgi veren Başkan Sunar, proje kapsamında 12 kadının istihdam edildiğini söyledi. Sunar, "Bugün Erzurum’un marka değeri haline gelen tereyağı, beyaz peynir ve lor peyniri birinci sınıf kaliteyle sofralara ulaşıyor. Bu üretimin arkasında kadın emeği, kadın azmi ve kadın başarısı var." dedi.
KÜLTÜR MERKEZLERİNDE KADINLARA YÖNELİK KURSLAR
Palandöken Belediyesi bünyesindeki kültür merkezlerinde kadınlara yönelik çok sayıda kurs düzenlediklerini belirten Sunar, pastacılıktan tekstile, el sanatlarından spora kadar birçok alanda eğitim verildiğini ifade etti. Bu kurslara katılan kadınların bir kısmının kendi iş yerlerini açtığını, bazı kadınların üretim atölyeleri kurduğunu ve aile bütçesine katkı sağladığını dile getiren Sunar, bazı kursiyerlerin ise kamu kurumlarında istihdam edildiğini söyledi.
ŞEHİT AİLELERİ VE MAZLUM COĞRAFYALARDAKİ KADINLAR UNUTULMADI
Konuşmasında şehit ailelerine de değinen Başkan Sunar, vatan uğruna evlatlarını toprağa veren annelerin, eşlerin ve çocukların fedakârlıklarının hiçbir zaman unutulmayacağını vurguladı. Sunar ayrıca Gazze ve Filistin başta olmak üzere savaş ve çatışmaların gölgesinde yaşam mücadelesi veren kadınları da anarak, mazlum coğrafyalardaki kadınların dualarda unutulmadığını ifade etti.
KATILIMCI KADINLARDAN TEŞEKKÜR
Programa katılan esnaf kadınlar da düzenlenen organizasyon dolayısıyla Palandöken Belediyesine ve Başkan Muhammet Sunar’a teşekkür etti.
Esnaf kadınlar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde kendileri için düzenlenen bu anlamlı programın kendilerini çok mutlu ettiğini belirterek, kadın emeğine verilen değerin kendileri için büyük bir motivasyon kaynağı olduğunu ifade ettiler.
TERAVİH SONRASI KADINLARA GÜL TAKDİM EDİLDİ
Programın ardından Ramazan ayının manevi atmosferine uygun olarak teravih namazı için camileri dolduran kadınlara gül takdim edildi. Kadınların zarafetini ve hayatın her alanına kattıkları güzellikleri simgeleyen bu anlamlı jest, ibadet için camileri dolduran kadınlar tarafından memnuniyetle karşılandı.
Başkan Sunar, tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayarak birlik, beraberlik ve dayanışma mesajı verdi.
En Son Haberler
-
Yakutiye Belediyesi, sıfır atık şehirler ağına katıldı…
Yakutiye Belediyesi, bir başarıya daha imza atarak Uluslararası Sıfır Atık Şehirler Ağı’na üye oldu.
-
Destici, Dadaşların hislerine tercüman oldu...
BBP Genel Başkanı Destici; "Antalya ile Erzurum'a doğal gazın aynı fiyatta verilmesini doğru bulmuyoruz"
-
BBP lideri Mustafa Destici Erzurum'a geliyor
İl başkanı Ahmet Eşref Yılmaz, tüm Erzurumluları yapılacak kongreye davet etti.
-
Başkan Uçar’dan personeline çat-kapı iftarlık
Uçar, personelinin evlerinde giderek iftarlık ikramı uygulamasını sürdürdü.
-
Elmalı’dan Nevruz Organizasyonuna Sert Tepki
Elmalı, Erzurum merkezinde yapılması planlanan Nevruz kutlamalarına tepki gösterdi.
-
Elmalı: “Türk devlet aklı krizleri fırsata çevirebilir”
Elmalı, Türk devlet aklının krizleri fırsata çevirebileceğini söyledi.
-
Sunar: Palandöken’de Ramazan coşkusu zirvede
Muhammet Sunar, “İftara 5 Kala” etkinliğinde iftarlık ikramında bulundu.
-
Mahmut Başkan, öğrencilerin sahur sofrasında...
Başkan Uçar, sahur için mutfağa geçerek kendi elleriyle menemen hazırladı.
-
Elmalı'dan TEKNOFEST açıklaması
Ebubekir Elmalı: TEKNOFEST Erzurum için vizyon değil, gecikmiş bir organizasyondur…
-
Palandöken’de taksi durakları sıcak yuvaya dönüştü
Erzurum'un sert kış şartlarında taksici esnafına ve vatandaşlara büyük konfor sağlandı.





