
- Erzurum’da kıskançlık dehşeti: 2 ölü
- Erzurum'da 6 köy virüs nedeniyle karantinaya alındı
- Erzurum'a şehit ateşi düştü
- Karasu'dan kara haber geldi
- Elazığ'da deprem: Çok sayıda ölü ve yaralı var...
- Dadaş'ın yeni rakibi Trabzon oldu...
- İranlı kadının makatından uyuşturucuyu çıktı
- Sayısal Loto Erzurum'a çıktı!
- Suriye'den Erzurum'a acı haber geldi
- Erzurum'da 3 kişi sobadan zehirlendi
Romanya Büyükelçisi Vali Memiş'i ziyaret etti
|
|
Anasayfa'ya Dön |
|
|
|
Tüm POLİTİKA Haberleri | 07.02.2019 15:00:00 |
.jpg)
RADARHABER / ERZURUM
Erzurum Valisi Okay Memiş, Romanya Ekonomi Günleri Toplantısına katılmak üzere şehre gelen Romanya Büyükelçisi Gabriel Şopanda’yı makamında ağırladı. Ziyarette konuşan Vali Okay Memiş, Erzurum’un tarım, hayvancılık ve kış turizminde önemli hedeflerinin olduğunu söyledi. Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası(ETSO) tarafından düzenlenen toplantıya katılmak üzere kente gelen Büyükelçi Şopanda ve iş adamlarını makamında kabul eden Vali Memiş, Erzurum’un Türkiye’nin Kuzeydoğu Anadolu bölgesinde yer alan stratejik öneme sahip kadim bir kent olduğunu belirtti. Vali Memiş, “Türkiye’nin coğrafi alan olarak en büyük 4. Şehrimizde 800 bine yakın insanımıza hizmet veriyoruz. Yaklaşık 2 bin yıllık tarihi bir geçmişe sahip olan Erzurum’u Anadolu’nun giriş kapısı olarak nitelendirebiliriz ”dedi.
'Tarım ve hayvancılık alanında büyük hedeflerimiz var'
Erzurum’un Tarım ve Hayvancılık açısından Türkiye’deki önemine değinen Vali Memiş, Erzurum’un önemli potansiyeli olduğunu dile getirerek, 790 bin büyük baş hayvan sayısı ile Türkiye’de 2. sırada olduklarını, 2019 yılında bu sayıyı arttırarak bu alanda 1. olmayı hedeflediklerini söyledi. Vali Memiş, ayrıca ülkedeki mera varlığı açısından yüzde 13 ile birinci sırada olduklarını kaydetti.
'Daha fazla turist gelmesini sağlamaya çalışıyoruz'
İddialı oldukları diğer bir alanın kış turizmi olduğunu ifade eden Vali Memiş, 45 kilometre kayak pistine sahip Palandöken’in havalimanına 10 dakika uzaklıkta olduğunu, Dünya’da başka bir kayak merkezinin havalimanına bu kadar yakın bir mesafede olmadığını belirtti. Palandöken’de önemli tesislerin ve otellerin bulunduğuna değinen Vali Memiş,” Hedefim bu alanda da bir numara olmak. Geçtiğimiz yıllarda şehrimizde Romanya’nın da içinde bulunduğu birçok Avrupa ülkesinden turist ağırladık. Önümüzdeki yıllarda öncelikli hedefimiz Avrupa’dan daha fazla turist gelmesini sağlamak” diye konuştu.
'Türkiye ve Romanya dost ülkelerdir'
Romanya’nın Türkiye’ye büyük bir önem verdiğini vurgulayan Büyükelçi Gabriel Şopanda, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Bu imkânın bize verilmesinden dolayı büyük bir mutluluk duymaktayım. Yaklaşık iki yıl önce bir Rumen delegesi spor faaliyetleri için Erzurum’a gelmişti. Türkiye Rumen insanları için bu açıdan en önemli ülkelerden birisidir. Yaklaşık yarım milyon insan Romanya’dan Türkiye’ye gelmiştir. Asıl rakamların bundan daha fazla olduğunu düşünüyoruz. Çünkü birçok Rumen kendi araçlarıyla Türkiye’ye gelmiştir. Sizin de bahsettiğiniz gibi ülkelerimiz dost ülkelerdir. Bunun en büyük göstergesi delegemizin şu anda burada olmasıdır” dedi.
Ticaret vesilesi ile aradaki bağları geliştirmeyi arzuluyoruz.
Türk işletmecilerin Romanya’da büyük bir başarı yakaladıklarına değinen Büyükelçi, “Türkiye’den insanlar ilk olarak 90 larda Romanya’ya gelmeye başladılar. Küçük işletmelerle başladıkları işlerini zamanla büyük şirketler haline getirdiler. Muhtemelen Türkiye ile Romanya arasındaki bağın en büyük vurgusu aradaki bu büyük ticarettir. Aradaki ticaret hacmi 5 milyar Euro. Bu ticaretin gelişmesini hepimiz istemekteyiz. Ticaret vesilesi ile de iki ülke arasındaki bu bağları geliştirmeyi arzuluyoruz” dedi.
En Son Haberler
-
DP’li Elmalı’dan üst düzey bürokratlara zam tepkisi
'Merkezdeki dar bir zümre için açılan musluk, taşraya gelince damlaya bile dönüşmüyor.'
-
Ali Öğdük seçim sonrası tekrar sahalara döndü
Ali Öğdük, ‘hayırlı olsun’ ziyaretlerinin ardından sahaya inerek seçmenin derdini dinliyor.
-
Elmalı: Erzurum’un güçlü lobiye ihtiyacı var
Elmalı’dan “Erzurum İçin Güçlü Lobi” Çağrısı. Trabzon’u örnek gösterdi, ‘biz de niye olmasın’ dedi…
-
Sadık Çat’tan “Belediyeler Arası Akraba Transferi” İddiası
''Bazı belediyeler arasında 'akraba ve yakın çevre transferi' yapılıyor''
-
Elmalı, Çekoslovakya örneğini vererek iktidarı uyardı…
Türkiye’nin yeni nesil güvenlik toplantısında bir dadaşın vurgusu. Elmalı, iktidarı uyardı…
-
Elmalı kent meydanında basın açıklaması yaptı
Elmalı: “Terörsüz Bir Türkiye İçin, Şeffaf ve Milli Bir Süreci Savunuyoruz”
-
DP’den “Terörün Meşrulaştırılmasına Karşı” Demokratik Şerh
Elmalı: Terörsüz Türkiye’ye değil ama terörün meşrulaştırılacağı bir sürece karşıyız.
-
Ali Öğdük'ten DEM Parti'ye sert tepki
DEM Partinin Erzurum’da yapacağı toplantısına İYİ İl Başkanı Ali Öğdük’ten sert tepki.
-
Erzurum siyasetinde Ebubekir Elmalı etkisi
Demokrat Parti’ye 100’e Yakın Yeni Üye, Gençlerden ve Meslek Gruplarından İl Yönetimine Yoğun Talep Var
-
İYİ Parti İl Başkanı Ali Öğdük, mazbatasını aldı…
9 Kasım'da gerçekleştirilen kongreyle İYİ Parti İl Başkanı seçilen Ali Öğdük, resmen göreve başladı.





