Sağlık Bakanı Müezzinoğlu Erzurum'da

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm POLİTİKA Haberleri 07.08.2015 17:05:00

RADARHABER / ERZURUM
Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, Erzurum’da bir dizi temas ve incelemelerde bulundu. Müezzinoğlu'nun Erzurum programı dolu dolu geçti. Bu sabah Ankara’dan uçakla Erzurum’a gelen Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nu havalimanında AK Parti Erzurum milletvekilleri İbrahim Aydemir, Zehra Taşkesenlioğlu, Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen karşıladı. Bakan Müezzinoğlu, Valilik makamını ziyaret ederek Vali Altıparmak’tan brifing aldı. Erzurum’a bakanlığın üst düzey yöneticileri, sağlık çalışanlarıyla bir arada olmak, bölgede sunulan sağlık hizmetlerini yerinde incelemek, sorunların tespiti ve çözüm yollarını değerlendirmek amacıyla geldiğini ifade eden Müezzinoğlu, yaptığı açıklamada terörü kınadı. Özellikle sağlık çalışanlarına yönelik artan terör olaylarının insanlık dışı olduğunu kaydeden Bakan Müezzinoğlu, şöyle konuştu:“Sanırım 24 Temmuz 2015 tarihinde Tekman ilçemizde hamile kadını taşıyan ambulansımız teröristler tarafından durdurularak sağlık çalışanlarımız kaçırıldı. Bir süre sonra serbest bırakılan sağlık çalışanlarımızı bugün ziyaret edeceğim. Geçmiş olsun dileklerinde bulunacağım. Sağlık hizmetlerinde bu tür hadiseler insanlık dışı. Sağlık çalışanlarımız hizmet için gecelerini gündüzlerine katıyorlar. Biz zaman zaman dağda askerimizi şehit eden terörist bile olsa onu da tedavi etmekle görevliyiz. 15 gündür sağlık çalışanlarına yönelikte terör saldırıları arttı. Mardin’de Nusaybin’de hamile kadının taşındığı ambulansın önünü kestiler. Bu tür olaylar sağlık çalışanlarımızı tedirgin ediyor. Bu tür anlayışı insanlık dışı buluyoruz.”
Valilik Makamının ardından inşaatı yeniden başlayan Sağlık Kampüsü'nde incelemelerde bulunan Bakan Müezzinoğlu, sağlık çalışanlarının doğru şekilde dağılımına özen gösterildiğini belirtti. Bakan Müezzinoğlu ilk defa bu sene normale göre 2 bin 500 hekim mezununun fazla geldiğini kaydederek, bundan sonraki yıllarda 4 bin daha fazla mezunun geleceğini açıkladı.

 
KAÇIRILAN SAĞLIK ÇALIŞANLARINA ZİYARET
Kampüs alanındaki incelemenin ardından 112 Acil Komuta Merkezini ziyaret eden Bakan Müezzinoğlu, burada 24 Temmuz 2015 tarihinde Tekman ilçesinde hamile kadını taşırken yolları bir grup terörist tarafından kesilerek kaçırılan ve bir süre sonra serbest bırakılan 3 sağlık çalışanıyla sohbet etti.
Olayı sağlık çalışanlarının ağzından dinleyen Bakan Mehmet Müezzinoğlu, geçmiş olsun dileklerinde bulunarak, terörle mücadelenin en üst düzeyde sürdürüldüğünü belirtti.
112 Acil Komuta Merkezinin ardından ziyaretlerini sürdüren Bakan Müezzinoğlu, gün içerisinde Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Atatürk Üniversitesi Aziziye Araştırma Hastanesi'nde tedavileri süren, Hınıs’ta zırhlı aracın takla atması sonucu yaralanan polisleri ve Ağrı’da terör saldırısında yaralanan askerleri ziyaret edecek. Bakan Müezzinoğlu, akşam saatlerinde sağlık görevlileriyle toplantı yaptıktan sonra kentten ayrılacak.
 
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİ ZİYARET ETTİ
Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’i makamında ziyaret etti. Ziyarette AK Parti Erzurum Milletvekilleri İbrahim Aydemir ve Zehra Taşkesenlioğlu, Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, AK Parti Erzurum İl Başkanı Fatih Yeşilyurt, Erzurum Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Hüseyin Koçan, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali Rıza Kiremitci, Genel Sekreter Yardımcıları Ünsal Kıraç, Selami Keskin ve Zafer Aynalı da hazır bulundu. Sağlık Bakanı Müezzinoğlu’na kurum çalışmaları hakkında bilgi veren Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, 1990’lı yıllardan bu tarafa birlikte siyaset yaptığı Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu’nu kentte ağırlamanın mutluluğunu yaşadığını ifade etti. Başkan Sekmen, sözlerini şöyle sürdürdü: “Şehrimizde başta altyapı olmak üzere 5000’lik ve 1000’lik imar planı çalışmalarını yaptık. 20 ilçemizde su, kanalizasyon ve altyapı çalışmalarını aynı anda eş zamanlı bir şekilde yürütüyoruz. Şehir merkezinde kentsel dönüşüm çalışmalarımız da devam ediyor. Büyükşehir Belediyemiz, Toplu Konut İdaresi ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızla ortak çalışmalar yürütüyor. Göreve gelir gelmez öncelikle yeşil ve sağlıklı bir çevre için üzerinde özenle durduğumuz Atık Su Arıtma Tesisi’nin yapımına ağırlık verdik. Şuanda deneme çalışmaları yapılıyor. Biz altyapı çalışmalarını başlattık. Su, kanalizasyon, yağmur suyu kanalı çalışmalarını 2018’in sonuna kadar şehir merkezi ve ilçelerimizde bitirmeyi hedefliyoruz.”
 
KENTSEL DÖNÜŞÜM
Başkan Mehmet Sekmen, şehir genelinde yürütülen kentsel dönüşüm çalışmalarına değinerek, “Erzurum’da mevcut olan 35 bin gecekondudan 10 binini kentsel dönüşümle yenilemeyi hedefliyoruz. Şehir merkezinde geniş bir alana yayılmış tarihi eserlerimiz mevcut. Bunların koruması yapılmamış. Bunların restorasyonu ve çevre düzenlemesiyle ilgili çalışmaları yapıyoruz” diye konuştu. Büyükşehir Belediyesi olarak Erzurum’da sosyal, kültürel, sportif ve sanatsal faaliyetlere de önem verdiklerine işaret eden Sekmen, Erzurum’un üretim ve yatırım merkezi olması gerektiğini, bunun içinde yoğun gayret gösterdiklerini bildirdi. Başkan Sekmen şunları kaydetti: “Bizim en büyük hedefimiz; şehrin bir üretim, yatırım, ticaret ve turizm merkezi olmasıdır. Kış turizminde belli bir noktaya gelen şehrimizi yaz turizminde de önemli bir noktaya getirmek için çaba sarf ediyoruz. Erzurum Büyükşehir Belediyesi olarak Palandöken Dağı’nın eteklerine Yüksek İrtifa Kamp Merkezi yaptık, tesislerimiz devreye girdi. Buraya her yıl yeni tesisler ilave ederek büyütmeye devam edeceğiz. Hedefimiz; yaz sezonunda en az 500 takımın Erzurum Yüksek İrtifa Kamp Merkezi’nde kamp yapması sağlamaktır.”
 
“ERZURUM; YATIRIM VE CAZİBE MERKEZİDİR”
Başkan Sekmen, Erzurum’un yatırım ve cazibe merkezi olduğunu vurguladı. Hayvan yetiştiriciliğinin şehrin en önemli geçim kaynağı olduğuna da dikkat çeken Sekmen, şöyle dedi: “Endüstri maalesef gelişmemiş. Et ve süt ürünleri tesislerimiz çok küçük çapta. Bunlarla ilgili önemli çalışmalarımız var. Et ve Et Ürünleri tesisimiz tamamlanmak üzere. Bu konuda çalışmalarımız devam ediyor. Madenciliğe yönelik çalışmalarımız var. 2. Organize Sanayi Bölgesi’nin altyapı çalışmaları devam ediyor. Erzurum’da Oyuncak Sanayi Bölgesi kurulmasına yönelik ilgili Bakanlıkla antak kaldık. Bununla ilgi bu hafta İstanbul’da bir de kongre yapıldı. Erzurum’un ‘İlaç ve Medikal Ürünler Merkezi’ olması için önemli girişimlerimiz var. Bu konuda yerli ve yabancı yatırımcılarla görüşmelerimiz sürüyor. Bu konuyla ilgili Türkiye’nin en büyük firmalarından biriyle görüşmelerimiz başladı. Termal sularımız var, bunları da sağlık turizmi ve organik tarım açısından değerlendirmek için çalışmalar yapıyoruz. Erzurum’da organik tarımı geliştirmeye gayret gösteriyoruz”
 
BAKAN MÜEZZİNOĞLU’NDAN BAŞKAN SEKMEN’E ÖVGÜ
Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, Başkan Sekmen’in tecrübeli bir siyasetçi olduğunu ifade ederek, başarılı çalışmalarından ötürü kendisini takdir etti. Başkan Sekmen ile 1990’ların başından bu yana birlikte siyaset yaptığını hatırlatan Bakan Müezzinoğlu, “Başkanımızla İstanbul’da Samandıra Belediye Başkanlığı döneminden itibaren zaman zaman yerel yönetimlerde, milletvekilliğinde, teşkilat çalışmalarında 25 yılı aşkın bir süredir birlikte siyaset yapıyoruz. Çok değerli kardeşim Mehmet Sekmen’i Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı olarak makamında ziyaret etmekten mutluluk duydum. Kendisine bu makamında da başarılar diliyorum. Hem tecrübe, hem siyasi birikimiyle, hem de enerjik çalışmalarıyla, hem de yeni Erzurum bakışıyla şehre çok şeyler kazandıracağına inanıyorum. Başkanımızla beraber Erzurum ilimiz bölgenin merkezi olma dinamiklerini daha güçlü bir şekilde yürütecektir. Sağlık Bakanlığı olarak sağlık alanında 29 merkez bölge illerimizden biri de Erzurum’dur. Erzurum’un bu alanda hem bölgeye sağlık sunan bir merkez olması hem de sağlık turizminde de güçlü bir söz sahibi merkez olmasını arzu ediyoruz. Kampus Hastanemizde 2 yıldır süren gecikme telafi edilecek, inşallah bundan sonra bir aksama yaşamayız. Bizim için yerel yönetimler önemli. Belediye Başkanımız Mehmet Sekmen’in Erzurum’u ‘Sağlıklı Şehir’ yapacağına yürekten inanıyorum” şeklinde konuştu.
 
YARALI ASKER VE POLİSLERİ ZİYARET ETTİ
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Ağrı’da yaşanan terör saldırısı sonrasında Erzurum’da tedavi gören askerler ile Hınıs’ta zırhlı aracın şarampole uçması sonucu yaralanan polisleri hastanede ziyaret etti. Cuma namazını Ulu Camii’nde kıldıktan sonra Yakutiye Araştırma Hastanesinde tedavi gören yaralı asker ve polisleri ziyaret etti. Beraberindeki AK Parti Erzurum Milletvekilleri İbrahim Aydemir, Zehra Taşkesenlioğlu ve Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak ile birlikte hastaneye gelen Bakan Müezzinoğlu, ilk olarak Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde karakola yönelik yapılan terör saldırısında yaralanan askerleri ardından da Hınıs ilçesinde trafik kazasında yaralanan polisleri ziyaret ederek moral verdi.Bakan Müezzinoğlu hastanede refakatçi olarak kalan yaralı asker ve polislerin yakınlarıyla da sohbet ederek, geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Bakan Müezzinoğlu’nun asker ve polisleri ziyaretinin serviste olan kısmına gazeteciler alınmazken sadece Valilik Basın ve Sağlık Müdürlüğüne bağlı fotoğrafçılar alındı.
 
 

ULUSLARARASI KARATE ŞAMPİYONASININ AÇILIŞ SEREMONİSİNE KATILDI

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Erzurum’da düzenlenen Uluslararası Karate Şampiyonasının açılış seremonisine katıldı.  Müezzinoğlu, kentten ayrılmadan önce 3 Binlik Buz Hokeyi Salonunda düzenlenen Uluslararası Karate Şampiyonasına katıldı. Sporcuları selamlayan ve açılış konuşması yapan Bakan Müezzinoğlu, sporun sağlık alanındaki önemine değindi. 40 ülkeden 2 bin 500 sporcunun katıldığı Uluslararası Karate Şampiyonasının açılışı seremonisini izleyen Bakan Müezzinoğlu, daha sonra salondan ayrıldı. Kardelen TV’de canlı yayın programına katılan Bakan Müezzinoğlu, ardından Erzurum’dan ayrıldı. 

 

Etiketler : Erzurum, müezzin, sağlık, Polis,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler