Said Nursi'nin talebeleri tercihini açıkladı

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm POLİTİKA Haberleri 08.08.2014 11:28:00
Bediüzzaman Said Nursi hazretlerinin talebeleri siyasi tercihini ortaya koydu.
Said Nursi'nin talebeleri tercihini açıkladı

RADARHABER / ERZURUM 
Bediüzzaman Said Nursi hazretlerinin talebeleri Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi siyasi tercihini ortaya koydu. "Bediüzzaman Said Nursi hazretlerinin ilkeleri CHP'nin adayına oy vermemize izin vermez" diyerek "oyumuz Recep Tayyip Erdoğan'a" dediler…
10 Ağustos seçimlerine saatler kala İslami cemaatlerin siyasi tercihleri netleşmeye başladı. İşte Said Nursi hazretlerinin talebelerinin açıklamaları şöyle;

ABDULLAH YEĞİN
"Allah Erdoğan'ı muvaffak etsin"
Ben Recep Tayyip Erdoğan Bey'i İslam alemindeki ittihadı ve barışı sağlayacak birisi olarak görüyorum. Bir gün üstadımız şöyle demişti: "Osmanlıda İstanbul nasıl alem-i İslamın merkezi idiyse, Ankara'nın da bir gün İslam aleminin merkezi olacağını" söylemişti. Bunları yapabilecek namzetler arasında ancak Başbakan Erdoğan Bey'i biliyorum. Cenab-ı Hak onu muvaffak etsin. Biz İslamiyet namına onu desteklemeyi vazife biliyoruz.

M. SAİD ÖZDEMİR
"Erdoğan İslam Dünyasının ümidi oldu"
Filistin, Suriye, Irak, Mısır ve bütün İslam aleminde ezilip yok edilmek istenen mazlum Müslümanların kurtuluş ve huzurları için hayatı pahasına çırpınarak elinden gelen gayreti gösteren ve memleketimizi de ciddi, samimi gayret ve fedakarane çalışmalarıyla gelecek asrın en yüksek medeniyet seviyesine ulaşması yolunda milletin saadeti için her şeyini feda etmeye hazır olan müstakbel Reis-i Cumhurumuz Recep Tayyip Erdoğan Bey'in sıhhat ve afiyet içinde muvaffakiyetlerini Cenab-ı Allah'tan dua ve niyaz ediyoruz.

HÜSNÜ BAYRAM
"Erdoğan'ı desteklemeyi vazife biliyoruz"
Üstadımız Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerinin en önemli gaye olarak takip ettiği ittihad-ı İslamın tesisi, şeair-i İslamiyenin ihyası, Risale-i Nurları tahrif etmek isteyenlere karşı muhafaza etmekteki samimi gayretlerini müşahade ettiğimiz Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı üstadımızın ifadesiyle "iman, Kur'an ve vatan" namına desteklemeyi vazife biliyoruz. Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kahir ekseriyetle kazanacağını ümid ediyoruz.

ABDULKADİR BADILLI
"Erdoğan demokrasinin ve hakkın yanında yeraldı"
Bizim Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan Beyefendi'yi desteklememizin yegane sebebi, onun icraatları ve heraketleri Bediüzzaman'ın tariflerine uygun geldiği içindir. Başbakan Erdoğan CHP ve ırkçılara karşı demokrasinin yanında yeralıyor. Karşısındaki malum zihniyet Adnan Menderes'i asan zihniyettir. Biz demokrasinin ve hakkın yanında olan Erdoğan'ı destekliyoruz. Allah ona kolaylıklar versin. İnşallah birinci turda seçilir.

MEHMET FIRINCI
"Menderes'in misyonunu Erdoğan sürdürüyor"
Bediüzzaman 1950-60 yılları arasında özgürlüklere ve dine müsamahası açısından oyunu Demokrat Parti'ye vermiştir. Dahası CHP'nin hiçbir zaman iktidar olamayacağını da söylemiştir. Günümüzde Demokrat Parti'nin misyonunu AK Parti temsil etmektedir. 10 Ağustos seçimlerinde Nurcuların oyunu Başbakan Erdoğan'a vereceğinden kuşkum yok.(Kaynak: www.risaleajans.com)
Etiketler : Erzurum, seçim, Bediüzzaman, talebe,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler