Sekmen kazandı, ittifak ilçelerde yara aldı...

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm POLİTİKA Haberleri 01.04.2024 06:33:00
Cumhur İttifakı Mehmet Sekmen ile kazandı ancak ilçelerde hayal kırıklığına uğradı.
Sekmen kazandı, ittifak ilçelerde yara aldı...

RADARHABER / ERZURUM
31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinde Cumhur İttifakı Mehmet Sekmen ilErzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığını üstün bir farkla kazandı ancak ilçelerde hayal kırıklığına uğradı. Erzurum genelinde 20 ilçede toplam 2 bin 346 sandıkta, 516 bin 952 seçmenden 500 bine yakını oy kullandı. Cumhur ittifakı Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Sekmen seçimi kazandı. İttifak ilçelerde ise kesin olmayan sonuçlara göre 10 ilçeyi kazandı. Cumhur ittifakı, merkez Aziziye ilçesi başta olmak üzere Çat, Uzundere ve Köprüköy kazanması beklenen ilçeleri kaybetti. 
 
 
DADAŞLAR GÜNEŞLİ BİR HAVADA OY KULLANDI
 
 
Erzurum’da Mahalli İdareler Genel seçimlerin için vatandaşlar sandıklara koştu. 749 bin 993 nüfusa sahip olan Erzurum’da, 516 bin 952 seçmenin 500 bine yakını sabah 07.00’den itibaren sandıklarda oy kullanmaya başladı. YSK tarafından oy verme saatlerinde değişikliğe gidilen illerden birisi olan Erzurum’da, oy verme başlangıç ve bitiş saatleri 07.00-16.00 oldu. Seçim günü Erzurum'da güneşli bir hava hakimdi
 
 
UZUNDERE VE HORASAN'DA OLAYLAR ÇIKTI
 
 
Erzurum’da seçimler il merkezi ve ilçelerin büyük bir bölümnde olaysız geçti, ancak Uzundere ve Horasan'da olaylar çıktı. Kesin olmayan sonuçlara göre; Büyük Birlik Partisi Adayı Halis Özsoy'un seçimi kazandığının belirtilmesi sonrası olaylar çıktı. Yaralıların olduğu olaylar sonrası Emniyet ve Jandarma ilçede geniş güvenlik önlemi aldı, gerginlik devam ediyor. Horasan'da da AK Parti Adayı Recep Karataş ile İYİ Parti adayı Hayrettin Özdemir arasında başa baş giden seçim sonuçları üzerine olaylar çıktı. Horasan'ı İYİ Parti kazandı.
 
 
CUMHUR İTTİFAKI ÖNEMLİ İLÇELERİ KAYBETTİ
 
 
Büyükşehir Belediyesini Mehmet Sekmen kazandı. Cumhur İttifakı Partiler olan Ak Patrti ve MHP'nin ortak aday gösterdiği ilçelerde ise önemli kayıplar yaşandı. MHP İspir, Olur ve Uzundre'den ortak aday çıkardı ancak kesin olmayan sonuçlara göre Uzundere'yi kaybetti. Olur'da seçimi kesin olmayan sonuçlara göre MHP kazandı. İspir'de de son dakikalarda yarışı Ahmet Coşkun kazandı. 
Etiketler : ,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler