Sekmen konuştu tartışmalar bıçak gibi kesildi

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm POLİTİKA Haberleri 29.03.2018 11:55:00
Mehmet Sekmen, konut fiyatı tartışmalarına son noktayı canlı yayında koydu.
Sekmen konuştu tartışmalar bıçak gibi kesildi

Mahmut AKDAĞ'ın Haberi...

 

RADARHABER / ERZURUM  

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, konut fiyatı tartışmalarına son noktayı canlı yayında koydu. Sekmen, “Biz olmasaydık, konut fiyatlarının önü hiç alınamazdı” dedi.

Erzurum´da konut fiyatlarının artmasına sebep olduğu iddia edilen Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, tartışmaları bıçak gibi kesti. Sekmen, “Bizim yaptığımız konutlar olmasaydı, konut fiyatları bugün olduğundan çok daha fazla olurdu” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Kanal 25´te yayınlanan “Biz Bize Erzurum” adlı programa konuk oldu. Naci Ergen´in hazırlayıp sunduğu, Gazeteniz GÜNEBAKIŞ´ın Yayın Yönetmeni Mahmut Akdağ ile Nokta Medya Editörü Samet Özünal´ın yorumcu olarak katıldıkları programda konuşan Başkan Sekmen, gündeme oturacak açıklamalarda bulundu. Canlı olarak yayınlanan ve sosyal medya üzerinden de binlerce kişinin takip ettiği programda konuşan Sekmen, konut fiyatlarıyla ilgili olarak ortaya atılan iddia ve tartışmalara adeta son noktayı koydu.

 

FİYATLAR ÇOK DAHA YÜKSEK OLURDU

Başkan Sekmen, Erzurum´daki konut fiyatlarının yükselişiyle ilgili olarak sürekli Büyükşehir Belediyesi´nin ve kendisinin suçlanmasına bir anlam veremediğini belirterek, “Konut fiyatları bizim yüzümüzden yükselmedi, tam tersine bu fiyatların yükselişinin önüne bizler geçtik. Büyükşehir Belediyesi´nin yaptığı konutların satış fiyatları ortada; biz adam gibi 3+1 konutları 140-170 bin lira arasında değişen fiyatlardan sattık, satıyoruz. Bizim 90 bin liraya, 100 bin liraya sattığımız konutlar da oldu. Böyle bir tablo ortada dururken, konut fiyatlarının yükselişine bizim sebep olduğumuz yönündeki iddialar hakikaten üzücü” ifadelerini kullandı.

 

BİZ DENGE MEKANİZMASI OLDUK

Büyükşehir Belediyesi´nin yaptığı Şehristanbul konutlarında ise, 4+1 süper lüks dairelerin 380 bin liradan satışa sunulduğunu anlatan Başkan Sekmen, “Biz bu şehirde konut fiyatları noktasında tam tersine bir denge mekanizması olduk. Biz bu konutları yapmasaydık, konut fiyatları bugün olduğundan çok daha yüksek fiyatlara ulaşmış olacaktı. Bunun değerlendirmesini çok iyi yapmak lazım; konut fiyatlarının yükselmesine sebep olduğu ileri sürülen bir anlayış, ucuz konut üretmez. Büyükşehir Belediyesi olarak işte biz bunu yapıyor, ucuz konut üretiyoruz. İnsanımız cazip şartlarda ev sahibi olsunlar istiyoruz. Kaldı ki, inşaat maliyetleri de ortada; buna rağmen biz vatandaşımızın cebini düşünerek onların da birer çatı sahibi olması için çalışıyoruz. Bunun dışındaki iddialar hakikaten de iyi niyetten yoksun söylentiler” diye konuştu.

 

VATANDAŞLARA ‘KONUT ALIN´ ÇAĞRISI

Kavak Mahallesi, Dağ Mahallesi, Edip Somunoğlu gibi semtlerde yürütülen konutlaşma çalışmalarına da dikkati çeken Başkan Sekmen, Büyükşehir Belediyesi´nin bin 200 konutu en kısa sürede tamamlayarak Erzurum´un hizmetine sunacağını kaydetti. Hükümetin, kentsel dönüşüme destek noktasında belediyelere sıfır faizli kredi kullandırma şeklinde bir desteğinin de olacağını anlatan Sekmen, bu imkandan da faydalanmak suretiyle Erzurum´daki kentsel dönüşüme hem hız kazandıracaklarını ve hem de konut ihtiyacına cevap vermeye çalışacaklarını kaydetti. Sekmen, “Dileyen vatandaşlarımız bu mahallelerimizdeki konutlardan çok cazip fiyatlarla ev sahibi olabilirler. (GÜNEBAKIŞ)

 

  

Etiketler : ,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler