Sekmen: Köyüm belli, evim belli...

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm POLİTİKA Haberleri 05.12.2013 15:48:00

Röportaj: Furkan NEHRİ
 
RADARHABER / ERZURUM 

Pusula’nın sorularını cevaplandıran AK Parti’nin Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Sekmen, ilk yıl için 25 projeyle işe başlayacağını, görev süresi içinde yapacağı proje sayısının ise 500 olacağını bildirdi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Salı günü partisinin grup toplantısında günlerdir beklenen Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Adayı’nın Mehmet Sekmen olduğunu açıkladı. Başbakan Erdoğan’ın grup toplantısında kamuoyuna tanıttığı Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Sekmen, Pusula Gazetesi ‘nin sorularını yanıtladı. Kendisi için söylenen ‘İthal Aday’ ifadesini de ciddiye almadığını söyleyen Sekmen, kendisi ile ilgili bilinmeyenlerini de açıkladı. Türkiye’nin en ünlü futbolcularının yetiştiği Kartal Spor Kulübü’nde 10 yıl başkanlık yaptığını da kaydeden başkan adayı, Erzurum sevdalısı olduğunu ifade ederek, seçildiği takdirde yapacağı projelerini anlattı. Erzurum’un Dünya kenti olması için önünde hiçbir engel olmadığını bildiren Sekmen, bu yolda canla başla çalışacaklarını ifade etti.
 

Erzurum’un İspir ilçesi doğumlu olduğunuzu biliyoruz. Bize biraz daha kendinizi tanıtır mısınız?

1958’de Erzurum Pazaryolu Kılıççı Köyü’nde dünyaya geldim. İlkokula doğduğum köyde başladım , İstanbul’da eğitim hayatıma devam ettim.  İstanbul İşletme Fakültesi mezunuyum. Ankara’da Bankacılık ihtisasımı tamamladım. Gençlik yıllarımdan bu yana vakıf ve derneklerde başkanlıklar yaptım. Bir kamu bankasında yöneticilik yaptım. 1985 yılından sonra  mali müşavirlik yaptım. Türkiye’nin önde gelen bir holdinginde finansman yöneticiliği yaptım. Milli Gençlik Vakfı’nda Kartal İlçe Başkanlığı yaptım. 1990 yılında Refah Partisi Kartal İlçe Başkanlığı yaptım. 1992-1994 Samandıra Belediyesi Başkanlığını yürüttüm. 27 Mart 1994 Yerel Seçimleri’nde Refah Partisi’nden Kartal Belediye Başkanı oldum.  1999 seçimlerinde tekrar kazanarak Kartalda 2. Dönem belediye başkanı olarak hizmet ettim. 
10 yıl Kartal Spor Kulüp Başkanlığı yaptım. Kartalspor’un altyapı tesisini kurarak gençlerimizin futbola kazandırılmasını sağladık. Sizlerin de yakından tanıdığı ülkemiz futbolunda marka olan Volkan Demirel, Egemen Korkmaz ve Servet çetin gibi 50’ye yakın gencimizi güzel yerlere getirdik.

 2. Lig Kulüpler Birliği Başkanlığı yaptım.  İlçe ve çevresinde amatör küme kulüpleriyle temasa geçerek onlara destek hizmeti sağladık. Sadece futbol değil aynı zamanda Güreş Kulübü kurarak gençlerimizi ata sporumuzla tanıştırdık.

 2002 yılında Başbakanımızın teveccühü ile 22.Dönem İstanbul Milletvekili olarak TBMM de göreve başladım. Plan Bütçe Komisyonu Başkatibi ve çevre Komisyonu , Bayındırlık Komisyonu üyesi olarak  görevde bulundum.2003 yıllarında Organik Tarımın Erzurum’a gelmesi için Atatürk üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanlığı ile irtibata geçerek Ege bölgesinde verilen sertifikanın verilmesi. 2003-2005 arası   Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkanlığı Danışma Kurulu üyeliği ,arkasından  27 Temmuz 2007 seçimlerinde tekrar Başbakanımızın teveccühü ile 2. Dönem milletvekilliği görevini yaptım. Bu zaman aralığında  sırasıyla  Güney Anadolu Bölge Koordinatörlüğü,  Erzurum’un da içinde olduğu Doğu Anadolu Bölge Koordinatörlüğü ,  sonra Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcılığı ve Karadeniz Bölge Koordinatörlüğü yapma fırsatım oldu. Ardından Ak Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcılığı ve Ege Bölgesi Koordinatörlüğü yaptım halen bu görevim devam etmektedir.

 
"EVLİYİM, 4 ÇOCUĞUM VAR"

Uzun süreden beri İstanbul’da yaşıyorsunuz. Erzurum’u ve gelişmeleri, sorunlarını takip etme imkanınız oldu mu?

Gerek belediye başkanlığım gerekse milletvekilliğim döneminde 9 yılı aşkın Erzurum’un sorunlarını yakinen takip etme fırsatım oldu. Sağ olsunlar, tüm vatandaşlarımıza olduğu gibi  hemşerilerimize de kapılarımızı açık tuttuğumuzdan dolayı onların istek ve sorunlarıyla da ilgilenme fırsatını yakaladım. Birçok  faydamızın dokunduğunu düşünüyorum. Gerek bürokratlar, gerekse Erzurumlu hemşerilerim bu konuyu çok iyi bilirler bırakın Erzurum merkezi köy ve mezralarda bile vesile olduğumuz hizmetlerimiz var çok şükür.
 
3-Daha önce İstanbul gibi bir kentin ilçeleri olan Samandıra ve Kartal Belediye Başkanlığı yaptınız. İki dönem de TBMM’de vekil olarak görev yaptınız. özellikle başkanlık ve siyaset konularında tecrübeli olduğunuz görülüyor. Erzurum’da görev almanız halinde, ilk yapacağınız çalışmalar neler olacak?

Öncelikle bizim tespit ettiğimiz acil projeler var. Büyükşehir belediye başkanımızın yaptığı hizmetle noktasında kaldığı yerden devam ederek Ak Parti İl ve İlçe Teşkilatlarımız ve Erzurumlu hemşehrilerimizin görüşleri doğrultusunda kendileriyle istişarelerimiz neticesinde Allah nasip ederse ilk yıl 25,  5 yılda 525 projeyle Erzurum’u Bölgenin değil Türkiye’nin yıldızı haline getireceğiz. Bizde bu dinamik AK Parti kadroları varken, Erzurum’un dünya şehri olmasına hiçbir engel yok . Yeter ki aşkla şevkle millete hizmet sevdasıyla çalışalım. Beraberce yapacağımız hizmetlerin şimdiden müjdesini vermek isterim. En büyük desteğimiz halkımızın hayır duası olacaktır.

Bir zamanlar Doğu’nun Paris’i olarak bilinen Erzurum’u eski günlerine döndürmek için ne gibi çalışmalarınız olacak?

Şehrin altın bileziği olan Kayak Turizmi için yurt içi ve yurt dışı projelerle memleketimizi olması gereken seviyeye getireceğiz. Ayrıca şehrin imar dokusunda halihazırda yürütülmekte olan ve yakinen takip ettiğim projelere hız vererek bir medeniyet şehri nasıl olur tüm Türkiye’ye göstereceğiz.

Şehrimizin çevre duyarlılığını artırıp, daha yeşil, daha temiz, daha zengin bir Erzurum için projelerimiz var.

Kültürel varlıklarımızın korunması ve gelecek nesillere aktarılması için tüm gayretlerimizi göstereceğiz, köylerdeki tarım ve  hayvancılıkla, ilgili projelerimiz var. Gençlerimiz ve kadınlarımız  için projelerimiz var. Yakın zamanda bunları kamuoyuyla paylaşacağız.

Şehrin gerek merkezi gerekse ilçe ve köylerimizin sorunlarını bir an önce ya kendi imkanlarımızla yada hükümetimizin imkanlarını kullanarak Büyükşehir olma sorumluluğu çerçevesinde hizmetleri acilen başlatacağız. üniversitelerimizle birlikte sorunlarımıza Arge ve Proje kurulumuzun önerileri doğrultusunda çözümler getireceğiz.
 
Büyükşehir Yasası’na göre siz artık Erzurum’un tamamına hizmet etmekle yükümlü olacaksınız. Burada seçilecek ilçe belediye başkanları da çok önemli. siz ilçe belediye başkanlarının belirlenmesinde rol alacak mısınız?

Bu konuda genel merkezimiz ve teşkilatlarımızın çalışmaları var, ben teşkilatçı biri olarak bu belirlemelerin sağlıklı yapılacağını inanıyorum, kanaatlerimizi elbette bildireceğiz. Rabbim vazife alacak tüm başkan adaylarımıza güç kuvvet versin.

Soruyu Erzurum büyükşehir Belediyesi olduktan sonra belediye başkanları arasında yaşanan olumsuzlukların kenti etkilemesi sebebiyle yönelttik. çünkü,  geçmişte gerek diğer siyasi partiler ve gerekse AK Parti dönemlerinde başkanlar arasında yaşanan çekişme kente olumsuz yansıdı. Bunun önüne nasıl geçmeyi planlıyorsunuz?

Erzurum marka bir şehir. Erzurum il sınırları artık Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluğundadır. Bu vesileyle bizim ayrım gözetmeksizin halkımızın teveccüh göstereceği tüm partili belediye başkanlarımızla çok güzel bir  ekip çalışması yapacağız. Lakin kendi partinizden olan başkanlarla ilişkilerinizin ve çalışmalarınızın daha başarılı olacağı bir aşikardır. Umut ediyorum ki büyük şehrimizle beraber ilçelerimizin tamamında AK Kadrolar  hizmet edecektir.

İsminiz ilk açıklandığında her ne kadar Erzurumlu olsanız da ‘İthal aday’ yakıştırması yapıldı. Sizin bu tepkiye yorumunuz ne olacak? Siz ithal aday mısınız?

Erzurum’da doğmuş ve memleketine sevdalı bir adam olarak tüm açık yüreklilikle söylüyorum ki; Erzurum’u en çok seven en çok Erzurumlu olan bu güzel şehre layıkıyla hizmet edendir. Benim köyüm belli evim belli. Köyümü de evimi de her fırsatta ziyaret ederim. Bu tür cümleleri dikkate dahi almıyorum. Başbakanımızın takdirine saygılıyım, ve bu hususta da Erzurum’a hizmet etmekten onur duyacağım. Birlikte çok güzel işler yapacağız bunu herkes görecek.

Sayın Sekmen, biraz önce belirttiğimiz gibi isminiz Erzurum’a sürpriz oldu. Siz de adınızın Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak duyulmasında neler hissettiniz? İlk duyduğunuz da tepkiniz ne oldu?

Doğduğum sevdalı olduğum memleketime, tecrübelerimi aktaracağım ve  hizmet etme fırsatı bulacağım için mutluyum. Biz başkan olmaya değil, milletimize hizmetkar olmaya geliyoruz.  Dua ve desteğinizi esirgemeyin. Erzurum’a yağan kar kadar temiz bir yürekle hizmet edeceğiz. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır.(Pusula Gazetesi)
Etiketler : Erzurum, aday, ithal, köy,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler