
- Erzurum’da kıskançlık dehşeti: 2 ölü
- Erzurum'da 6 köy virüs nedeniyle karantinaya alındı
- Erzurum'a şehit ateşi düştü
- Karasu'dan kara haber geldi
- Elazığ'da deprem: Çok sayıda ölü ve yaralı var...
- Dadaş'ın yeni rakibi Trabzon oldu...
- İranlı kadının makatından uyuşturucuyu çıktı
- Sayısal Loto Erzurum'a çıktı!
- Suriye'den Erzurum'a acı haber geldi
- Erzurum'da 3 kişi sobadan zehirlendi
Sekmen: Mekke’nin Fetih yıldönü kutlu olsun
![]() |
Anasayfa'ya Dön |
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
Tüm POLİTİKA Haberleri | 31.12.2019 17:20:00 |

RADARHABER / ERZURUM
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, “Mekke’nin Fethi, İslam tarihi açısından bir dönüm noktasıdır” dedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Mekke’nin 1389’uncu fetih yıldönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda; ümmettin birliği, beraberliği, kenetlenmesi ve dayanışması niyazında bulundu. Başkan Sekmen, Mekke’nin Fethi’nin, İslam tarihi açısından taşıdığı öneme dikkat çekerek, “Mekke’nin Fethi, İslam nurunun tüm dünyayı kuşatması sürecinde adeta dönüm noktası olmuştur. Fetih, mücadelenin, sabrın ve kayıtsız-şartsız bir imanın örgüsüdür. Bu fetihle Yüce dinimiz İslam, aslında sadece Mekke’yi değil, yeryüzünü de fethetmiştir” diye konuştu.
Alemlere rahmet olarak gönderilen İki Cihan Serveri’nin, Mekke’de yaşadığı sıkıntı ve çile dolu günlerin Medine’ye hicretle birlikte 8 yıl sonra tecelli edecek bir müjdenin de habercisi olduğunu ifade eden Başkan Sekmen, “O Kutlu Nebi, Mekke’yi fethetmeye giderken bile Allah’tan af ve mağfiret talebinde bulunmuş, tevazunun en güzel örneklerini sergilemiştir. Mekke’de kimsenin kılına zarar verilmemiştir, müşrik dahi olsalar Mekkelilerin canları ve mallarına bizzat Allah Resulü’nün kendisi kefil olmuştur. O, sevgi, şefkat ve merhamet peygamberi olduğunu o gün de göstermiş, Mekke ile birlikte gönülleri de fethetmiştir. Bundan dolayıdır ki, insanlar akın akın İslam’la şereflenmiş ve fetihten 2 yıl sonra Resul’ün Veda Hutbesi’ni 150 bin Müslüman dinlemiştir” ifadelerini kullandı. Mesajında ümmetin içinde bulunduğu duruma da vurgu yapan Başkan Sekmen, “İslam coğrafyası kan revan içerisinde. Bu sebeple biz Müslümanların fetih ruhu ve şuuruna yeniden sahip olmamız ve kendimizi kesinlikle gözden geçirmemiz gerekiyor. Fethin 1389’uncu yıldönümünü vesile kılarak; hafızalarımızı yenilemeli ve İslam’ın nuru sönmesin diye Allah Resulü ile birlikte ashabının hangi sıkıntılara katlandığını bir kez daha hatırlamalıyız. Hak yol istikametinden şaşmamalı, ayrışmamalı; rahmet müjdesine mazhar olabilmek için birlik ve beraberlikten asla ayrılmamalıyız. Allah, Mekke’nin Fethi’nin 1389’uncu yıldönümü inşallah ümmetin birlik ve beraberliğine, kurtuluş ve selametine vesile kılsın” kaydını düştü.
En Son Haberler
-
Bilal Erdoğan’dan Başkan Sekmen’e övgü Bilal Erdoğan, Başkan Sekmen’i 1990’lardan beri tanıdığını belirtip övgüler yağdırdı.
-
CHP heyetinden ETSO Başkanı Özakalın’a ziyaret Erzurum'un sorunlarını dinlemek için gelen CHP heyeti, Özakalın'ı ziyaret etti.
-
CHP Erzurum’da sahaya indi CHP milletvekilleri, Parti Meclisi ve Yüksek Disiplin Kurulu üyeleriyle birlikte Erzurum'a çıkarma yaptı.
-
Aziziye Belediye Başkanı Emrullah Akpunar'ın anne acısı Aziziye Belediye Başkanı Emrullah Akpunar'ın annesi Fadime Akpunar, hakka yürüdü.
-
"Gönül belediyeciliği şiarımız olmaya devam edecek" Halkın taleplerinin kendileri için çok kıymetli olduğunu söyleyen Uçar sahadan ayrılmıyor.
-
BBP İl Başkanı Yılmaz'dan 15 Temmuz mesajı Büyük Birlik Partisi Erzurum İl Başkanı Ahmet Eşref Yılmaz, anlamlı bir 15 Temmuz mesajı yayımladı.
-
Elmalı’dan ‘‘Terörsüz Türkiye’’ sürecine destek ‘‘Sırf muhalif olmak için muhalefet etmektense, siyaset üstü olan bu sürece destek olmalıyız’’
-
Erzurum AK Gençlik çığ gibi büyüyor AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Akif Dorman, üye çalışmaları en fazla olan iller arasına girerek ödül aldı.
-
BBP Lideri Destici Erzurum basını ile buluştu Destici: "Erken seçim olma ihtimalini bugünün şartlarında sıfır görüyorum"
-
BBP Lideri Mustafa Destici Erzurum’a geliyor BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, “Doğu Anadolu ve Erzurum Çalıştayı”na katılacak.