Sekmen'den yatırımcıya makam arabası sözü

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm POLİTİKA Haberleri 16.04.2014 18:00:00
Başkan Sekmen, "Şehre yatırım yapmak isteyenleri hava alanından ben alacağım" dedi.
Sekmen'den yatırımcıya makam arabası sözü

RADARHABER / ERZURUM
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, "Yerli ve yabancı kim olursa olsun şehre yatırım yapmak isteyenleri hava alanından ben alacağım. Hatta kendi makam aracımı tahsis edeceğim" dedi. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'e yönelik hayırlı olsun ziyaretleri devam ediyor. Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürü Dr. Adnan Arslan ile birlikte Başkan Sekmen'i ziyaret etti. Samimi bir atmosferde geçen ziyarette Vali Altıparmak ve beraberindekiler, Sekmen'e görevinde başarılar diledi. Altıparmak, "Sayın Başkan Sekmen'e yeni görevinde başarılar diliyorum. İnanıyorum ki İstanbul'da üç dönem belediye başkanlığı yapan Sayın Sekmen, Erzurum'da kalıcı ve kalkınmaya yönelik önemli projeleri hayata geçirecek. Kendisi halka hizmet noktasında güçlü bir azim ve kararlılığa sahip. Umuyorum ki şehrimiz diğer gelişmiş kentlerle rekabet edebilir bir hale gelerek, tıpkı geçmişte olduğu gibi Doğu'nun Paris'i olacak" diye konuştu.
 
DAGC'DEN BAŞKAN SEKMEN'E ZİYARET
Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti (DAGC) Başkanı Feridun Fazıl Özsoy, Yönetim Kurulu Üyeleri Ersin Demirci, Zafer Bağrıyanık, Fikret Öztürk, Onur Sağsöz, Emine Konuk, İrfan Tarakçıoğlu ve Ahmet Akbuğa ile birlikte Başkan Mehmet Sekmen'i ziyaret etti. Başkan Sekmen'e görevinde başarılar dileyen DAGC Başkanı Özsoy, ziyarette yaptığı açıklamada, Erzurum'un Sekmen ile daha da gelişeceğini bildirdi. Özsoy, şöyle konuştu:"Ben özelleştirme ile ilgili beyanlarınızı okudum ve heyecanlandım. Amerika'yı yeniden keşfetmeye gerek yok. Önerilere yönetici açık olmalı. Biz bu özelliği siz de gördük. Bu şehrin en büyük kusuru ortak çalışma kültürünün geliştirilememesidir. Benlik olgusu aşılırsa inanıyoruz ki bu kentte büyük işler yapılır." Özsoy, Sekmen'e her türlü desteği vermeye hazır olduklarını anımsatarak, "Bizden istediğiniz her şeyi yapmaya hazırız. Basın olarak Erzurum için istediğiniz her şeyi yapmaya ve destek olmaya söz veriyoruz. Basın olarak bu şehrin kalkınması ve bu kente yeni ufuklar açılması yönünde her türlü çalışmaya hazırız" dedi.
 
"YATIRIM YAPANLARA MAKAM ARABAMI TAHSİS EDERİM"
Başkan Mehmet Sekmen, Erzurum için herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini söyledi. Sekmen, "Mutlaka hepimiz elimizi taşın altına koymalıyız. Basın camiasının önerileri benim için çok önemli. Ben yapıcı bir kişiliğe sahibim. Kavga değil uzlaşmadan yanayım. Olaylara pozitif bakmaktan yanayım" diye konuştu. "Şehre yatırım yapmak isteyenler başımın tacıdır" diyen Sekmen, şöyle devam etti:
"Yerli ve yabancı kim olursa olsun şehre yatırım yapmak isteyenleri hava alanından ben alacağım. Hatta kendi makam aracımı tahsis edeceğim. Yeter ki memleketim Erzurum'a yatırım yapsın. Yatırımcılar bizi yönlendirebilir. Yatırımcılardan hiçbir bağış almayacağım. Yeter ki kent hareketlensin. İşadamlarının ayaklarını bu şehre alıştıracağım. 2. Organize Sanayi için altyapı ihalesi gerçekleştireceğiz. Konfeksiyon üzerine şehre yatırım yapması için buraya bir yatırımcı getirdim. Ben buraya çözüm üretmeye geldim, gönül kırmaya gelmedim. Biz yöneticilik, sevk ve idareyi çok iyi biliyoruz. Tek gayem var; o da şehrimin kazanmasıdır."Başkan Sekmen, DAGC Başkanı Özsoy'un "Gazetecilere ev yapacak mısınız?" sorusuna şu yanıtı verdi: "Elbette ki bu kent için kafa yoran, fikir beyan eden, halkın haber alma hakkını sağlayan gazetecilere ev yaparız. Yeter ki ortak akıl ve mantıkla hareket edelim, yeter ki tek derdimiz Erzurum olsun. El birliğiyle memleketimizin makus talihini yeneceğiz. Medya çalışanlarımızın derdi bizim de derdimizdir. Geçim sorunu yaşayan birçok gazeteci var, onları yuva sahibi yapacağız."
 
KUTLU DOĞUM'A GÜLLE DAVET
Erzurum İl Müftüsü Hasan Çınar, Kutlu Doğum Haftası etkinliklerine Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'e gül takdim ederek davet etti. Erzurum İl Müftü Yardımcıları Abdurrahman Kotan ve Celal Büyük ile birlikte Başkan Sekmen'i makamında ziyaret eden İl Müftüsü Çınar, burada yaptığı açıklamada, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'e olan sevginin ve onun kutlu doğumunun önemine dikkati çekerek, "Bu yıl ki Kutlu Doğum Haftası'nın ana teması ‘Hz. Peygamber, Din ve Samimiyet’tir. Bu sene bu tema üzerinde durarak Kutlu Doğum'un önemini insanlara anlatıyoruz" dedi. Çınar daha sonra Sekmen'e gül takdim ederek, il genelinde düzenlenecek olan Kutlu Doğum Haftası etkinliklerine davet etti. Başkan Sekmen de, Çınar ve beraberindekilere teşekkür ederek, "Belediye olarak kültürel faaliyetlere her zaman destek vereceğiz. Kutlu Doğum Haftası etkinliklerine katılacağız" diye konuştu. Öte yandan İran İslam Cumhuriyeti Başkonsolosu Rıza Kılıçhan, Anadolu Ajansı Erzurum Bölge Müdürü Emine Konuk, Erzurum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Rasim Fırat, Erzurum Vakıflar Bölge Müdürü Kenan Ungan, AK Parti Yakutiye İlçe Başkanı Yunus Şahin, ŞEHİRDER Başkanı Murat Ertaş, AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, Tarım Kredi Kooperatifleri Erzurum Bölge Müdürü Ömer Efe ve diğer yetkililer Başkan Sekmen'i ziyaret ederek görevinde başarılar diledi.
Etiketler : Erzurum, makam, yatırım, yabancı,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler