Son Köroğlu'da istifa etti! Erzurum'da iz bırakmıştı...

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm POLİTİKA Haberleri 29.04.2018 11:46:00
Aşkale´de bir döneme damga vuran ve halkın gönlünde taht kuran son Köroğlu Mustafa Özsoy...
Son Köroğlu'da istifa etti! Erzurum'da iz bırakmıştı...

 

Sinan AYDIN'ın -ÖZEL- Haberi...   


RADARHABER / ERZURUM

Aşkale´de bir döneme damga vuran ve halkın gönlünde taht kuran son Köroğlu Mustafa Özsoy, AK Parti´den Milletvekili Aday Adayı oldu…

Türkiye onu Erzurum´un Aşkale ilçesi Kaymakamı iken tanımıştı. 2002-2004 yılları arasında Aşkale Kaymakamı olarak görev yapan Mustafa Özsoy, çalışkanlığı ve devletine bağlı bir bürokrat olarak halkın gönlünde taht kurmuştu. Dönemin AK Parti Aşkale İlçe Başkanı olan ve sonradan FETÖ´den tutuklanan Enver Başaran ile tartışmış, “Onlar Bolu beyi ise ben de son Köroğlu´yum” diyerek tepki göstermişti. Ve günlerce Türkiye gündeminde kalmıştı. FETÖ´nün en etkin olduğu o yıllarda Aşkale Kaykamamı iken Kaymakamlıktan içeri Zaman Gazetesinin girmesini yasaklamış, ´Mercedes´ marka otomobil ile Kaymakamlığa gelen bazı kişilerin hastanelerden ücretsiz yararlanma hakkı tanıyan ´Yeşil Kart´ sahibi olduklarını tespit edince, bu kişilerin kartlarını iptal ettirerek te kamuoyunda yankı uyandırmıştı. “Adam son model Mercedes ile yeşil kartının gününü uzattırmaya geliyor” açıklaması ile günlerce Ulusal basında haber olan Mustafa Özsoy, muhtarların karıştığı yolsuzluk iddiaları ile ilgili oe soruşturmalar başlatarak devleti zarara uğratmaktan kurtarmıştı. Erzurum´da iz bırakan ve halan daha konuşulan bir isim olarak hafızalara kazınan Mustafa Özsoy, “Onlar Bolu beyi ise ben de son Köroğlu´yum” açıklaması sonrası da Köroğlu´nun memleketi olan Bolu´ya Vali Yardımcısı olarak atanmış ve adeta hükümet tarafından çalışkanlığının mükafatını almıştı. Dönemin AK Parti İlçe Başkanı Enver Başaran ise FETÖ/PDY´den geçtiğimiz yıl tutuklanmıştı. 2 çocuk babası Özsoy, FETÖ´nün hedefi haline gelmiş ancak mücadelesi ile kazanan taraf olmuştu.

 

AK PARTİ´DEN MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI OLDU

 

Şuan Bolu Vali Yardımcısı olarak görev yapan Mustafa Özsoy, 24 Haziran´da yapılması planlanan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçiminde AK Parti Kayseri Milletvekili aday adaylığı için görevinden istifa ettiğini duyurdu. Kayseri Bünyan nüfusuna kayıtlı olan Özsoy, daha önce de MHP´den Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmuştu. Aldığı kararın vatana ve millete hayırlı olmasını dileyen Özsoy, "15 Temmuz´da Bolu´da olağanüstü hal valiliği görevini yürüttüm. FETÖ ile mücadelede Bolu Türkiye´deki 5 ilden biriydi. Anlımızın akı ile bu mücadeleden çıktık. Devlet kavramı çok önemlidir. Bugün itibariyle 4 yıldır sürdürmekte olduğum vali yardımcılığı görevimi Kayseri´den AK Parti milletvekili aday adayı olmak üzere istifa etmiş bulunuyorum. Çünkü bu bir vatan görevidir. Bu vatan görevinde de bana görev düştüğüne inanıyorum. Dolayısı ile bu kararımızın ülkemize, milletimize, Kayserimize AK Parti´ye hayırlı olmasını diliyorum" dedi.    

Etiketler : ,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler