SP Hastası Zeynep’i Selami Altınok güldürdü

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm POLİTİKA Haberleri 28.05.2019 16:04:00
Selami ALtınok, SP hastası Zeynep'i doğum gününde unutmayarak büyük vefa örneği gösterdi.
SP Hastası Zeynep’i Selami Altınok güldürdü

Sinan AYDIN'ın haberi...

 

RADARHABER / ERZURUM 

AK Parti Erzurum Milletvekili Selami Altınok, yıllar önce İstanbul Emniyet Müdür olarak görev yaptığı dönemde tanıştığı SP hastası kızı, doğum gününde unutmayarak büyük vefa örneği gösterdi. 19 Aralık 2003 yılında Aksaray Valisi iken İstanbul Emniyet Müdürlüğü görevine getirilen Selami Altınok, görev yaptığı dönemde SP hastası Zeynep ve ailesi ile tanışma imkanı buldu. Beyin Felci olarak bilinen, beynin zedelenmesi ya da beynin gelişiminde bir anormallik sonucunda doğuştan ya da yaşamın ilk yıllarında meydana gelen duruş, hareket, denge bozukluğunu kısaca kas kontrol yetersizliğini anlatan bir durum olarak tanımlanan SP hastalığı ile mücadele eden Zeynep’in durumundan çok etkilenen Selami Altınok, görev yeri değişmesine rağmen Zeynep’i bir türlü unutamadı. Daha sonra Emniyet Gene Müdür olan ve 24 Haziran seçimlerinde istifa ederek Erzurum Milletvekili Adayı olan Selami Altınok, 27. dönem AK Parti Erzurum Milletvekili oldu.

 

SP HASTASI ZEYNEP’İ DOĞUM GÜNÜNDE SEVİNDİRDİ

 

İstanbul’a gittiği dönemlerde zaman buldukça Zeynep’i görmeye çalışan AK Parti Erzurum Milletvekili Selami Altınok, SP hastası Zeynep’in kendisine olan sevgisine elinden geldiğince karşılık vermeye çalışıyordu. Milletvekili Altınok, Zeynep’in doğum günü olduğunu öğrenince ona sürpriz yaptı. Evine kadar ziyarete giden Altınok, Zeynep’in büyük sevinç yaşamasına neden oldu. Altınok, Zeynep ve ailesi ile de fotoğraf çektirip bir süre sohbet etti. Kendisini de çok duygulandıran ziyaretle ilgili açıklama yapan Milletvekili Altınok, vefasını da göstermiş oldu. Altınok, açıklamasında şunları söyledi: ‘‘Görevi sırasında İstanbul’dayken tanıdığım güzel kızım Zeynep’in doğum gününü kutlamak ve de onu görmek için evinde ziyaret ettim.

SP hastası olan Zeynep, çok akıllı, çok azimli ve çok gayretli bir çocuk.
Okumayı, öğrenmeyi çok seviyor ve çok da başarılı. Fedakâr annesini ve öğretmenini tebrik ediyorum.’’

 

SELAMİ ALTINOK KİMDİR?

 

Selami Altınok, 1966 yılında Erzurum İli Narman İlçesinde doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini Erzurum'da tamamladıktan sonra, 1984 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümüne girdi. 1988 yılında üniversiteyi bitirdi. 1989 yılında Erzincan'da Kaymakam adayı olarak göreve başladı. Bir yıl süreyle İngiltere'de bulundu.

Kayseri Akkışla İlçesinde Kaymakam Vekilliği, Tokat Almus, Bitlis Güroymak, Van Erciş, Samsun Terme ve Antalya Serik ilçelerinde Kaymakamlık yaptıktan sonra Erzurum İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği görevine atandı.

Van 100. Yıl Üniversitesinde Yakın Çağ Tarihi üzerine Yüksek Lisansını tamamladı. 3 Ağustos 2012 tarihinden Aralık 2013 tarihine kadar Aksaray Valisi olarak görev yaptı. 2014/5916 sayılı kararname ile Merkez Valisi olarak vekaleten İstanbul İl Emniyet Müdürlüğüne atandı. 29 Ağustos 2015 – 24 Kasım 2015 tarihleri arasında 63. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'nde İçişleri Bakanı olarak görev yaptı.

30 Kasım 2015 – 18 Aralık 2015 tarihleri arasında Bakanlık Onayı ile Bakan Yardımcısı olarak vekaleten görevlendirilmiştir.  18 Aralık 2015 tarihli ve 29566 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan atama Kararnamesi ile İçişleri Bakanlığı Müsteşarlığı görevine atanmıştır. 10 Eylül 2016 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan 2016/9158 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile 
Emniyet Genel Müdürüolarak atandı. Sayın Selami ALTINOK, Gülhan ALTINOK (Mühendis/Hakim) ile evli olup iki erkek, bir kız çocuk babasıdır. İngilizce bilmektedir.     

Etiketler : ,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler