SP'li Tongüç'ten Fethullah Gülen'e eleştiri

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm POLİTİKA Haberleri 02.03.2014 18:17:00
SP'li Tongüç, ”Seçimle iş başına gelmiş yönetimlere karşı bilek güreşine kalkışmamalıdırlar” dedi.
SP'li Tongüç'ten Fethullah Gülen'e eleştiri

RADARHABER / ERZURUM
Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Yardımcısı İlyas Tongüç, ”Hiç bir zümre hiç bir topluluk sandıkla ve seçimle iş başına gelmiş yönetimlere karşı bilek güreşine kalkışmamalıdır.” dedi. Partisinin aday tanıtım toplantısı için Erzurum’a gelen SP Genel Başkan Yardımcısı İlyas Tongüç, toplantı öncesinde Türkiye ve dünya gündemine dair açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin zor günler geçirdiğini ifade eden Genel Başkan Yardımcısı İlyas Tongüç, isim vermeden Fethullah Gülen’e yönelik eleştirilerde bulundu. Hiç bir zümre hiç bir topluluk sandıkla seçimle iş başına gelmiş yönetimlere karşı bilek güreşine kalkışmaması gerektiğini belirten Tongüç, böyle bir sonucun herkesi büyük bir kaosa götüreceğini söyledi.
Tongüç, “Biz milli görüşçüler ve Saadetçiler olarak bu kavganın içerisinde değiliz ve hiç bir zaman olmayacağız. Eğer ortada bir sandık varsa herkes partisini kurar milletin önüne reçetelerine sunar ve oy için milletin huzuruna çıkar. Eğer sandık dışı bir takım yapılanmalar, sandıkla gelen yani seçimle milletin vekaletiyle gelenlere karşı bilek güreşine kalkmasını biz uygun görmeyiz. Türkiye’nin özellikle dışarıda teröre destek veren ülkeler sınıfında yer almak ve Türkiye’nin başına büyük sıkıntılar açabilecek bir takım görüntülere yani bir savcı mitin aracını durdurarak bütün dünya kamuoyuna Türkiye’yi rezil edebilecek duruma nasıl düşürebilir.” dedi.
 
'ÖNEMLİ GELİŞMELER YAŞANIYOR'
Tongüç, Türkiye’nin seçim hadisesi içerisinde olduğu şu günlerde iken dünyada önemli gelişmeler meydana geldiğini belirterek, “Bir tanesi hemen yanı başımızda Ukrayna'nın gelmiş olduğu nokta, Tayland ve Venezuela'daki meydana gelen sivil hareket adı altında gelişen hareketlenmeler, yönetim değişiklikleri ile fevkalade bölgesel anlamda farklı uygulamalara geçit vereceği görünümü ortaya çıkmıştır. Özellikle Ukrayna’da meydana gelen değişikliklerin Rusya’nın, Kırım’a işgali ile neticelenmiş olması bölgede ciddi olayların olacağının işaretidir. Bu konuda Türkiye’nin aktif bir dış politika göstermesi mecburiyeti vardır. Çünkü Kırım bir zamanlar uzun bir süre Osmanlı toprağı olarak kalmıştır ve Kırım'ın stratejik konumu itibariyle Rusya’nın bir oldubitti ile burayı ele almasına müsaade edilmemesi gerekmektedir. “ diye konuştu.
Etiketler : Erzurum, SP, zümre, sandık,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler