SP'li Çalık faiz lobisini eleştirdi!

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm POLİTİKA Haberleri 28.07.2013 15:05:00
Saadet Partisi (SP) Erzurum İl Başkanı Faik Çalık, akaryakıt zamları ve faiz lobisini eleştirdi.
SP'li Çalık faiz lobisini eleştirdi!

RADARHABER / ERZURUM

Saadet Partisi (SP) Erzurum İl Başkanı Faik Çalık, akaryakıt zamları ve faiz lobisini eleştirdi. Çalık, “AK Parti hükümeti iktidara geldiği günden bugüne, dolardan, borsadan, faizden dem vurup ‘ekonomi iyiye gidiyor’ diye pembe tablo çiziyor ama işin aslı Gün geçtikçe vergi ve zammın milletimizi daha çok ezdiğidir. Yapılan Zamlarla Hükümet rekor kırmıştır. Ülkemizde Sadece Faiz Değil Vergi Lobisi’de Milletimizi ezmektedir. 100 liralık benzinin 62 lirasını vergi olarak alan, bununla yetinmeyerek, türlü bahanelerle vatandaşın sırtına yeni vergiler yükleyen Hükümetin son yaptığı zamla benzinin litresi 5 lirayı aştı. Böylece Türkiye, 'dünyanın en pahalı' benzinine sahip ülke rekorunu kırdı. Benzinde 5 TL sınırını aşan Türkiye, 28 Avrupa ülkesi içinde ve dünyada en pahalı akaryakıt kullanan ülkeler sıralamasında birinciliği garanti altına almıştır" dedi.

''VATANDAŞ ÖDÜYOR''
Çalık, “Ülke yöneticileri açıklarını, yanlışlıklarını, beceriksizliklerini vatandaşa ödetmeye devam ediyor . Zam yapar, vergi koyar, mevcut vergileri arttırır. Dünyanın en pahalı mazotu, benzini Türkiye de satılıyor, demek en kötü yönetilen ülke demektir.
Beceriksizlerin iş bilmezlerin eline kalmış ülke demektir. Vatandaşını vergi ve zamla ezen yönetim demektir” dedi.

''10 SENEDE YÜZDE 205 ARTTI''
Çalık, AKP iktidara geldiğinde 1.64 lira olan ve 0.98 dolara denk gelen benzinin, aradan geçen 10 senede yüzde 205 arttığına vurgu yaparak, “5 liraya yükselen benzinin bugünkü dolar olarak karşılığı ise 2.58’dir. Ekonomik krizle boğuşan Çökmüş Bitmiş Yunanistan'da dahi benzinin litresi 2.21 dolar. Rafineri çıkış fiyatının yaklaşık üç katı vergi alan AK Parti hükümeti, pişkinlik yaparak, vergileri azaltmayı değil, bayi karlarını düşürmeye çalışmaktadır. Bir ülke akaryakıttan ne kadar fazla vergi alıyorsa, o kadar ekonominin gelişmesini engelliyor demektir. Çünkü akaryakıt öyle bir girdidir ki, A'dan Z'ye bütün maliyetlere yansıtılır. Sürekli dillendirilen, ekonomi iyiye gidiyor masallarına rağmen, temel tüketim maddelerine yaptıkları zamlarla kendilerini yalanlamaktadırlar. Benzin ve motorinden alınan KDV ve ÖTV vergileri, vatandaşın cebinden adeta akaryakıt pompaları ile çekilmekte, hepimize yolunacak kaz gözüyle bakılmaktadır'' diye konuştu. AKP Hükümetinin Kemal Derviş'in bıraktığı yerden borca dayalı sömürü ve para sistemini uygulamaya devam ettiğini söyleyen Çalık, AKP iktidarına şöyle seslendi;
“Üretim ekonomisi yerine faiz ve rant ekonomisini tercih ettiniz. ‘Borç yiğidin kamçısıdır’ dediniz, ekonomiyi hep borçlanmayla kamçılamaya giriştiniz. Özelleştirmeyle sat denen yerleri sattınız. Sattıklarınızdan alınan sıcak paranın yetmediği yerde ustaca dolaylı vergi, zam ve dışarıdan aldığınız sıcak para ile durumu idare ettiniz.”

Etiketler : Erzurum, faiz, SP, zam,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler