SP'li Çalık: Türkiye gücünü ortaya koymalı

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm POLİTİKA Haberleri 18.07.2014 13:16:00

RADARHABER / ERZURUM
Saadet Partisi Erzurum İl Başkanı ve GİK Üyesi Faik Çalık, Cumhurbaşkanı seçimini ve İsrail saldırısını değerlendirdi. 
İl Başkanı Faik Çalık, Milli Görüş Olarak hiçbir zaman kişiler üzerinden siyaset yapmadıklarını, her zaman ilkeleri önemsediklerini söyledi. "Kim cumhurbaşkanı olmalı" sorusundan ziyade, "Nasıl bir cumhurbaşkanı olmalı" sorusu üzerinde durduklarını dile getiren Çalık, bu konuda çok soruyla karşılaştıklarını, halkın milli görüşün tavrını önemsediğini belirtti.Çalık, "Biz Ahmet mi cumhurbaşkanı olsun? Mehmet mi olsun ?derdinde değiliz. Biz sömürgeci ekonomiyi değil, adil düzeni savunan bir cumhurbaşkanı istiyoruz. Biz tüketen değil üreten ekonomiyi savunan bir cumhurbaşkanı istiyoruz. Biz zadeganın menfaatini değil, garibanların hakkını savunan bir cumhurbaşkanı istiyoruz. Güçlünün değil, haklının yanında duracak bir cumhurbaşkanı istiyoruz. Zalimden değil, mazlumdan yana olacak bir cumhurbaşkanı istiyoruz. En önemlisi de Batı kulübüne girmenin değil, İslam birliğini kurmanın mücadelesini verecek bir cumhurbaşkanı istiyoruz. Genel Merkezimizde bu konuda istişareleri yoğun bir şekilde sürdürmektedir” dedi.
 
19 TEMMUZ’DA AÇIKLANACAK
Cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde kilit parti haline geldiklerini belirten Çalık, bu kapsamda bir süre önce GİK olarak bir istişare toplantısı yapıldığını ve nihai Kararın 19 Temmuz'da yapılacak olan geniş katılımlı istişare toplantısı ile belirleneceğini söyledi.
 
ÇALIK: BÜYÜKELÇİ GERİ ÇEKİLMELİ
İsrail'in Gazze'ye yaptığı saldırıları lanetlediklerini vurgulayan Çalık, bu saldırıların bölge ülkelerini ilgilendiren bir sorun olmaktan çıkarak, insanlık meselesi haline geldiğini söyledi. Çalık, “Biz asla antisemitist değiliz. Biz bir din veya ırkın düşmanı değiliz. Bizim asıl düşmanlarımız zalimlerdir ve zalimlerle işbirliği yapanladır” dedi.
 
"HALKLAR, MİLLETLER FİLİSTİN'E SAHİP ÇIKTI"
Dünyada 3 çeşit insan topluluğunun olduğunu vurgulayan Çalık, "Bir tarafta insanlıktan hiçbir nasibini almamış olduğunu ortaya koyan İsrail'in başındaki Siyonist yetkililer var. Sadece onlar değil, bu vahşete yardımcı olan, destek veren uluslararası camiada İsrail'e karşı diplomatik duvarın oluşmasını önleyen herkes bu katliamdan birinci derecede sorumludur.İkinci grup ise bu gücü görüp kendi iktidarlarının yıkılacağını zanneden özellikle İslam ülkelerinin korkudan dizlerinin bağı çözülmüş olan yöneticileridir.
Üçüncü grup var ki bizim aziz milletimiz gibi. Mazlumlara Destek vermek konusunda Saadet Partililer gibi... Dünyanın birçok yerinde milyarlarca insan bu konuda insanlık onuruna sahip çıkmıştır. Sadece İslam dünyasında değil. Esasında halklar, milletler bu işe sahip çıkmıştır. Bu da insanlık bakımından sevinilecek bir şeydir"
 
"TÜRKİYE GÜCÜNÜ ORTAYA KOYMALI"
Çalık, şu anda bölgenin en güçlü devleti durumunda olan Türkiye'nin çok ciddi diplomatik ve siyasi kararlılık ortaya koyması gerektiğini vurguladı. Türkiye'nin Gazze'deki saldırılar durdurulana kadar İsrail'deki büyükelçisini geri çekmesi gerektiğini savunan Çalık, 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren’in 1980 yılında İsrail Büyükelçiliğini kapattığını hatırlattı.
Etiketler : Erzurum, İsrail, cumhur, güç,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler