SP'li Çalık'tan sağduyu çağrısı!

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm POLİTİKA Haberleri 12.06.2013 11:19:00
Saadet Partisi Erzurum İl Başkanı Faik Çalık, il binasında düzenlediği haftalık basın toplantısında, Gezi protestolarıyla ilgili bir değerlendirmede bulundu.
SP'li Çalık'tan sağduyu çağrısı!

RADARHABER / ERZURUM
Saadet Partisi Erzurum İl Başkanı Faik Çalık, il binasında düzenlediği haftalık basın toplantısında, Gezi protestolarıyla ilgili bir değerlendirmede bulundu. Türkiye’nin gündemindeki olaylara değinen Saadet Partisi Erzurum İl Başkanı Faik Çalık Milleti sağduyulu olmaya davet etti. Çalık Gezi parkı ve taksim’de yaşanan hadiselerden çıkardıklarımız ve alınması gereken çıkarılması gereken dersleri şöyle sıraladı. “Türkiye, bir inatlaşmanın kurbanı edilmemelidir. İnatlaşma, kamplaşma kimseye fayda sağlamaz. Çevremizin yangın yerine döndüğü, Suriye’deki ateşin kapımıza dayandığı bir ortamda ihtiyacımız olan şey, kamplaşmak, kutuplaşmak değil birbirimizi anlamaya çalışmak olmalıdır.
Anarşiden adalet doğmaz. Haksızlıklarla mücadele vurarak, kırarak silahla yapılmaz. İktidarın; “Güç bende istediğimi yaparım” demesi ne kadar yanlışsa, Marjinal grupların ortalığı savaş alanına dönüştürmesi de o kadar yanlıştır.
 
"TÜRKİYEYE HEDEF YAPMIŞTIR"
Ülkede sükuneti ve huzuru sağlamak en başta iktidarın görevidir. Hükümet bu toplumsal tepkiyi dikkate almalıdır. Sayın Başbakan toplumu daha da gerecek açıklamalardan kaçınmalıdır.
Hükümetin son 10 yılda ortaya koyduğu, ekonomik ve sosyal politikalar toplumu germiş, özellikle de üretimi değil tüketimi esas alan pazar ekonomisi milletimizi bankaların esiri haline getirmiştir. Hayat pahalılığı, gelir dağılımındaki adaletsizlik gibi konular, toplumu sosyal bir uçuruma sürüklemiş ve patlamalara hazır hale getirmiştir.
Aynı şekilde dış politikada alınan yanlış icraatlar da Türkiye’yi küresel güçlerin ve karanlık odakların hedefi yapmıştır. Unutulmamalıdır ki ülkemizin üzerine çöken bu puslu hava en fazla düşmanlarımızı mutlu etmiş ve onların elini güçlendirmiştir.
Bu toplumsal olayda samimi ve duyarlı vatandaşlarımızın haklı tepkileri vardır. Ancak bu haklı tepkiyi mecrasından saptırmak ve ülkeyi kaosa sürüklemek isteyen bazı illegal ve marjinal grupların varlığı da bir gerçektir. Bu marjinal grupların provokasyonlarına karşı başta göstericiler olmak üzere herkes dikkatli olmalıdır.
İktidar gibi Ana muhalefet Partisi de yangına körükle gitmemeli, bu olaylar üzerinden siyasi rant devşirme hesabından vazgeçmelidir.
Türkiye’de kardeş kavgası çıkarmaya yönelik bu tür oyunlar daha önce de sahnelenmiş ve acı tecrübeler yaşanmıştır. Herkes bu acı tecrübelerden ders çıkarmalı ve sorunlarını yakarak, yıkarak, ötekileştirerek değil, konuşarak çözmeyi öğrenmelidir.
Çıkaracağımız derslerden biri de, dost ve müttefik görünen ülkelere güvenilemeyeceği gerçeğidir. Nitekim Gezi Parkı olayları ile birlikte dost ve müttefik sandığımız ülkelerin aslında fırsat kolladığı anlaşılmıştır.
 
"SAĞDUYUYLA HAREKET ETMELİYİZ"
Nitekim Gezi Parkı olaylarını batılı medya organlarının “Türk Baharı” olarak değerlendirmesi bile yeterince endişe vericidir. Sözde Arap Baharı’nın geldiği ülkelerden henüz yazı görebilen tek bir ülke olmadığı hatırlandığında bunun anlamı daha iyi anlaşılacaktır. Bu noktada herkesi sağduyuya ve aklı selime davet ediyoruz. Biz aynı bahçenin çiçekleri, aynı milletin evlatlarıyız. Renklerimiz, kokularımız, hassasiyetlerimiz, düşüncelerimiz farklı olabilir. Farklılıklarımızı ayrılık nedeni değil, zenginlik unsuru olarak görmeliyiz. Bizler hoşgörü, merhamet ve adaletiyle ün yapmış bir medeniyete sahibiz. Hacı Bektaş-ı Veli’nin, Yunus Emre’nin, Mevlana’nın varisleriyiz. Bu asil geçmişe yakışır bir sağduyuyla hareket etmeliyiz. Milli Görüşçüler bundan önce olduğu gibi bundan sonra da şiddeti esas alan hiç bir muhalefetin içinde olmayacaktır. Bizim yolumuz Hakk’ı tebliğ yoludur. Bunu da her imkânla yapmaya gayret ediyoruz. Cenab-ı Allah milletimizi korusun.”
 
ECDADA SAYGISIZLIK
Osmanlı'nın başkenti Bursa’da Kanuni Sultan Süleyman, Sultan 3. Murat ve ilk Osmanlı halifesi Yavuz Sultan Selim'in isimleri şarap markası olarak kullanıldığını iddia eden Saadet Partisi Erzurum İl Başkanı Faik Çalık, olayın son dönemin en büyük saygısızlıklarından biri olduğunu söyledi. Çalık, “Kanuni Sultan Süleyman, Sultan 3. Murat ve ilk Osmanlı halifesi Yavuz Sultan Selim'in isimleri şarap markası olarak kullanıldı. Ecdada yapılan son dönemin en büyük saygısızlıklardan biri Bursa'da ortaya çıktı. Bir içki firmasının ürettiği şarapların şişesini, Osmanlı padişahlarından Yavuz Sultan Selim, Kanuni Sultan Süleyman ve Sultan 3. Murat'ın kaftanlarıyla süslerken, padişahların isimlerini de şarap markası olarak kullanıyor. Bu edepsizlere kim izin verdi? Bu günlerde bazı çevrelerin Osmanlı Padişahlarına yönelik karalama çalışmalarının son adresi Bursa'da ortaya çıktı. Osmanlı devletinin başkenti olan Bursa'da yaşanan rezalet ecdada yapılan en büyük küstahlığı ortaya koydu. Üç kıtaya hükmetmiş, İslamiyet uğruna cihat etmiş padişahların isimleri şarap markası yapıldı. Şarap üretimi yapan bir firmanın pazarına meze yapılan Osmanlı Padişahlarının isimleri ve kıyafetleri şişelere konuldu. Hem kâr amaçlı yapılan hem de milletin ecdadım karalama kampanyasının bir parçası olan bu edepsizliğe yetkililerin nasıl izin verdiği düşündürüyor.” diye konuştu.(İHA)
Etiketler : Erzurum, saadet, gezi, Çalık,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler