
- Erzurum’da kıskançlık dehşeti: 2 ölü
- Erzurum'da 6 köy virüs nedeniyle karantinaya alındı
- Erzurum'a şehit ateşi düştü
- Karasu'dan kara haber geldi
- Elazığ'da deprem: Çok sayıda ölü ve yaralı var...
- Dadaş'ın yeni rakibi Trabzon oldu...
- İranlı kadının makatından uyuşturucuyu çıktı
- Sayısal Loto Erzurum'a çıktı!
- Suriye'den Erzurum'a acı haber geldi
- Erzurum'da 3 kişi sobadan zehirlendi
Taşkesenlioğlu'ndan Başörtülü vekil yorumu
|
|
Anasayfa'ya Dön |
|
|
|
Tüm POLİTİKA Haberleri | 08.06.2015 10:45:00 |
.jpg)
RADARHABER / ERZURUM
AK Parti’nin Erzurum’dan 3. sıra adayı olarak seçilen başörtülü Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu, “AK Parti başörtüsü konusundaki öz güvenini ortaya koymuş olmasaydı hangi partiden olursa olsun hiçbir başörtülü milletvekili meclise giremezdi" dedi.
25.Dönem Milletvekilliği seçimleri sonuçlarına göre Erzurum’da AK Parti’den 3. sıra adayı olarak seçilip meclise gitmeye hazırlanan başörtülü milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu, başörtüsü davasının Türkiye’de AK Parti’yle aşılmış bir dava olduğunu söyledi. Taşkesenlioğlu, ”11. seçimde de yine AK Parti Türkiye’nin birincisi ve galibi olmuştur.10 seçimi geride bıraktık. 10 seçimde birinciliği elde eden AK Parti, 11’inci seçimde de birinciliği elde etmiştir. Milletimizin dediği senin yanındayım ve yanında olmaya devam edeceğim. Kim hangi oyunu oynarsa oynasın sizinle beraber yol yürümeye devam edeceğim dediler. Bizde onlara sadece şunu söylüyoruz. Siz bizim yanımızda oldukça ve beraber bizimle yol yürüdükçe bizde onların hak ettiği bir ülkeyi onlara kazandırabilmek adına var gücümüzle çalışmış olacağız" dedi.
Başörtüsü davasının Türkiye’de AK Parti’yle aşılmış bir dava olduğunu belirten AK Parti'nin başörtülü Milletvekili Zehra Taşkensenlioğlu, hiçbir partinin başörtüsü konusunda nemalanmaması gerektiğini ifade etti. Taşkesenlioğlu, ”Bunu sadece öz güvenle söyleyecek ve bu anlamda da haklı gururunu yaşayacak olan parti AK Parti’dir. AK Parti bu öz güvenini ortaya koymuş olmasaydı ben de HDP’den seçilen milletvekili bayan arkadaşımın da mecliste olabilme şansı yoktu. 1925’li yıllarda bize seçme ve seçilme özgürlüğü verilmişti. Ancak bana seçilme özgürlüğü verilmemişti benim sadece seçme özgürlüğüm vardı. Artık seçilebildiğimi de gördüm. Bu anlamda Türkiye aslında kendisinden özür diledi. Bizim bu seçilmemiz Türkiye’deki AK Parti’nin ortaya koyduğu demokrasi anlayışının nereden nereye gelişinin bir kanıtıdır. Birilerinin bundan nemalanmaya çalışmasına gerek yok. Türkiye demokrasi ayıbını bu seçimle kapatmış oldu. Yeni demokraside de yeniden bir sayfa açmış oldu ve bu sayfa AK Parti'yle açılmış oldu” dedi.
En Son Haberler
-
Destici, Dadaşların hislerine tercüman oldu...
BBP Genel Başkanı Destici; "Antalya ile Erzurum'a doğal gazın aynı fiyatta verilmesini doğru bulmuyoruz"
-
BBP lideri Mustafa Destici Erzurum'a geliyor
İl başkanı Ahmet Eşref Yılmaz, tüm Erzurumluları yapılacak kongreye davet etti.
-
Başkan Uçar’dan personeline çat-kapı iftarlık
Uçar, personelinin evlerinde giderek iftarlık ikramı uygulamasını sürdürdü.
-
Elmalı’dan Nevruz Organizasyonuna Sert Tepki
Elmalı, Erzurum merkezinde yapılması planlanan Nevruz kutlamalarına tepki gösterdi.
-
Palandöken’de "Kadına değer" iftar buluşması
Palandöken Belediye Başkanı Muhammet Sunar, esnaf kadınları iftarda ağırladı.
-
Elmalı: “Türk devlet aklı krizleri fırsata çevirebilir”
Elmalı, Türk devlet aklının krizleri fırsata çevirebileceğini söyledi.
-
Sunar: Palandöken’de Ramazan coşkusu zirvede
Muhammet Sunar, “İftara 5 Kala” etkinliğinde iftarlık ikramında bulundu.
-
Mahmut Başkan, öğrencilerin sahur sofrasında...
Başkan Uçar, sahur için mutfağa geçerek kendi elleriyle menemen hazırladı.
-
Elmalı'dan TEKNOFEST açıklaması
Ebubekir Elmalı: TEKNOFEST Erzurum için vizyon değil, gecikmiş bir organizasyondur…
-
Palandöken’de taksi durakları sıcak yuvaya dönüştü
Erzurum'un sert kış şartlarında taksici esnafına ve vatandaşlara büyük konfor sağlandı.





