Tek zarfla kullanılan bir çok oy geçersiz

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm POLİTİKA Haberleri 30.03.2014 20:44:00

RADARHABER / ERZURUM
2014 Yerel Seçimlerinde büyük bir skandal patladı. Yüzbinlerce oyun geçersiz sayılması muhtemel. YSK'daki MHP ve AKP üyeleri dilekçe verdi ama...Türkiye genelinde yüzbinlerce oyun geçersiz sayılması tehlikesi var. YSK yapılan başvuruyu da reddetti.
 
ERZURUM'DA DA BU TÜR OYLAR VAR
Bir çok sandıkta seçmenler muhtarlık seçimi pusulalarını ayrı zarfla atmadığı için büyük bir skandal patladı. 2014 Yerel seçimleri tüm illerde tamamlanırken YSK'da ortalık karıştı. Sebebi de tek zarfla seçimin yapılması. Seçimlerde 2 zarfla oy kullanılması gerekiyordu. Birinci zarf Belediye başkanlığı ve belediye meclis üyeliği zarfıydı. Seçmenler tercihlerini yapıp birinci zarfa koyarak sandıklara atacaktı. Erzurum ve diğer illerde, bir çok seçmen tek zarfta 3 oy birden kulandı. 

YÜZBİNLERCE OY GEÇERSİZ SAYILACAK
İkinci zarf ise muhtarlık seçimleri içindi. Ancak bir çok ilde seçmenlerin tek zarfla oy verdiği ve muhtarlık için ayrı zarf kullanmadığı ortaya çıktı. Bu sebeple de oyların geçersiz sayılması ihtimali ortaya çıktı. 

MHP VE AK PARTİ YSK'YA BAŞVURDU

Milliyetçi Hareket Partisi ve AK Parti'nin YSK üyeleri tek zarf skandalı üzerine Yüksek Seçim Kurulu'na müracaatta bulundu. MHP ve AK Partili üyeler tek zarfla atılan oyların da geçerli sayılmasını istedi. Ancak konuyu değerlendiren YSK bu talebi reddetti. 
Bu şekilde kullanılan oyların tamamı geçersiz sayılacak. Türkiye genelinde çok sayıda tek zarfla oy verildiği haberleri geliyor. 
Etiketler : Erzurum, oy, seçmen, muhtar,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler