Termal ve kış turizmini buluşturacak yol

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm POLİTİKA Haberleri 02.07.2017 08:19:00

RADARHABER / ERZURUM
Ak Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı'nıın gayretleri sonucu, Termal ve Kış turizmini buluşturacak 16 kilometrelik yol Ulaştırma Bakanlığı tarafından karayolu yol ağına alındı. Erzurum'un iki önemli potansiyelini birleştirecek kültür yolu, şehre kazandırıyor. Erzurum'un önemli turizm kaynaklarından kış ve termal turizm merkezleri arasındaki ulaşımın kolaylıkla sağlanması için Ulaştırma Bakanlığı'na sunulan proje onaylandı. Konaklı Kayak Merkezi ve Ilıca Termal Turizm Merkezi arasında yapılacak 16 kilometrelik kültür yoluyla, kış ve termal turizm entegre edilmiş olacak. 
 
"İki Merkez Arası 10 Dakika Olacak"
 
Erzurum için iki önemli potansiyelin kültür yoluyla birleşmesiyle turizmin daha da canlanacağını ifade eden Milletvekili Ilıcalı "Termal turizm ile kış turizmini entegre edecek bir yol projesi önerim vardı. Bu yol Ilıca'yı Konaklı'ya bağlıyor. Bunun karayolu yol ağına alınması için talepte bulunmuştuk. Bu talebimiz Ulaştırma Bakanlığı tarafından onaylandı. Bakanımız Ahmet Aslan'a çok teşekkür ederim. Muazzam bir gelişme oldu çok sevindim. Yani Konaklı ile Ilıca Termal arasında 16 km'lik 2 gidiş 2 gelişi olan yol, karayolları yol ağına alındı. Yaklaşık yüz milyon liralık bir maliyet." dedi. İki merkez arasındaki mesafenin 10 dakika olacağını beirten Ilıcalı "Erzurum'un potansiyeli saymakla bitmez. Şehrimizde hem kış turizmi hem de termal turizm var. Konaklı Kayak Merkezi'nde pistlerimiz var otel yok. Ilıca'da ise termal potansiyel, sağlık konsunda çok yararlı sularımız var. Yapacağımız yeni oteller ile Konaklı ve Ilıca Termali entegre edeceğiz." şeklinde konuştu.
 
7 Köyün Su Çilesi Bitiyor
 
Milletvekili Ilıcalı, Sakalıkesik'te bulunan 7 köyün su çilesine son verecek yatırım programının ek yatırım paketine alındığı müjdesini vererek "Sakalıkesik'te bulunan 7 köyün temiz ve pis suyu arasında bir sıkıntı vardı. Girişimlerde bulunduk ancak Ocak ayındaki yatırım programına girmedi. Bakanımız Veysel Eroğlu Bey'e bunun çok önemli olduğunu söyledim. Sağolsun Devlet Su İşleri'nin Genel Müdürü de çok destek verdi ve talebimiz onaylandı." diye belirtti. 7 köyün ortak sorunu ek yatırım programına alındı. En kısa sürede köylünün içme suyu sıkıntısının çözüme kavuşturulması bekleniyor.
Etiketler : ,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler