SON DAKİKA 

- Erzurum’da kıskançlık dehşeti: 2 ölü
- Erzurum'da 6 köy virüs nedeniyle karantinaya alındı
- Erzurum'a şehit ateşi düştü
- Karasu'dan kara haber geldi
- Elazığ'da deprem: Çok sayıda ölü ve yaralı var...
- Dadaş'ın yeni rakibi Trabzon oldu...
- İranlı kadının makatından uyuşturucuyu çıktı
- Sayısal Loto Erzurum'a çıktı!
- Suriye'den Erzurum'a acı haber geldi
- Erzurum'da 3 kişi sobadan zehirlendi
Teröristlerin korkulu rüyası olacak
![]() |
Anasayfa'ya Dön |
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
Tüm POLİTİKA Haberleri | 08.11.2017 21:54:00 |
ASELSAN, modern orduların değişen ihtiyaçlarını karşılamak üzere bu alandaki çalışmalarını sürdürüyor.

RADARHABER / ERZURUM
ASELSAN, 13 ülkeye ihraç ettiği uzaktan komutalı stabilize silah sistemleri ailesi ürünlerinden Sarp'ın yeni versiyonunu ilk kez Tayland Savunma ve Güvenlik Fuarı'nda sergiledi. UKSS alanında dünyadaki lider firmalardan ASELSAN, modern orduların değişen ihtiyaçlarını karşılamak üzere bu alandaki çalışmalarını sürdürüyor.
Söz konusu silah sistemleri, deniz platformları, taktik tekerlekli zırhlı araçlar ve tank gibi hareketli platformlarla stratejik alanların korunması amacıyla sabit platformlar için taktik ihtiyaçlara uygun geliştirildi.
SİLAH SİSTEMLERİNDEN AYDA 100'ÜN ÜZERİNDE ÜRETİLİYOR
ASELSAN Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Kaval, söz konusu silah sistemlerinden ayda 100'ün üzerinde üretebildiklerini söyledi.
Türkiye'de güvenlik güçlerinin belirlediği bir konfigürasyon çerçevesinde üretimlerin gerçekleştirildiğini ifade eden Kaval, yurt dışı pazarlarda ise alıcı ülkelerin tercih ettiği silahlar çerçevesinde yeni konfigürasyonlar oluşturduklarını belirtti.
Kaval, "Örneğin, Kazakistan'da Rus menşeli NSV silahıyla konfigüre ediyoruz. Tayland'a Sarp'ın 7,62 milimetrelik, döner tip 6 namlulu M134 olarak adlandırılan silahlı konfigürasyonuyla geldik. Bunu ilk kez burada sergiliyoruz. Bu silah küçük, 7,62 milimetre ama atış hızı çok yüksek. Bu yüksek atım hızı ve daha küçük kalibre silahla çalışmak isteyen müşterilere yönelik geliştirdiğimiz Sarp sistemimizin en son konfigürasyonu." dedi.
AİLEYE YENİ BİR ÜYE DAHA KATILACAK
Sarp'ın UKSS ailesinin en küçük üyesi olduğuna işaret eden Kaval, "Sonra Stamp geliyor 12,7 milimetreyle deniz platformları konfigürasyonu. Sonra 25 milimetre Stop ve 30 milimetre var. 30 milimetrenin adı ülkesine göre Muhafız ya da Smash oluyor. Dediğim gibi bu, bir aile. Şu anda fabrikada hazırlıklarını yapıyoruz, küçük bir versiyonu daha çıkacak. Adını henüz tam netleştirmedik belki Sarp-L olacak, belki Sarper olacak. Üzerindeki silahı 7,62 milimetre olarak düşünüyoruz." diye konuştu.
UKSS ailesini şu anda 13 ülkenin silahlı kuvvetlerinin kullandığını anlatan Kaval, "Bu, ihracattaki en başarılı ürünlerden birisi. Daha 2 gün önce Hırvatistan'daki Sahil Güvenlik Kuvvetleri gemisine 30 milimetre konfigürasyonunun ilk sistem teslimatı yapıldı. Gemi üzerine montajı tamamlandı. Malezya'ya 6 tane vermiştik, onun da 3'ü tamamlandı, dördüncüsüne devam edeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.
Bölge taleplerine bakıldığında Endonezya, Tayland ve Malezya'daki potansiyeli yüksek gördüklerini dile getiren Kaval, şunları kaydetti:
"Özellikle deniz uygulamalarında, küçük botlarda ürünlerimiz ihtiyaçları karşılayabilir. Bu bölge adalar ülkesi. Adaların güvenliği konusunda da küçük botlara takılı bizim silah sistemlerimize ihtiyaç var. Fuarda da hem yeni geliştirdiğimiz Sarp'ı hem de döner 3 namlulu 'gatling gun' diye tabir ettiğimiz Stamp sistemini sergiliyoruz. Tamamen bu bölgedeki ihtiyaçları dikkate aldık."
En Son Haberler
-
Bilal Erdoğan’dan Başkan Sekmen’e övgü Bilal Erdoğan, Başkan Sekmen’i 1990’lardan beri tanıdığını belirtip övgüler yağdırdı.
-
CHP heyetinden ETSO Başkanı Özakalın’a ziyaret Erzurum'un sorunlarını dinlemek için gelen CHP heyeti, Özakalın'ı ziyaret etti.
-
CHP Erzurum’da sahaya indi CHP milletvekilleri, Parti Meclisi ve Yüksek Disiplin Kurulu üyeleriyle birlikte Erzurum'a çıkarma yaptı.
-
Aziziye Belediye Başkanı Emrullah Akpunar'ın anne acısı Aziziye Belediye Başkanı Emrullah Akpunar'ın annesi Fadime Akpunar, hakka yürüdü.
-
"Gönül belediyeciliği şiarımız olmaya devam edecek" Halkın taleplerinin kendileri için çok kıymetli olduğunu söyleyen Uçar sahadan ayrılmıyor.
-
BBP İl Başkanı Yılmaz'dan 15 Temmuz mesajı Büyük Birlik Partisi Erzurum İl Başkanı Ahmet Eşref Yılmaz, anlamlı bir 15 Temmuz mesajı yayımladı.
-
Elmalı’dan ‘‘Terörsüz Türkiye’’ sürecine destek ‘‘Sırf muhalif olmak için muhalefet etmektense, siyaset üstü olan bu sürece destek olmalıyız’’
-
Erzurum AK Gençlik çığ gibi büyüyor AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Akif Dorman, üye çalışmaları en fazla olan iller arasına girerek ödül aldı.
-
BBP Lideri Destici Erzurum basını ile buluştu Destici: "Erken seçim olma ihtimalini bugünün şartlarında sıfır görüyorum"
-
BBP Lideri Mustafa Destici Erzurum’a geliyor BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, “Doğu Anadolu ve Erzurum Çalıştayı”na katılacak.