Türkiyenin 13. Cumhurbaşkanı Erdoğan oldu

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm POLİTİKA Haberleri 28.05.2023 21:17:00
Recep Tayyip Erdoğan yüzde 52 oy oranı ile Türkiye Cumhuriyeti'nin 13. Cumhurbaşkanıı oldu.
Türkiyenin 13. Cumhurbaşkanı Erdoğan oldu

RADARHABBER / ERZURUM 

Seçmen seçimini yaptı, Recep Tayyip Erdoğan yüzde 52 oy oranı ile Türkiye Cumhuriyeti'nin 13. Cumhurbaşkanıı oldu. Kesin olmayan sonuçlar açıklandıktan sonra ülkenin dört bir yanında sokaklarda Erdoğan coşkusu yaşandı. Dadaşlar da yüzde 73,54'e yüzde 25,46 gibi bir oranlar Tayyip Erdoğan'dan yana oy kullandı.  
 
 
ERZURUM 'ERDOĞAN' DEDİ
 
 
Türkiye 13. Cumhurbaşkanını seçmek için sandığa gitti, ikinci tura kalan seçimlvri Recep Tayyip Erdoğan kazandı. YSK Başkanı Ahmet Yener, Cumhurbaşkanlığı Seçimi ikinci turundaki son durumu belirli aralıklarla açıkladı. Kesin olmayan sonuçlara göre Cumhur İttifakının Adayı Recep Tayyip Erdoğan, Millet İttifakının Lideri Kemal Kılıçdaroğlu karşısında yüzde 52'ye yüzde 48 oranında bir farkla Türkiye Cumhuriyetinin 13. Cumhurbaşkanı seçildi. Sandıkların yüzde 100 açılması sonrası Erzurum, yüzde 73,54'e yüzde 25,46 gibi büyük bir farkla Tayyip Erdoğan'dan yana oy kullandı. 
 
 
ERDOĞAN: "TÜRKIYE YÜZYILI"NIN KAPILARINI BERABERCE AÇTIK
 
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilk konuşmasını Kısıklı’daki konutunun önünde bekleyen halka yaptı. Erdoğan, ''AK Parti davasına gönül veren tüm kardeşlerimi tebrik ediyorum. İnşallah sizlerin güvenine layık olacağız. 21 yıldır olduğu gibi layık olacağız. Pazara kadar değil mezara kadar beraber olacağız. Bugün kazanan sadece Türkiye'dir. Demokrasimizden kalkınmamızdan hedeflerimizden taviz vermeden şimdi "Türkiye Yüzyılı"nın kapılarını beraberce açtık. Allah'a hamd ediyorum sizin gibi yol arkadaşları bana nasip ettiği için Allah'a hamd ediyorum.'' dedi.
Etiketler : ,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler