Ülkücülerden Hülya Avşar'a çok sert tepki

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm POLİTİKA Haberleri 04.03.2015 21:40:00

RADARHABER / ERZURUM 

‘Veda Mektubu-Ankara Yazı’ filminde Pehlivanoğlu'nun annesini Hülya Avşar'ın canlandırmasına, hem Ülkücülerden hem de MHP'den sert tepki geldi. Açıklamada "Namus ve şeref mefhumlarından bihaber olan Hülya Avşar’ın temsil etmesi, canlandırması mümkün değildir." denildi. Filmde merhumun annesi olan Zeynep Pehlivanoğlu’nu Hülya Avşar canlandıracağının söylenmesi üzerine Ülkü Ocakları bir açıklama yaptı.

 

İşte Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olacay Kılavuz'un Yaptığı O Açıklama:

3 Mart 2015 tarihinde bazı haber ve magazin sitelerinde, 1980 yılında idam edilen Ülkücü Şehidimiz Mustafa Pehlivanoğlu’nun hayatını ve idam edilmeden önce ailesine yazdığı mektubu konu alan bir sinema filminin çekileceği yönünde haberlere yer verilmiştir.

Magazin basınında yer alan haberlere göre, aziz şehidimizin ailesine yazdığı mektubundan yola çıkılarak hazırlanacak filmde, Hülya Avşar isimli oyuncu ve şarkıcı şehidimizin rahmetli validesi Zeynep Pehlivanoğlu annemizi canlandıracak, vatan haini şarkıcı Ahmet Kaya’nın seslendirdiği “Şafak Türküsü” adlı şarkı da film müzikleri arasında yer alacaktır. Bu bilgiler dahi, Mustafa Pehlivanoğlu’na, hatırasına, ailesine ve davasına karşı ne denli bir saygısızlık yapılacağının göstergesidir.

Söz konusu filmde rahmetli Zeynep Pehlivanoğlu rolünde oynayacağı söylenen oyuncu ve şarkıcı Hülya Avşar, “sanatçılığı” yerine, özel hayatıyla, ve toplumumuzun ahlaki değerleriyle bağdaşmayan yaşantısıyla gündemde kalma çabalarıyla hafızalarımıza yer etmiş bir isimdir. Özellikle son yıllarda, AK Parti iktidarına ve iktidarın yürüttüğü açılım sürecine de desteğini her fırsatta dile getirerek gündemde kalmaya çalışan bu zatın, Ülkücü şehidimizin annesini canlandıracak olması kabul edilemez ve anlayışla karşılanması mümkün olmayan bir hadisedir.

Ülkü şehitlerinin ailelerinin, hatıralarının ve davalarının emanetçisi olan Ülkü Ocakları olarak, böyle bir filmde, hayatını milletine ve ülküsüne adamış bir şehidin annesi rolünün, rahmetli Zeynep Pehlivanoğlu annemizin “Anadolu Kadını” duruşuna yakışan veya en azından toplumda gerçek anlamda sanatıyla yer edinmiş olan bir ismin rol alması gerektiği kanaatindeyiz. Vatanı, milleti, dini, ve devleti uğruna şehadet şerbetini içmiş olan rahmetli Mustafa Pehlivanoğlu Ağabeyimizin, namusundan zerre taviz vermemiş şerefli ailesini, namus ve şeref mefhumlarından bihaber olan Hülya Avşar’ın temsil etmesi, canlandırması mümkün değildir. Kendisine daha içtenlikle oynayabileceği ve bütünleşeceği bir vatan haini rolü daha çok yakışacaktır.

Şehidimizin rahmetli validesini Hülya Avşar’ın canlandıracak olması, şarkıcı Ahmet Kaya’nın şarkılarının filmde kullanılacak olması sanatsal özgürlük çerçevesinde değerlendirilemeyecek kadar bariz bir saygısızlık ve Ülkücü Harekete karşı düzenlenmiş bir komplodur.

"KENDİ ÇOCUĞUNA ANNE OLMAKTAN UZAK BİR TİP"

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, ’Mustafa Pehlivanoğlu’nun aziz hatırasına saygısızlık yapılacağı iddialarına’ ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, " TRT'nin Türk sinemasının 100. yılı nedeniyle desteklediği 33 sinema filminden biri olan ‘Veda Mektubu-Ankara Yazı’nda 1980 askeri darbesinde 22 yaşında idam edilen şehit ülküdaşımız Mustafa Pehlivanoğlu’nun hayatı ve idamın ardından ailesinin yaşadığı dramın beyazperdeye yansıtılacağı basına yansımıştır. Dönemin Başbakanı Erdoğan TBMM kürsüsünden şehidimiz Mustafa Pehlivanoğlu’nun mektubunu işine gelmeyen kısımlarını atlayarak okumuştu. İhtimaldir ki hükümetin arka bahçesi olan Tayyip Recep Televizyonu TRT işine geldiği gibi şehidimizin hayatını beyaz perdeye aktarmayı planlamaktadır. Kendi çocuğuna anne olmaktan uzak bir tipi de şehidimizin annesi rolünde oynatma hadsizliğine soyunan bu kanal bilmelidir ki, şehitlerimizin istismar malzemesi yapılmasına asla müsaade etmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

"O SETİ BAŞINIZA YIKARIZ"

Büyükataman, açıklamasında şunları kaydetti: "AKP hükümetlerinin ihanet projelerine desteğini her fırsatta açıklayan Hülya Avşar’ın ya da yeni öğrendiğimiz ismi ile Ello kızı Malakan’ın TRT tarafından bu şekilde ödüllendirilmesi elbette sürpriz değildir ancak şehidimiz Pehlivanoğlu’nun annesi rolünün Ello kızı Malakan’a verilmesi elbette kötü niyetli bir yaklaşımdır. Ello kızı Malakan’a yakışacak rol aslında bölücübaşının akrabalarını canlandırması olacaktır. Olmazsa ihanetin diğer sacayağını oluşturan çözüm paketi mucidi siyasilerin akrabaları da Ello kızı Malakan’ın canlandırabileceği rollerdir. PKK ve bölücübaşı ile uzun süredir pazarlık masasında oturan AKP hükümetinin genel seçimlerin yaklaştığı bu günlerde ihanetlerine perde çekmek, gündem değiştirmek üzere piyasaya sürdüğü bu yeni oyun ile sözde kaybedecekleri milliyetçi muhafazakar oyları toparlamaya çalışmaktadır. Ancak hesaba katmadıkları bir husus şehidimizin kemiklerini sızlatacak ve ülkücü milliyetçileri de derinden yaralayacak bu hareketin ters tepeceğidir. Hesabının her şekilde sorulacağıdır. Ülkücülerin neler çektiğini, ülkücünün çilesini romanlarda dahi okumayanlar, ülkücüleri anlamazlar. O dönemlerde biz mücadele ederken top peşinde koşanlar bizim mücadelemizi anlayamazlar. Kimse Milliyetçi-Ülkücü hareketin değerleri üzerinden hesap yapmaya kalkmamalıdır. O setleri hesap sahiplerinin başına yıkarız, altından kalkamazlar. Herkes aklını başına alsın. Türk milleti, Suriye’de vatan toprağını terk edenlere, ecdat yadigârına sahip çıkamayanlara, Ülkücüleri istismar etmeye kalkanlara 7 Haziran’da dur diyecektir."

Etiketler : Erzurum, idam, mektup, namus,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler