Uyum Fotoğrafı

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm POLİTİKA Haberleri 16.07.2019 07:39:00
Büyükşehir ve merkez ilçe belediye başkanları Erzurum için toplandı
Uyum Fotoğrafı

Sinan AYDIN'ın haberi...

 

RADARHABER / ERZURUM 

Erzurum’da günün fotoğrafı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve merkez ilçe belediye başkanlarından geldi. Belediye başkanları, yıllar sonra ilk kez bir araya gelerek, kente yapılacak çalışmalarla ilgili istişarede bulundular. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in ev sahipliğinde yapılan toplantıya, merkez ilçe belediye başkanları ile Büyükşehir Belediyesi'nin üst düzey yöneticilerinin tamamı katıldı. 

 

UYUM'UN FOTOĞRAFI

 

Yıllarca Büyükşehir belediye Başkanları ile alt belediyen başkanları arasında uyumsuzluk sorunu yaşandı ve birçok kararda birbirlerine muhalefet etti. 2019 yılında Mehmet Sekmen ile yola devam edilmesi sonrası yeni dönemde "uyumsuzluk" yaşanmaması adına Sekmen ile kavgalı olan ilçe belediye başkanları değiştirildi. Yakutiye'ye Mahmut Uçar, Palandöken'e de Muhammet Sunar seçildi. Önceki dönem Sekmen ile uyumlu bir görüntü ortaya koyan Aziziye’de Muhammed Cevdet Orhan ise Aziziye'deki ikinci dönemine başladı.  Aradan geçen 4 aya yakın süre içerisinde Sekmen ve merkez ilçe başkanları oldukça uyumlu bir görüntü ortaya koydular.

 

 

 

SEKMEN SOSYAL MEDYADAN DUYURUP TEŞEKKÜR ETTİ

 

Bu uyumu gözler önüne seren en net görüntü de, dün verildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve merkez ilçe belediye başkanları, Başkan Sekmen'in ev sahipliğinde bir araya geldiler. Başkan Sekmen, tüm üst düzey yöneticilerinin katıldığı toplantıyı sosyal medya hesabından duyurarak, "Merkez İlçe Belediye Başkanlarımız ile yaptığımız toplantıda çalışmalarımız hakkında istişarede bulunduk. İlçe başkanlarımızın taleplerini hassasiyetle dinlerken, Büyükşehir Belediyemiz'in beklentilerini de konuştuk. Toplantıya katılan başkanlarımıza teşekkür ederim." İfadelerini kullandı.

 

YILLARCA SÜREN KAVGALAR ERZURUM’A KAYBETTİRDİ

 

Erzurum, yıllardır büyükşehir ile merkez ilçe belediye başkanları arasında yaşanılan uyumsuzluk ve gizliden gizliye yürütülen kavgalar yüzünden çok şey kaybetti. Üstelik bu kavgalar, büyükşehir ve merkez ilçe belediye başkanlarının hep aynı partiden olmasına rağmen yıllardır devam ediyordu. 1994'de ilk kez yürürlüğü giren büyükşehir sistemi ile birlikte, Erzurum hep aynı partiye mensup başkanlarca yönetildi. Ancak 1994 yılında şehrin seçilmiş ilk Büyükşehir Belediye Başkanı olan Refah Partili Ersan Gemalmaz ile Yakutiye Belediye Başkanı Muhyettin Aksak arasında yaşanan gerilim, yumruklu kavgaya kadar dönüşmüş, Gemalmaz ve Aksak'ın ekipleri sıkça kavga haberleriyle gündeme gelmişti.

 

Sonrasında 1999 yılında MHP Erzurum'da Büyükşehir ve 5 merkez ilçe belediyesini kazandı ama bu kavgaların sonunu getirmeye yetmedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Mahmut Uykusuz ile Yakutiye Belediye Başkanı Ebubekir Üstün Gülakar'ın kavgaları da kamuoyunu günlerce meşgul ettiği gibi, birbirlerinin yapacağı yatırımları engelleme çabaları da kent gündeminin ilk maddesini oluşturdu. 

 

2004 yılında göreve gelen AK Partili belediye başkanları döneminde de tablo çok farklı değildi. AK Partili Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler ile Palandöken Belediye Başkanı Cenap Köksal Birdal arasındaki uyumsuzluk öne çıktı. İlerleyen yıllarda bu uyumsuzluk, Yakutiye Belediye Başkanı Fahrettin Atınç ile Vahdettin Yaylalı'yı da kapsadı. 

 

2009 yılında Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler göreve devam ederken, uyumsuzluk yaşadığı 3 isim de aday gösterilmedi. Ancak Yakutiye Belediye Başkanı seçilen Ali Korkut, Palandöken Belediye Başkanı olan Orhan Bulutlar ve Aziziye Belediye Başkanı koltuğuna oturan Fatih Cengiz de kısa süre içerisinde Başkan Küçükler ile karşı karşıya geldi. 

 

2014 yılında bu kez değişen isim Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler oldu. Başkanlık koltuğuna oturan Mehmet Sekmen ile yola devam edilen Ali Korkut ve Orhan Bulutlar, bir yıl içerisinde Sekmen'e karşı cephe açtılar ve bu görev sürelerinin sonuna kadar da bu gerilim devam etti.     

Etiketler : ,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler