Valiler kararnamesi onaylandı

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm POLİTİKA Haberleri 08.05.2013 22:43:46
Valiler kararnamesi, Cumhurbaşkanı tarafından onaylandı. Erzurum Valisi ile Antalya Valisi yer değiştirdi.
Valiler kararnamesi onaylandı

RADARHABER / ERZURUM

Valiler kararnamesiyle Bartın, Erzincan, Mardin, Muğla, Manisa ve Eskişehir valileri merkeze alındı. 12 valinin görev yeri değişti. Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk Antalya Valisi olurken, Antalya Valisi Ahmet Altıparmak ise Erzurum'a atandı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, valiler kararnamesini onayladı. Valiler Kararnamesi ile 12 valinin yeri değiştirilerek, 6 vali merkeze çekildi. Bartın, Erzincan, Mardin, Muğla, Manisa ve Eskişehir valileri merkeze çekilirken, bu illere yeni isimler atandı. Sinop Valiliği'ne Yavuz Selim Köşker, Bingöl Valiliği'ne İbrahim Taşyapan, Erzincan Valiliği'ne Abdurrahman Akdemir, ÇanakkaleValiliği'ne Ahmet Çınar, Nevşehir Valiliği'ne Mehmet Ceylan ve Muş Valiliği'ne de Vedat Büyükersoy atandı.

YERLERİ DEĞİŞEN DİĞER VALİLER İŞE ŞUNLAR

Yerleri değişen valilerden İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç Diyarbakır'a, Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk Antalya'ya, Muş Valisi Ali Çınar Bartın'a, Ordu Valisi Orhan Düzgün Kayseri'ye, Kayseri Valisi Şerif Yılmaz Kütahya'ya, Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş Manisa'ya, Sinop Valisi Ahmet Cengiz Mardin'e, Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer Muğla'ya, Kütahya Valisi Kenan Çiftçi Ordu'ya, Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna Eskişehir'e, Antalya Valisi Ahmet Altıparmak Erzurum'a atandı.

 

VALİ ALTIPARMAK KİMDİR?


Kırşehir'de doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini aynı şehirde tamamladı. 1986 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden mezun oldu. 1987 yılında Bursa Kaymakam Adayı olarak Mülki İdare Amirliği görevine başladı. Bir yıl  yabancı dil eğitimi ve mesleki eğitim için İngiltere'nin Brighton ve Southampton şehirlerinde bulundu. Sırasıyla Konya Seydişehir, Derebucak ve Cihanbeyli ilçelerinde vekaleten, Kastamonu Bozkurt, Denizli Baklan, Malatya Arguvan ve Şanlı Urfa Suruç ilçelerinde asaleten kaymakamlık görevlerinde bulundu. 1997 yılında İller İdaresi Genel Müdürlüğü'ne Şube Müdürü olarak atandı. 1999 yılında aynı Genel Müdürlükte Daire başkanlığına atandı. 2001 yılında Bakanlıktan izin alarak 6 ay süreyle Birleşmiş Milletler (UNICEF) de Danışman (sözleşmeli) olarak görev yaptı. Kasım 2002 tarihinde atandığı  Bakanlık Özel Kalem Müdürlüğü görevi, Kasım 2004 tarihinde İller İdaresi Genel Müdürlüğüne atanmasıyla sona erdi. 2008 / 2010 tarihinde Muğla Valiliği ve 13.05.2010 tarihinde de Antalya Valiliğine atandı. Kaymakamlık görevi esnasında yükseköğretim kurumlarında Halkla İlişkiler ve İngilizce dersleri verdi. İyi derecede İngilizce bilmektedir. Evli ve üç çocuğu vardır.

 

 

Etiketler : onay, vali, kararname, ,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 
  • Güle güle 08.05.2013 10:05:38

    Akıllı ve sevecen bir Valiydi..Hizmetleri için teşekkürler...İyi bir Karadenizliydi...

En Son Haberler