Yakutiye'de gecekondu devrimi yaşanıyor!

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm POLİTİKA Haberleri 20.06.2013 16:23:00
Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, mahallelerde başlattığı kentsel dönüşüm projeleri ile gecekondu kirliliğine son verdi.
Yakutiye'de gecekondu devrimi yaşanıyor!

RADARHABER / ERZURUM 

Erzurum’un merkezini oluşturan Yakutiye İlçe Belediye Başkanı Ali Korkut, çoğunluğu basit gecekondu, eski kargir, yığma, basit tuğladan yapılı evlerden oluşan mahallelerde başlattığı kentsel dönüşüm projeleri ile gecekondu kirliliğine son verdi. Ali Korkut, yerleşime açılan Yıldızkent, Dadaşköy, Şükrü Paşa gibi yeni alanlar nedeniyle şehir merkezinin gecekondu kirliliğine mahkum edildiğini söyledi. Korkut, son 3 yıl içerisinde 2000’in üzerinde konut yıktıklarını ifade etti.  

"HİZMET ETMEK İSTİYORSANIZ YIKACAKSINIZ" 

Yakutiye Belediyesi tarafından 2011 – 2013 yılları arasında yapılan kentsel dönüşüm ve yenileme projeleri, şehrin harabe görüntülerden arınmasını sağlıyor. Belediye Başkanı Ali Korkut, gecekondu semtlerinin, eski kargir, yığma ve basit şekilde yapılmış tuğla binalardan oluşan mahallelerin kötü bir yapılaşma oluşturduğunu belirterek “Göreve geldiğim gün, Erzurum’un merkezinin tek çözümünün yıkım olduğunu gördüm. Erzurum’a hizmet etmek istiyorsanız yıkacaksınız. Bu hedef doğrultusunda 2000’in üzerinde ev yıktık. 70 milyon liranın üzerinde kamulaştırma parası ödedik. Hedefimiz şehir merkezini kötü yapılaşmalardan tamamen temizlemek, modern ve çağdaş yaşam alanları oluşturmaktır” dedi.

"ERZURUM'UN ÖNCELİĞİ ESKİ BİNALARI YIKMAK" 

Geçmiş dönemlerde uygulanan yanlış politikalar nedeniyle şehrin genişlediğini, merkezin ıssızlaştığını hatırlatan Ali Korkut, “Erzurum merkezinde caddenin hemen arka yüzü viranelerle doluydu. Çözümün tek adresi yıkım yapmaktır. Hacıcuma, Taş Mescit, Narmanlı, Mehdiefendi, Habibefendi, Hasanibasri, Sultan Melik mahalleleri Erzurum merkezini oluşturan semtler. Yanlış politikalar nedeniyle merkez gecekondulaşmaya uğramış, viraneler oluşmuş. Erzurum’un önceliği eski binaları yıkmak, tarihi eserleri gün yüzüne çıkarmaktır. Yakutiye Belediyesi olarak şehrin merkezini oluşturuyoruz. Başlattığımız Kentsel Dönüşüm ve Yenileme Projeleri ile önemli değişimler sağladık. Yeni bir sürece giriyoruz. Kentsel Dönüşümü tamamlanan Mehdiefendi, Habibefendi ve Hasanibasri mahallelerinde Kentsel Yenileme süreci başlıyor. Arsa taşıtından elde edilen gelirler, yeni kentsel dönüşüm alanlarına kaynak oluşturacak. Bu döngüyle 10 yıllık bir sürede Erzurum’un merkezini bu çirkin görüntülerden tamamen temizlemeyi hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

İŞTE BAŞKAN ALİ KORKUT'UN YIKIM KARNESİ 

Ali Korkut ile Yakutiye’nin yıkım karnesi şöyle;

Ali Korkut yönetiminde Yakutiye Belediyesi, Sultan Melik mahallesinde 420, Prof. Dr. Recep Akdağ caddesinin açılması için 435, Mehdiefendi ve Habipefendi mahallelerinde 600, Hasanibasri 120, Hacıcuma, Taş Mescit ve Narmanlı mahallesinin bir kısmını içine alan alanda yaklaşık 700 dolayında ev kamulaştırarak yıktı. 2.5 yıllık kentsel dönüşüm sürecinde 70 milyon liranın üzerinde kamulaştırma bedeli ödendi.

 

Etiketler : Erzurum, Yakutiye, Korkut, Başkan, ,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler