Yavilioğlu dayısının vasiyetini yerine getirdi!

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm POLİTİKA Haberleri 04.06.2013 14:02:00
Erzurum Milletvekili Cengiz Yavilioğlu, Yukarı Çat Köyü’nde katıldığı yemekte, birlik ve beraberlik mesajları verdi.
Yavilioğlu dayısının vasiyetini yerine getirdi!

RADARHABER / ERZURUM
AK Parti Ekonomi Başkan Yardımcısı ve Erzurum Milletvekili Cengiz Yavilioğlu, Yukarı Çat Köyü’nde katıldığı yemekte, birlik ve beraberlik mesajları verdi. Çok sayıda vatandaşın katıldığı yemekte, Erzurum’dan tüm Türkiye’ye örnek mesajlar verildi. 
 
DAYISININ VASİYETİNİ YERİNE GETİRDİ
AK Parti Ekonomi Başkan Yardımcısı, Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu Üyesi, Erzurum Milletvekili Dr. Cengiz Yavilioğlu, bir dizi gezi ve incelemede bulunmak üzere Erzurum’un Çat ilçesine geldi. Çat’ta hemşehrileriyle biraraya gelen Dr. Yavilioğlu, dayısının son isteğini bu vesileyle yerine getirdi. Parlamenter Yavilioğlu, yaklaşık 60 gün önce İstanbul’da hayatını kaybeden dayısı Hasan Tanas’ın son isteğini yerine getirmek için harekete geçti. Yavilioğlu, dayısının isteği üzerine birlik ve beraberlik yemeği tertipledi. 2 ay önce hasta yatağında, “İyileştiğim takdirde, doğduğum topraklara gidip, hemşehrilerimle bir araya geleceğiz ve onlarla birlikte açık havada yemek yiyeceğiz” demişti.
AK Parti Erzurum Milletvekili Dr. Yavilioğlu, dayısının bu arzusunu yerine getirerek, köy meydanında yemek ve mevlid programı düzenledi. Milletvekili Yavilioğlu, dostluk yemeğinde önemli mesajlar verdi.
 
BİRLİK VE BERABERLİK MESAJI VERDİ
Ülke gündemindeki çözüm sürecinin konuşulduğu dostluk yemeğinde, yöre sakinleri kendi topraklarında dünyaya gelen ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde şehri temsil eden Parlamenter Dr. Yavilioğlu’nu adeta bağırlarına bastı. Milletvekili Dr. Yavilioğlu, etkinlikte yaptığı konuşmada, “Kürt bir annenin ve Türk bir babanın evladıyım. Bugün buradaoluşturulan tablo bizlerin kardeşliğini, birlik ve beraberliğinin bir kanıtıdır. Türkler ve Kürtler asırlar boyunca kader birliği yapmış, iç içe yaşamış ortak paydada buluşmuş ve kız alıp kız vermiştir. Türkiye’de Türk-Kürt kavgası yoktur. Türkler ve Kürtler aynı ruh ve mana iklimini teneffüs etmiş, Yüce Allah’a inanmış, aynı kıbleye dönmüş, İslam peygamberi Hazreti Muhammed’in (S.A.V) ümmeti olan iki toplumdur. Bizi bölmeye çalışanlar başka hesabın içerisindedirler. Husumet düşmanlarımızı sevindirir. Bizim kardeşliğimiz birliğimizin harcıdır” dedi. Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu Üyesi Dr. Cengiz Yavilioğlu, Türkiye’nin zor bir süreçten geçtiğini bildirdi. Konuşmasında sağduyu çağrısı yapan Dr. Yavilioğlu, kimsenin tahriklere kapılmaması gerektiğini ifade etti. Yavilioğlu, şöyle devam etti:
 
"NİFAK TOHUMLARI EKİYORLAR"
“Atamız ve dedelerimiz cennet vatan Anadolu için şehit oldu. Bugün içimizdeki bazı art niyetli kişiler aramıza nifak tohumları ekiyor. Türkiye hergeçen gün biraz daha kalkınıyor. Bunu hazmedemeyen dış mihraklar, olayı hemen Kürt-Türk meselesine çeviriyor. Bunun bir örneğini Taksim Gezi Parkı’nda gördük. Tahriklere gelen vatandaşlar, polisle çatıştı. Bunlar hoş olmayan ve tasvip edilemeyen olaylardır. Hiçkimsenin birbirinden üstünlüğü yoktur. Bizler tarih boyunca birlikte yaşamış toplumlarız. Türk, Kürt, Laz ve Çerkezler biz biriz, biz tek bir vücuduz.” Birlik ve beraberlik yemeğine Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, AK Parti Erzurum İl Başkanı Murat Kılıç, diğer belediye başkanları, AK Partili yetkililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Etiketler : Erzurum, Çat, vasiyet, Milletvekili,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler