Yemek yapıp oy istemeye çıkıyor!

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm POLİTİKA Haberleri 11.03.2014 00:00:00
Sabah kalkıp çocuklarına yemek pişiren Gülen abla, daha sonra oy istemek için kapı kapı dolaşıyor.
Yemek yapıp oy istemeye çıkıyor!

Sinan AYDIN'ın -ÖZEL- haberi...

RADARHABER / ERZURUM 

Erzurumlu 58 yaşındaki Gülen Tuvanç, ‘zor şartlarda 7 çocuğa baktım, yaşadığım mahalleye de gül gibi bakarım’ diyerek Kurtuluş Mahallesi’den muhtar adayı oldu.10 erkek adayla yarışan bayan muhtar adayı, seçmeninden büyük ilgi görüyor. Mahallelinin Gülen ablası, sabah kalkıp hem öğlen hem de akşam için yemeklerini yaptıktan sonra oy istemek için kapı kapı dolaşıyor. 

 

Erzurum’da Muhtar Adayları arasındaki en renkli seçim yarışı, 4 mahallenin birleştiği Kurtuluş Mahallesinde yaşanıyor. Sebebi ise, Kurtuluş Mahallesi için 10 erkekle yarışan 7 çocuk annesi kadın aday. Kurtuluş Mahallesi muhtarlığı için adaylığını açıklayan 58 yaşındaki 7 çocuk 15 torun sahibi Gülen Tuvanç, bölgede ilk kez bir bayan muhtar adayı olarak seçimlere katılıyor.

 

ÇOCUKLARININ MADDİ DESTEĞİ İLE AZDA OLSA BROŞÜR BASTIRDI

17 yıl önce eşi Nihat Tuvanç’I kaybeden Gülen Tuvanç, eşinden kalan Bağ-kur maaşı ile 7 çocuğuna hem analık hem babalık yaptı. 4’ü kız 7 çocuk büyütün Gülen Tuvanç, 40 yıldır ikamet ettiği mahallesinin sahipsiz kaldığını düşününce muhtar olmak için kolları sıvadı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın kadınların da siyasette aktif rol alması gerektiği yönündeki açıklamalarından da cesaret aldığını belirten Gülen Tuvanç, yaklaşık 20 bin seçmeni bulunan Kurtuluş Mahallesine hizmet vermeye talip oldu. Çocuklarının da desteğini alan Gülen Tuvanç, muhtar adaylığı için başvuruda bulundu. 4 mahallenin birleşmesi sonrası muhtar adayı sayısının da arttığı Kurtuluş Mahallesinde 10 erkek adayla yarışan bayan muhtar adayı, maddi imkanları iyi olmasa da diğer adaylarla başa baş yarışmak için yoğun bir tempoda çalışıyor. Sınırlı sayıda broşür bastırıp belirli sokaklara astıran Gülen Tuvanç, broşürde ‘Kurtuluş Mahallesinin tek kurtuluşu’ yazısının yanında özgeçmiş bilgilerine yer veriyor. Diğer adaylar kendi araçları ile sokak sokak dolaşırken Gülen abla yaya olarak gezip her kapıyı çalıyor.

 

KAHVELERİ DE DOLAŞIP ERKEK SEÇMENLERDEN OY İSTİYOR

Sabah kalkar kalkmaz yemeklerini yapıp evden çıkan Gülen Tuvanç, kimi zaman yanına çocuklarını alıp seçim gezisine çıkıyor kimi zaman ise yalnız olarak dolaşıyor. Kapıları çalıp önce kendisini tanıtan bayan muhtar adayı, daha sonra ise mahallesi için hazırladığı projeleri anlatıp projeleri hayata geçirmek için siyasilerle görüşmeler yapacağını söylüyor. Kimi evde bayanlara kimi evde ise erkeklere projelerini anlatıp oy isteyen Gülen Tuvanç, kahvehanelere de ziyaretlerde bulunup seçilmesi halinde yapacağı çalışmaları anlatıyor. 7 çocuk ve 15 torun sahibi Gülen Tuvanç, kadınlar kadar erkeklerinde büyük desteğini alıyor. Bir çok seçmen, Gülen ablayı medeni cesaretinden dolayı kutlayıp oy sözü veriyor. Birçok kadın seçmen ise, erkek muhtarlara her sıkıntılarını rahatlıkla anlatamadıklarından dert yanı bayan muhtar adayına rahatlıkla sıkıntılarını söyleyebileceklerini belirterek Gülen Tuvanç’o oy vereceklerini ifade ediyorlar.

 

İŞTE BAYAN MUHTAR ADAYININ PROJELERİNDEN BAZILARI

Gülen Tuvanç, seçilmesi halinde mahallesini bir çok ilklerle tanıştıracağını söylüyor. Yaklaşık 40 yıldır aynı mahallede ikamet ettiğini ve bölgenin sorunlarını yakından bildiğini dile getiren Tuvanç, “Mahallemiz için kutsal bir hizmete talip oldum. Her şeyin hayırlısı. Bu mahalleye gönül koyduk. 10 erkek adayla yarışıyorum. Seçilmem halinde, belediye başkanı ve Milletvekilleri ile yakın diyalog içinde olup projelerimi hayata geçirtmek için çalışacağım. Mahallemize taziye evi, kadınlar için kermes, maddi durumu iyi olmayan gençler için ücretsiz düğün salonu hizmeti, gençler için spor salonu, çocuklar için oyun alanları gibi hizmetleri getirmek için çalışacağım’’ dedi. Kadınlarında imkan verildiğinde en iyi hizmeti vereceğine inandığını belirten bayan muhtar adayı, ‘’Muhtar adayı olmaya karar verdiğimde çocuklarımın ve akrabalarımın büyük desteğini aldım. Komşularım da destek verdi. Herkes muhtar olmam halinde mahalle için güzel çalışmalar yapacağıma inandığını söylüyor. Aldığım destek, doğru bir karar verdiğimi gösteriyor. İnşallah 30 Mart akşamı kazanan ben olurum’’ dedi.

Etiketler : Erzurum, oy, muhtar, kurtuluş,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler