"Seni boğarım" tehdidine hapis cezası

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm ASAYİŞ Haberleri 02.03.2016 10:07:00
4 çocuk annesi N.K.'ya "Seni boğarım" diyerek hakaret ve tehdit eden Y.Y., hapis cezasına çarptırıldı.
"Seni boğarım" tehdidine hapis cezası

RADARHABER / ERZURUM
Erzurum'da kapı komşusu ile balkondan çöp dökme meselesi yüzünden çıkan tartışmada 4 çocuk annesi N.K.'ya "Seni boğarım" diyerek hakaret ve tehdit eden Y.Y. tutuksuz yargılandığı Asliye Ceza Mahkemesi'nde 5 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme verilen hapis cezasını 3 Bin TL adli para cezasına çevirdi. 
 
"SENİ BOĞARIM" DİYEREK TEHDİT ETTİ
Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianameye göre, tehdit olayı Yakutiye İlçe Merkezi'nde meydana geldi. Aynı apartmanda oturan kapı komşusu 4 çocuk annesi N.K.'nın balkondan çöp dökmesine öfkelenen Y.Y. ile münakaşa etti. Sözlü tartışmada N.K.'ya "Balkondan ne halı has, ne de çöp dök ? seni boğarım" diyerek tehdit etti. N.K.'nın Polis Merkezine giderek Y.Y.'den şikayetçi olmasının ardından Asliye Ceza Mahkemesi'nde ''onur ve saygınlığın rencide" edecek şekilde hakaret ettiği gerekçesiyle Y.Y. hakkında 3 yıla kadar hapis istemi ile dava açıldı.
 
"SUÇSUZUM, BERAAT İMİ İSTİYORUM"
Karar duruşmasında suçlamaları kabul etmeyen Y.Y.,"Bir süre önce benim evimin bir üst katında oturan komşum tarafından çöp kırıntıları dökülüyordu. Bayan olmasına rağmen saygınlık içinde bir kaç kez uyardım. Kendisine kesinlikle 'Seni boğarım' diyerek hakaret etmedim. Suçsuzum" dedi.
 
 

"SENİ BOĞARIM" TEHDİT İNE 3 BİN TL PARA CEZASI

Mahkeme Y.Y. hakkında TCK 125-3 maddesi kapsamında "onur ve saygınlığını rencide edecek şekilde hakaret ve tehdit suçlarından 5 ay hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme Y.Y. verilen hapis cezasını 3 Bin TL adli para cezasına çevirerek cezasını 5 yıl süreyle hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar vererek erteledi. 

 

YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler