17,5 milyon kişi parmaklarından tanınıyor

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm ASAYİŞ Haberleri 13.01.2014 15:00:00
Emniyet, sisteme 17,5 milyon kişinin parmak izinin kayıtlı olduğunu açıkladı.
17,5 milyon kişi parmaklarından tanınıyor

RADARHABER / ERZURUM 

Emniyet, sisteme 17,5 milyon kişinin parmak izinin kayıtlı olduğunu açıkladı. Polis olay yeri ve kimlik tespiti çalışmalarıyla bilinmeyenleri aydınlatıyor. Olay yerinde bırakılan parmak izi, zanlıyı tespit etmekte önemli bir etken iken, yapılan çalışmalarla tanınmaz haldeki bir cesedin de kimliği tespit edilebiliyor. polis, bu kapsamda 81 il emniyet müdürlüğünde şube müdürlüğü olarak hizmet veriyor.
Olay Yeri İnceleme ve Kimlik Tespiti şube Müdürü Koç, yaptığı açıklamada, genel olarak yaptıkları 4 çalışma bulunduğunu belirterek, bunlardan ilkinin kimlik tespit işlemleri, ikincisinin olay yeri inceleme işlemleri, üçüncüsünün adli görüntüleme, dördüncüsünün ise parmak izi tespiti olduğunu bildirdi.

POLİSİN PARMAK İZİ ALMA YETKİSİ BULUNUYOR

Koç, polisin kanuna göre parmak izi alma yetkisi bulunduğunu hatırlatarak, bu yetkiye göre, pasaport, ehliyet, ruhsat gibi bir belge isteyen, bir suçtan dolayı gözaltına alınan kişilerin parmak izlerinin tespit edildiğini söyledi. Koç, gönüllü olanların da parmak izlerinin alındığını dile getirdi.
Parmak izi alma sisteminin kuruluş amacının kimlik tespiti olduğunu vurgulayan Koç, "Sistemin amacı, kişilerin kimliklerinin başkaları tarafından kullanılmasının önüne geçmek ve aynı zamanda olay yerlerinden elde edilen parmak izlerinin de kime ait olduğunun tespiti" dedi.

17,5 MİLYON KİŞİNİN PARMAK İZİ SİSTEMDE

Koç, "Sistemimizde, 17,5 milyon kişiye ait parmak izi kayıtlı. Kayıtlı kişiler, ehliyet, pasaport, silah ruhsatı başvurularında bulunanlar ile özel güvenlik görevlileri veya polisler. Sisteme emniyet teşkilatında çalışan kişilerin parmak izleri de kayıtlı. Ayrıca adli olaylara karışan kişilerin de sistemde kaydı bulunuyor" diye konuştu.
 
Etiketler : Erzurum, emniyet, parmak, olay,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler