26 yıllık katibe etek altı görüntü cezası

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm ASAYİŞ Haberleri 23.10.2013 12:41:00
Bayanların etek altı görüntülerini çekip arşiv yapan sapık, Adliyenin 26 yıllık zabıt katibi çıktı.
26 yıllık katibe etek altı görüntü cezası

Sinan AYDIN'ın -ÖZEL- haberi...

RADARHABER / ERZURUM 

Bayanların etek altı görüntülerini çekip arşiv yapan sapık, Adliyenin 26 yıllık zabıt katibi çıktı. Tutuksuz yargılanan zanlı, 7 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Erzurum Adliyesinde 26 yıldır zabıt katibi olarak görev yapan 3 çocuk babası S.K., özel yaptırdığı çanta içerisine yerleştirdiği kamere ila kadınların uygunsuz görüntülerini çekerken yakalandı. 

SAPIK KATİBİ GÜVENLİKÇİLER YAKALADI

11 Eylül 2012 günü ortaya çıkarılan olay, şöyle gelişti. Erzurum Alışveriş Merkezi içerisinde elinde çanta ile dolaşan ve özellikle merdivenlerden inip çıkan kadınları takip eden S.K., güvenlik görevlilerinin dikkatini çekti. Görevliler, bir süre takip ettikleri S.K.'yı şüpheli hareketleri nedeniyle durdurdu. Güvenlikçiler, zanlının taşıdığı çantadan şüphelendiklerini söyleyerek kontrol noktasına götürüp çantada arama yaptı. Çanta içerisinde özel bir bölmeye yerleştirilmiş bir kamera bulundu. Kamera kayıtlarını inceleyen görevliler, kayıtlarda bayanların etek altı görüntüleri olduğunu gördü. S.K., etkisiz hale getirilip polise ihbar edildi. Erzurum Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Ahlak Masası ekipleri, S.K.’yı gözaltına aldı. Suç aleti çanta ve içerisindeki kameraya da el konuldu. 

BİLGİSAYARLARINDA ÇOK SAYIDA GÖRÜNTÜ ÇIKTI

Çantanın içerisindeki kamara kayıtları incelendiğinde, Alışveriş merkezine giden etekli bayanların etek altı görüntülerinin çekilmiş olduğu görüldü. Emniyete götürülen S.K.’nın yapılan kimlik sorgulaması sonrası Erzurum Adliyesi’nde katip olduğu belirlendi. Cumhuriyet Başsavcılığında savcılık kaleminde 26 yıldır katip olarak çalışan S.K. ile ilgili soruşturma genişletildi. Savcılığın talimatı ile soruşturmayı derinleştiren polis, S.K.’nın evinde arama yaparak bilgisayarına el koydu. S.K.’nın çalıştığı Adliyedeki bilgisayarına da el konuldu. Bilgisayarlarda yapılan ilk incelemede, dosyalar içerisinde gizlenmiş çok sayıda bayana ait etek altı görüntüleri ile mahrem yerlerinin çekildiği videolara ulaşıldı.

“ŞEYTANA UYDUM”

S.K., ifadesinde, “Kamera ile gizli çekim yöntemini internette gördüm. Aynı yöntemi bende yapmak istedim. Şeytana uydum, pişmanım. Bu işe kısa zaman önce başladım. Yaptıklarımdan pişmanım” dedi. Savcının tutuklanması istemiyle mahkemeye sevk ettiği S.K., tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

EMEKLİ OLUP ERZURUM’U TERKETTİ

S.K., tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldıktan sonra emeklilik dilekçesi verdi. Olaydan aylar sonra emekli olan S.K., Erzurum’dan kaçarak Yalova’ya yerleşti. S.K. hakkında, Erzurum Asliye Ceza Mahkemesinde dava açıldı. S.K., mahkemede verdiği savunmasında da emniyet ve savcılıktaki ifadelerini tekrarladı.

 

7 YIL HAPİS CEZASI ALDI

 
S.K.,‘‘ İnternette gördüğüm gizli kamera ile çekim yöntemini denedim. Şeytana uydum pişmanım. Çektiğim görüntüleri internetten pazarladığım iddia edildi. Bu iddialar doğru değildir’’ dedi.Mahkeme heyeti, sanık S.K.’yı, ‘Özel hayatın gizliliğini ihlal ve kişisel verilere izinsiz kaydetme’ suçlarından 7 yıl hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme heyeti, sanığın olay tarihinde memur oluşunu da göz önünde bulundurarak cezayı üst sınırdan verdi. Yerel mahkemenin verdiği karar dosyası, Yargıtay’a gönderildi. Yargıtay cezayı onarsa, sapık katip S.K. cezaevine gönderilecek.

 

Etiketler : Erzurum, sapık, katip, mahkeme,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 
  • Aleattin 23.10.2013 02:10:12

    Bu nasıl bir iş ya...Kendi rezil olmadığı yetmiyor gibi birde çoluk çocuğunu rezil etti. Sapık herif...Bu nasıl bir zevk alma şekli anlayamıyorum.

  • Ayşe 23.10.2013 01:10:07

    Oh olmuş, cezasını bulmuş.

En Son Haberler