3 cana mal olan sürücü 6 ay hapis yattı

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm ASAYİŞ Haberleri 23.01.2014 14:56:00

RADARHABER / ERZURUM

Erzurum’da yolun karşısına geçmek isteyen 3 çocuğa çarparak ölümlerine neden olan sürücü, 6 ay hapis yattıktan sonra 4 yıl 2 ay hapse mahkum oldu. Sanık sürücünün yattığı süre göz önüne alınarak tahliye edildi. Feci kaza, 1 Ağustos günü saat 15.30 sıralarında, Kars- Erzurum karayolu üzerinde Hamamderesi mevkiinde meydana geldi. Karayazı'dan Erzurum'a gelmekte olan İlhami Bıyıklı yönetimindeki PTT Genel Müdürlüğü’ne ait 06 FA 3471 plakalı kamyonet, yaşları 9 ile 12 arasında değişen Kadir Atmaca, amcasının oğlu Canpolat Atmaca ve komşuları Ali Eren Düzgün’e çarptı. Çocuklardan biri kaza yerinde, ikisi ise kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Gözaltına alınan sürücü İlhami Bıyıklı, mahkemede tutuklanarak cezaevine gönderildi. Ölen çocukların 17 kilometre uzaklıktaki bir tesise yüzmeye gittikleri, otobüs paraları kalmadığı için evlerine yürüyerek dönmek üzere yola çıktıkları öğrenilmişti. Sürücü İlhami Bıyıklı hakkında, ‘Dikkatsizlik ve tedbirsizlik sonucu taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebebiyet vermek’ suçundan Ağır Ceza Mahkemesi’nde 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

ADLİ TIP SÜRÜCÜYÜ TAM KUSURLU GÖRDÜ

Kazayla ilgili Ankara Adli Tıp Kurumu Trafik İhtisas Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan bilirkişi raporunda, yaşları 9 ile 12 arasında değişen Canpolat Atmaca, Kadir Atmaca ve Ali Eren'in yola aniden çıktıkları için birinci derece kusurlu olduklarına dikkat çekilirken, şoför İlhami Bıyıklı’nın ise ‘tam kusurlu’ olduğu yönünde rapor verildi. Adli Tıp Kurumu Trafik İhtisas Daire Başkanlığı tarafından 02 Ocak 2014 günü verilen raporda, ’Olay mahallinde seyrettiği yol bölümündeki geçişlerini tamamlamış olan çocuk yayalara banket üzerinde çarpması sonucu meydana gelen dikkatsizlik, tedbirsiz ve kurallara aykırı hareketiyle asli kusurludur’ denildi.

ÖLEN ÇOCUKLAR BİRİNCİ DERECE KUSURLU SAYILMIŞTI

Yüzmek için gittikleri tesisten çıktıktan sonra karayolunda yürümeleri bir akaryakıt istasyonunun güvenlik kamerası tarafından kaydedilen çocukların 3 kilometre yol aldıktan sonra kazada ölmeleriyle ilgili olarak yargılanan İlhami Bıyıklı, ilk kez hakim karşısına çıktı. Kazayla ilgili hazırlanan bilirkişi raporuna göre, yaya olan çocukların birden yola çıkmaları nedeniyle birinci derecede kusurlu olduklarına dikkat çekildi. Yine bilirkişi raporuna göre, İlhami Bıyıklı'nın ise 'sürücüler araçlarının hızını yük ve teknik özelliklerine görüş, yol, hava ve trafik durumunun gerektirdiği şartlara uydurmak zorundadır' kuralını ihlal ettiği için ikinci derecede kusurlu olduğu belirtildi.

"ANİDEN ÖNÜME FIRLADILAR"

Taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olmaktan 3 ile 15 yıl arasında hapis cezası istenen İlhami Bıyıklı, karar duruşmasında kendini savundu. Sanık Bıyıklı, "Karayazı’dan Erzurum'a gelirken orta refüjde olan çocukları görünce ayağımı gazdan çektim. Çocuklar yolun ortasında durdu ve bana yol verdi. Bunun üzerine tekrar gaza basarak yolun sağından devam etmek istedim. Çocuklara yaklaştığımda aniden önüme fırladılar. Sağa doğru kaçtım ama kurtaramadım. Bu nedenle su kanalına doğru düştüm. Kazanın olduğu yer rampaydı ve hızım 65-70 kilometreydi. Radara yakalanmamak için hızım 90'a çıkmamıştı. Vicdanen rahatsızım" dedi. Mahkeme heyeti tutuklu bulunan sürücü İlhami Bıyıklı’yı ‘taksirle ölüme neden olmak’ suçundan 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme heyeti, tutuklu bulunan Bıyıklı'nın cezaevinde yattığı süreyi dikkate alarak tahliyesine karar verdi.

Etiketler : Erzurum, kaza, mahkeme, sürücü,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler