3 gün uyumadan görev yaptılar

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm ASAYİŞ Haberleri 02.06.2013 10:00:00
Erzurum polisi, son yılların en yoğun 3 gününü geride bıraktı.3 gün uyumadan görev yapan polis,teşekkür aldı.
3 gün uyumadan görev yaptılar

 
Sinan AYDIN'ın haberi...
 
RADARHABER / ERZURUM
Erzurum polisi, son yıların en yoğun 3 gününü geride bıraktı. AK Parti hükümetiin başlattığı Barış süreci çerçevesinde belirlenen Akil İnsanlar Doğu Anadolu Gurubu, ziyaretleri çerçevesinde son durak olarak Erzurum'daydı. Akil insan heyetinin kente gelişi ile birlikte, oladsı saldırı dirişimine karşı yoğun güvenlik önlemleri alan Erzurum Emniyet Müdürlüğünde, tüm izinler kaldırıldı. Emniyet, heyete karşı oluşacak tepkilerin amacını aşmaması için yoğun önlemler aldı. 
 
KİMİ ZAMAN TEPKİ ÇEKTİ, KİMİ ZAMAN ALKIŞLANDILAR
Heyetin Erzurum'a geleceği gün olan Perşembe gününden itibaren tüm hazırlıklarını tamamlayan Erzurum Emniyet Müdürlüğü, Perşembe günü akşam saatlerinden itibaren yoğun mesaiye başladı. Akşam gelen heyet, ağrı sınırından teslim alındı. Güvenlik önlemi altında Palandöken'de konaklayacağı otele götürüldü. Otelde belirli ekipler 24 saat nöbet tuttu. Cuma günü heyetin Müceldili konağındaki kahvaltısı ve toplantıları kapsamında da polis yorucu bir gün geçirdi. MHP İl Başkanlı, demokratik tepkisini ortaya koyup Müceldili konağı önünde basın açıklaması yapmak istedi, polis biber gazı sıkarak müdahale edip tepki çekti. Polis, orantısız güç kullandığını anlayıp sonraki saatlerde ve bir gün sonrasında yapılan eylemlere müdahale ederken, bu kez biber gazı kullanmayıp boyalı su kullanarak biber gazı tepkilerinin önüne bir nebze olsun geçmiş oldu. Cumartesi günü ise, Erzurum polisi oldukça koşturdu ve yoruldu. Gerek Akil insanlar heyetine karşı tepkilerin devam etmesi, gerekse İstanbul gezi parktaki isyanın Erzurum'a sıçraması nedeniyle, eylem üstüne eyleme müdahale etti Erzurum polisi.Onlarca kişi gözaltına alındı, olaylar sırasında boyalı su ve cop kullanıldı. Polis, eylemcilere karşı orantısız güç kullanmamak için büyük bir çaba göstererek bazı kesimlerin takdirini kazandı. 
 
3 GÜN BOYUNCA UYUMAYAN POLİSE
VALİ VE EMNİYET MÜDÜRÜNDEN TEŞEKKÜR
Erzurum Emniyet Müdürlüğü emrinde görevli polisler, 3 gün boyunca uyumadan ve evlerinden uzak gün geçirdiler. Kimi zaman ayak üstü, bazen de ekip otolarında dürüm ekmek yiyerek karınlarını doyurmaya çalıştılar. Yoğunluk nedeniyle, sık sık görev yerlerini değiştirip hassas noktalarda görev aldılar. Çıkan olaylardan birinde bir meslektaşlarının başına isabet eden taşla yaralanmasının verdiği üzüntüye rağmen görevlerini yapmak için çaba gösteren polisler, gerek Gezi park eylemlerinin sona ermesi gerek se Akil İnsanlar heyetinin akşam saatlerinde Erzurum'dan ayrılması ile rahat bir nefes aldılar. Sağduyulu davranarak olayların büyümemesine bir nebzede olsa katkı sunan Erzurum polisi, Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk ve Emniyet Müdürü Halil Turgut Yıldız'ın da takdirini kazandı. Emniyet Müdürü Yıldız, polisin yoğunluğu atlatmasının ardından polis telsizinden anon geçerek tüm personelini özverili çalışmalarından dolayı tebrik edip kutladı. Müdür Yıldız, Vali sebahattin Öztürk'ünde tebrik ve teşekkür mesajını emrindeki polislere iletti. 

  

Etiketler : Erzurum, polis, uyku, teşekkür,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler