6 ayda 330 hırsızlık!

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm ASAYİŞ Haberleri 20.07.2013 18:43:00

Sinan AYDIN'ın haberi...

RADARHABER / ERZURUM

Erzurum'da merkezinde son 6 ayda çoğu evden olmak üzere 330 hırsızlık olayı gerçekleşti, bu olaylara karıştığı iddiasıyla 203 kişi gözaltına alındı. Emniyetin yayımladığı rakamlar, Polisin yakaladığı hırsızların çoğunuhn Adliyede serbest kaldığını gözler önüne serdi.

6 AYDA 128’İ EVDEN 330 HIRSIZLIK

İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, il merkezinde son 6 ay içerisinde evden 128, iş yerinden 127 ve otodan 75 hırsızlık olayı gerçekleştirildi. Hırsızlık olayları ile ilgili olarak polis 203 kişiyi yakaladı. Yakalanan zanlılardan 56'sı sevk edildiği adli mercilerce tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer zanlılar ile savcılık kararı ya da polisteki ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Ayrıca il merkezinde hırsızlık olayları ile ilgili olarak sürekli gündeme gelen hurdacılara yönelik yapılan operasyonlarda ise hırsızlık malı satın aldığı belirtilen 3 hurdacı hakkında işlem yapıldı.

İŞTE HIRSIZLIK BİLANÇOSU

Asayiş Şube Müdürlüğümüzün yapmış olduğu çalışmalarda; İlimiz genelinde 2013 yılında meydana gelen 128 evden hırsızlık olayı meydana gelmiş olup, Hırsızlık Büro Amirliği ekiplerimizce olayla ilgili olarak parmak izi, kamera, görgü tanığı ve malzemelerin bulunabilmesi için muhtemel yerler araştırılarak çalışmalar yürütülmüş, bu çalışmalar sonucu 58 şahsa adli işlem yapılmış, bunlardan 36 şahıs adli mercilerce serbest bırakılmış, 22 şahıs adli mercilerce tutuklanarak cezaevine teslim edilmiştir.

İlimiz genelinde 2013 yılında 127 tane işyerinden hırsızlık olayı meydana gelmiş olup, çalışmalar sonucu 110 şahıs yakalanmış, 80 şahıs adli mercilerce serbest bırakılmış, 30 şahıs ise tutuklanarak cezaevine teslim edilmiştir. 

İlimiz genelinde 2013 yılında 75 tane otodan hırsızlık olayı meydana gelmiş olup, yapılan çalışmalar sonrası 35 şahıs yakalanmış, 31 şahıs adli mercilerce serbest bırakılmış, 4 şahıs ise tutuklanarak cezaevine teslim edilmiştir.

İlimiz genelinde 35 tane hurda malzemeleri alıp satan işletme bulunmakta ve bu işletmeler ilimizin farklı bölgelerinde faaliyet göstermektedir. İlimizde meydana gelen hurda hırsızlığı konularıyla ilgili il genelinde 2013 yılı içerisinde hırsızlık malı satın alınan 12 ayrı olay tespit edilmiş olup bunlardan 6’sı açıktan hırsızlık, 5’i iş yerinden hırsızlık, 1’i otodan hırsızlık şeklinde tespit edilmiştir. İş yerlerinde yapılan aramalarda Türk Telekom’a ait kablo ve logar kapağı,  su tesisat malzemesi, çıkma araç parçaları, kaynak makinesi,  jeneratör, lokma takımı, spiral taşları, süt sağma makinesi, akü, heykel ve benzeri birçok suç eşyası tespit edilerek müştekilere teslim edilmiş, suç eşyası satın alan 3 hurdacı ve hırsızlık konularını gerçekleştiren 23 şüpheli yakalanarak adli mercilere sevk edilmiştir.

HURDACILARA KISKAÇTA

Suçun önlenmesi amacıyla hurdacılar bölgesinde devriye görevi ifa edilmiş, şüpheli görülen şahıslar üzerinde GBT çalışması sık sık yapılmış, hırsızlık malı satın almamaları amacıyla Nisan 2013 itibariyle ilimiz valiliğinden 5326 Kabahatler Kanunun 4/1’nci maddesine ve 32. maddesine istinaden; Elektronik Eşyalar ile Hurda Malzemelerin Alım ve Satım Bilgilerini Bulundurmayan İşyeri Sahiplerine Para Cezası Uygulanması amacıyla hazırlanan 2013/1 sayılı Valilik Karar Taslağı ilimiz genelinde ki bütün hurdacılara tebliğ edilmiş olup; ekiplerimizin çalışmaları çok yönlü olarak devam etmektedir. Meydana gelebilecek hırsızlık olaylarının önlenmesi yönünde ekiplerimizce ve güven timlerimizce, gerek yaya, gerekse ekip otolarımız vasıtasıyla çalışmalarımız devam etmekte olup, gelen müracaatlarla ilgili olarak azami şekilde halkla ilişkilere dikkat edilmekte, alabilecekleri tedbirler ve suçun aydınlatılması ile ilgili gerekli bilgiler samimi şekilde verilmektedir.’’

  

Etiketler : Erzurum, polis, savcı, ay,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler