Adaletin kestiği parmak acımadı!

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm ASAYİŞ Haberleri 20.06.2013 14:50:00
Zorla ilişkiye girmek isteyen kocasını kalbihden bıçaklayan 4 çocuk annesi kadın, müebbet hapisle yarglandığı davada tahliye oldu.
Adaletin kestiği parmak acımadı!

RADARHABER / ERZURUM   

Erzurum'da 4 çocuk annesi kadın, cinsel ilişki teklifini geri çevirdiği için ısrarcı olan kocasını kalbinden bıçaklayarak ağır yaralamıştı. Müebbet hapis istemiyle yargılanan kadın, ilk duruşmada tahliye edildi. 25 Şubat günü öğlen saatlerinde, Erzurum'un Aziziye ilçesine bağlı Yarımca köyünde meydana gelen olay, şöyle gelişmiyti. İddialara göre Yarımca köyünde oturan 40 yaşındaki L.Y.Y.,,4 çocuğunun annesi 37 yaşındaki S.Y.’ye, sürekli şiddet uyguluyor, bazı zamanlarda zorla ilişkiye giriyordu. Evde çocukların önünde çıplak dolaşan L.Y.Y., eşinin uyarılarına aldırış etmiyor, her defasında karısına baskı ve şiddet uyguluyordu. Olay günüde S.Y.'ye çocuklarının önünde cinsel tacizde bulunduğu iddia edilen L.Y.Y., , çocukların okula gitmesinin ardından eşi ile birlikte olmak istedi. S.Y., cinsel ilişkiye girmek istemeyince, L.Y.Y., bu kez karısına zorla sahip olmak istedi. Kocasının elinden kaçan S.Y., mutfaktan ekmek bıçağını aldı. Bıçağı rastgele savurup L.Y.Y. 'yi kalbiden bıçakladı. S.Y. polise teslim olurken, L.Y.Y., ise Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Yakutiye Araştırma Hastanesine kaldırılarak ameliyata alındı.

MÜEBBETLE YARGILANAN ANNE TAHLİYE OLDU

Kalbinin iki santim yakınından bıçaklanan L.Y.Y. , yaklaşık 1 ay tedavi gördükten sonra taburcu oldu. S.Y., 'Eşe karşı kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan tutuklandı. Erzurum Birinci Ağır Ceza Mahkemesinde eşe karşı ‘kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan TCK’nin 82-1 maddesi kapsamında müebbet hapis istemi ile yargılanmasına başlanılan anne S.Y., “ilk duruşmada verdiği ifadesinde "Eşim benimle o gün cinsel ilişkiye girmek istedi. İlişkiye girmek için iki kez ısrarda bulundu. Öfkelendim, üzerime geldi ‘Benden uzak dur dedim, üzerime gelirsen vururum’ dedim. Benim dinlemedi. Ben de mutfaktan aldığım ekmek bıçağını rastgele savurdum. Yaraladığımı sonradan fark ettim. Eşimi kasten öldürmek için bıçağı sallamadım” dedi. Duruşmada eşi S.Y.’den şikayetçi olmadığını belirten işsiz koca Lütfi Y. ise, “Eşim olan S. ile rızası dışında ilişkiye girme teklifinde bulundum. Kabul etmedi. Ben de sinirlendim üzerine yürüyerek dövdüm, küfür ettim. İkinci kez üzerine gidince elinde fark edemediğim bıçakla üzerime savurdu. Dışarı kaçıp kapının önüne yığıldığımda kanlar içinde olduğumu fark ettim. Eşim beni kasten öldürmek istemedi, şikayetçi değilim” dedi. Mahkeme heyeti tutuklu anne S.Y.’nin eşine karşı işlediği ‘kasten öldürmeye teşebbüs’ suçunda indirime gitti. Mahkeme, kocanın işsiz olması nedeniyle ailenin ekonomik sıkıntı çektiği, bu yüzden ailevi sorunlar yaşadıkları, koca ve eşin yaşadıkları olaydan pişmanlık duydukları gerekçesiyle TCK’nin 87-1-d bendine göre ‘kasten yaralamak’ suçundan 1 yıl 3 ay hapis cezası verdi. Mahkeme heyeti, sanık anne S.Y.’ye verilen cezayı 5 yıl süreyle erteleyerek tahliyesine karar verdi.

 

 

Etiketler : Erzurum, dava, ilişki, bıçak,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler