Adliyede cinayete iki kez müebbet

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm ASAYİŞ Haberleri 20.05.2013 17:25:00
Tekman Adliyesinde kan davalısı kişileri hunharca öldüren kişi, iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum oldu.
Adliyede cinayete iki kez müebbet

Sinan AYDIN'ın -ÖZEL- haberi...

RADARHABER / ERZURUM 

Gözlerinin önünde öldürülen babasının intikamını almak için 6 yıl fırsat kolladı, şeytani bir planla iki kişiyi öldürdü. Suç uydurarak Adliyeye gitmesini sağladığı kan davalısı köy muhtarı ile kardeşini Adliyenin içinde vahşice öldüren 22 yaşındaki Mehmet Aktaş, 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

KAN DAVASI 2005 YILINDA BAŞLADI

Erzurum’un Tekman ilçesine bağlı Aşağı Tepecik köyünde, Aktaş ve Sarı aileleri arasında, 2005 yılında kan davası başladı. Mera tartışması yüzünden çıkan kavgada, Abdulkadir Sarı, Mehmet Hatip Aktaş'ı öldürdü. Abdulkadir Sarı tutuklandı. Aktaş ailesi fertleri, kan davası gütmeye başladı. Babası öldürüldüğünde henüz 16 yaşında olan Mehmet Aktaş, intikam almak için katil zanlısı Abdulkadir Sarı’nın kardeşleri Yılmaz Sarı ve Emin Sarı’yı öldürmeye karar verdi. Yılmaz Sarı, aynı zamanda Aşağı Tepecik köyünün muhtarıydı. Muhtar Yılmaz Sarı kardeşinin öldürdüğü Mehmet Hatip Aktaş'ın oğlunun intikam almak için fırsat kolladığını biliyordu. Muhtar Yılmaz Sarı ve diğer kardeşi Emin Sarı, zorunlu olmadıkça dışarı çıkmıyor, ilçeye gittikleri zamansa akrabalarından oluşan bir koruma ordusu ile tedbirli bir şekilde köyden çıkıyorlardı.

ŞEYTANİ BİR PLAN YAPTI

Muhtar sarı, kan davalısı yüzünden Tekman Kaymakamlığının muhtarlarla yaptığı toplantılara dahi katılmıyordu. Öldürülen Mehmet Hatip Aktaş’ın oğlu Mehmet Aktaş ise 6 yıldır öldürmek için fırsat kolluyordu. Mehmet Aktaş, Yılmaz Sarı'nın köyde geniş bir akraba çevresine sahip olması nedeniyle intikamını köyde alamayacağını düşünüp Muhtar Sarı 'yı köyün dışına çıkarmaya karar verdi. Mehmet Aktaş, Muhtar Yılmaz Sarı hakkında, Tekman Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunuldu. Yılmaz Sarı, 1 Temmuz 2011 günü köyden dışarı çıkıp öğleden sonra saat 14.00 sularında yanına kardeşi Emin Sarı'yı da alarak ifade vermek için Tekman Adliyesine geldi. Mehmet Aktaş, Adliye çevresinde pusuya yatmış, kan davalısının gelmesini bekliyordu. Yılmaz Sarı ve Emin Sarı Adliyeye girdikten sonra peşlerinden girdi.

KURŞUNU BİTİNCE BIÇAKLA BOĞAZINI KESTİ

Tekman Adliyesi, Kaymakamlık, Nüfus müdürlüğü gibi kurumlarında olduğu binadaydı. Bina girişinde X-R cihazı yoktu. Mesai saati boyunca giriş çıkışların yoğun olması nedeniyle de, bina girişinde üst araması yapılmıyordu. Bu ihmal, zanlı Mehmet Aktaş'ın işini kolaylaştırdı. Beline silahı ve bıçağı koyup binadan içeri giren Mehmet Aktaş, koridorda Yılmaz Sarı ve Emin Sarı'nın karşısına çıktı. Aktaş, Sarı kardeşlere kurşun yağdırdı. 12 kurşun sıkan Mehmet Aktaş, kurşunu bitince belinden bıçağı çıkararak kanlar içerisinde yere yığılan Yılmaz Sarı'nın boğazını keserek öldürdü. Gözü dönmüş katil, yaralı olarak kaçmaya çalışan Emin Sarı'yı ise çay ocağında yakalayıp defalarca bıçakladı. Polis tarafından yakalanan Mehmet Aktaş, gözaltına alındı. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Emin Sarı ise hastanede yaşamını yitirdi.

İKİ KEZ MÜEBBET HAPSE MAHKUM OLDU

Katil zanlısı Mehmet Aktaş, ilk sorgusunda 'Babamın intikamını aldım. Pişman değilim" dedi. Güvenlik güçleri yaptıkları ilk incelemede, öldürülen Yılmaz Sarı hakkında suç duyurusunda bulunan kişinin katil zanlısı Mehmet Aktaş olduğunu belirledi. 22 yaşındaki Mehmet Aktaş hakkında, Hınıs Ağır Ceza Mahkemesinde dava açıldı. Zanlı Mehmet Aktaş, mahkemede verdiği ifadede de Sarı ailesi fertlerinin babasını öldürdüğünü, babasının intikamını almak için plan yapıp Yılmaz Sarı ve Emin Sarıyı öldürdüğünü, yaptığı eylemden dolayı ise pişman olmadığını söyledi. Uzun süren yargılama sonunda, mahkeme kararını verdi. Kan davası cinayeti ile ilgili dava sonunda, zanlı Mehmet Aktaş, TCK’nın 82/1 maddesi uyarınca ‘Kan gütmek saikiyle tasarlayarak ve planlayarak öldürmek’ suçundan iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, iki kişinin öldürülmüş olması nedeniyle iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Yerel mahkemenin verdiği karar, Yargıtay tarafından da onandı.

 

 

 

 

Etiketler : kan, adliye, müebbet,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler