Ana Kucağında Son Nefes!

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm ASAYİŞ Haberleri 02.10.2019 11:09:00
Erzurum’un tanınmış esnaflarından biri olan Fikret Eldutar, ziyaret için gittiği...
Ana Kucağında Son Nefes!

Sinan AYDIN'ın haberi...

 

RADARHABER / ERZURUM 

Erzurum bir değerini daha kaybetti. Yıllarca Erzincankapı ve Gürcükapı semtlerinden esnaflık yapan Fikret Eldutar, annesinin mezarını ziyaret için gittiği mezarlıkta hayatını kaybetti. Kalp krizi geçirdiği tahmin edilen 75 yaşındaki Eldutar, hem ölümü ile hem de ölüm şekli ile Erzurum’u yasa boğdu. Dere Mahallesi'nin sevilen ismi, bir dönem Erzincankapı semtinin usta berberi, sonrasında Gürcükapı'nın değerli lokantacı esnafı idi Hacı Fikret Elbatur…

 

‘ANASININ MEZARINDA SON NEFESİNİ VERDİ’

 

Tam bir Dadaş ve Erzurum beyefendisi olarak tanınır, hatır ve gönül insanı olarak bilinirdi. Esnaflığın hakkını vermiş, yaş kemale erince kabuğuna çekilmiş bir isimdi Fikret Eldutar. Önceki gün akşam saatlerinde annesi Sülbiye Eldutar’ın mezarını ziyaret için Dutçu köyünde bulunan mezarlığa ziyarete gitti. Akşam oldu, hava karardı, Fikret amcadan haber alamadı yakınları. Oğlu Yener Eldutar, köy mezarlığına gittiğinde acı tablo ile karşılaştı. Fikret Eldutar, annesinin mezarı başında cansız bir şekilde yatıyordu. Sevenlerinin tabiri ile ‘anasının kucağında’ son nefesini vermişti. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerinin yaptığı inceleme sonucunda, yaşlı vatandaşın vücudunda herhangi bir darp izine rastlamadı.

 

ELİNDE YOLUNMUŞ OTLAR BULUNDU

 

Elinde ot bıçkısı ve biçilmiş otların olduğu görüldü. Son nefesini verirken annesinin mezarındaki toprağın üzerinde biten otları yoluyor olduğu kanısına varıldı. Kalp ve tansiyon hastası olduğu öğrenilen Fikret Eldutar’ın kalp krizinden öldüğü tahmin ediliyor ancak kesin ölüm nedeni yapılan otopsi sonucu netlik kazanacak. Erzurum Adli Tıp Kurumu’nda yapılan otopsinin ardından ailesi tarafından teslim alınan cenaze, ikindi namazına müteakip Solakzade camiinde kılınan cenaze namazının ardından Asri mezarlıktaki aile kabristanına defnedildi. Cenazeye, ailesi, yakınları ve komşularının yanı sıra çok sayıda Erzurum esnafı da katıldı.    

Etiketler : ,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler