Baltalı kadına Yargıtay onaylı beraat

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm ASAYİŞ Haberleri 23.05.2013 13:40:00
Kocasından sürekli dayak yiyordu, bir gece onu baltayla yaraladı. Tutuklandı, ilk duruşmada serbest kaldı.Yargıtay, beraat kararını onadı, kocaya hapis yolu gözüktü.
Baltalı kadına Yargıtay onaylı beraat

RADARHABER / ERZURUM 

Erzurum'da kendisine şiddet uygulayan kocasını yatakta uyurken baltayla yaralayan kadına yerel mahkemenin verdiği beraat kararı, Yargıtay tarafından onaylandı. Yargıtay kadının saldırısını ‘meşru müdafa’ olarak kabul etti. Olay şöyle meydana gelmişti. Büyükşehir Belediyesi'nde temizlik işçisi olarak çalışan 39 yaşındaki M.T., 12 Aralık 2007'de alkollü olarak eve gitti. M.T., 38 yaşındaki eşi R.T. ile tartışmaya başladı. Olayın büyümesiyle R.T., yatakta uyuyan eşi M.T.’nı baltayla saldırarak ağır şekilde yaraladı.

KOCAYA HAPİS VERİLDİ

Gözaltına alınan kadın, tutuklandı. 2 çocuk annesi R.T., hakkında "kasten adam öldürmeye teşebbüs" suçundan Erzurum Üçüncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde 15 yıl hapis istemiyle dava açıldı. Mahkeme heyeti,ilk duruşmada kadının tutuksuz yargılanmasına karar verdi. Tutuksuz yargılanan R.T.'nın eyleminin meşru müdafaa olduğuna hükmeden mahkeme, beraatına karar verdi. Mahkeme, dayakçı koca M.T.’yi ise  mağdur-sanık olarak yargılandığı davada "eşine karşı alkolün etkisiyle şiddet uygulamak" suçundan 2 yıl 4 ay hapis cezasına mahkûm etti.

'YİNE DE EŞİM İÇİN ÜZÜLDÜM' DEMİŞTİ.

R.T., mahkemede verdiği savunmasında, her gün haksız yere dayak yediğini savunarak, kocasını cezalandırmak istediğini belirtip "Yine de kocam için üzüldüm. Pişmanım" demişti. Koca M.T. ise, "Bir ara boşanmaya karar verdik. Alkolün verdiği etkiyle eşimi dövüyordum. O gece çok alkollü olduğum için fazla bir şey hatırlamıyorum" demişti.

YARGITAY EMSAL KARARI ONADI, DAYAKÇI KOCAYA HAPİS YOLU GÖZÜKTÜ

Yargıtay 1. Ceza Dairesi, Erzurum Ağır Ceza Mahkemesi’nin 2009-6913 esas sayılı karar dosyasında verilen hapis cezasını oy birliği ile onadı. 1. Ceza Dairesi,” Toplanan deliller karar yerinde incelenip, yaralama suçlarının sübutu kabul, oluşa ve soruşturma sonuçlarına uygun şekilde inandırıcı gerekçelerle reddedilmiş, incelenen dosyaya göre verilen hükümlerde isabetsizlik görülmemiş olduğundan sanığa verilen cezaların, temyiz itirazlarının reddiyle, hükümlerin onmasına” yönünde görüş belirtti. 2 yıl 4 ay hapis cezasına hükümlü dayakçı koca M.T., cezasını çekmek için cezaevine girecek. (İHA)

 

  

Etiketler : dayak, mahkeme, balta,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler