Bir yürüyüş iki protesto!

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm ASAYİŞ Haberleri 01.06.2013 18:56:00
TGB'li öğrenciler gençlik parkını, Ülkücüler Akil insanları protesto etti.Gurubun yolu kesişti, istikamet birleşince polis müdahale etti.
Bir yürüyüş iki protesto!

Soner İSTANBULLU'nun haberi...

RADARHABER / ERZURUM 

Erzurum'da, sosyal medya aracılığıyla bir araya gelen üniversite öğrencileri, Taksim Gezi Parkı'nın yıkılmasını protesto etti. TGB’li öğrenciler ile Ülkücülerin yolu kesişti, iki gurup birlikte Akil Adamları protesto etmek için yürüyüşe devam etti. Yürüyüş sırasında olaylar çıktı, protestocu gurubu dağıtmak isteyen polis boyalı su ve cop kullandı.

"DİRENE DİRENE..." 

İstanbul Taksim’de başlayıp, kısa sürede tüm yurdu saran Gezi Parkı olayları Erzurum’da da protesto edildi. Sosyal medya üzerinden haberleşerek Atatürk Anıtı’nın bulunduğu Havuzbaşı’nda bir araya gelen üniversite öğrencisi yaklaşık bin kişi, hükümeti istifaya davet eden sloganlar attı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Taksim’i yayalaştırma projesi kapsamında Gezi Parkı’ndaki ağaçların sökülmek istemesiyle birlikte başlayan ve günlerdir devam eden olaylar Erzurum’a da sıçradı. Protestoculara yönelik polisin ortaya koyduğu orantısız güç kullanımına tepki göstermek amacıyla Havuzbaşı’nda buluşan bin kadar üniversite öğrencisi, sloganlar atarak, Atatürk Üniversitesi’ne doğru yürüyüşe geçti. Polisin sadece kaldırım üzerinden yürüyüşüne izin verdiği öğrenciler, kısa bir kaldırım yürüyüşünün ardından yeniden yola indi. “Mustafa Kemal’in askerleriyiz”, “Tayyip istifa, hükümet istifa”, Direne direne kazanacağız” ve “Her yerde direniş, her yer Taksim” sloganları atan protestocu grubun yürüyüşüne Erzurumlular da destek verdi. Araçlarıyla yoldan geçen vatandaşlar klakson çalarak göstericilere destek verirken, öğrencilerin Atatürk Üniversitesi’ne girişine polis izin vermedi. Atatürk Üniversitesi’nin girişindeki Çift başlı Kartal heykelinin önünde toplanan öğrenciler, burada Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak’ı da protesto etti. “Rektör uyuma, öğrencin dışarıda” sloganı atan grup, çevik kuvvetin TOMA aracının bölgeyi terk etmesini istedi. Bunun üzerine TOMA aracı bölgeden uzaklaştırıldı. İstiklal Marşı ve 10. Yıl Marşı’nı okuyan öğrenciler, yaklaşık bir saat süren protestonun ardından sessizce dağıldı.

AKİL İNSANLARI’DA PROTESTO ETTİLER

Bu sırada Erzurum Gezisini yapan Akil İnsanlar heyetinin bulunduğu Erzurum Müftülük binasına yürümek isteyen gurubu polis engellemek istedi. Ellerinde Türk bayrakları ile TOMA ve panzerler üzerine yürüyen guruba polis boyalı su ve Copla müdahale etti. 300 kişilik bir gurup eylemci önce yürüyüş eylemi yaptı ardından Akil İnsanlar toplantı yaptığı salonun bulunduğu binaya yürümek isteyince polis müdahalesi ile karşılaştı. Sosyal medya üzerinden Atatürk Üniversitesi kampüsünde toplanan gurup bir süre attıkları sloganlarla yürüyüş eylemi yaptı. Erzurum’da bulunan Akil Adamları protesto etmek amaçlı toplanan bir başka MHP’li gurupla çakışan eylemciler, onlarla birlikte Akil İnsanların toplantı yaptığı salonun bulunduğu Müftülük binasına doğru yürümeye başladı. MHP'li Gurup "Bu vatan Türk’tür Türk kalacak" sloganları atarken Gezi Parkı Eylemcileri ise "Direne direne kazanacağız", "Diren gezi park Erzurum yanında" sloganları ile Müftülük binası önüne kadar geldi. Bir süre birlikte slogan atan iki gurup polisin yürüyüşlerine izin vermesini istedi. Ardından gezi parkı eylemcilerinden ayrılan gurup alandan ayrıldı.

POLİSİ TAHRİK ETTİLER, BOYA’LI SUYU YEDİLER

Gezi Parkı eylemcileri eylemlerine oturarak devam etti. Eylemcilerin "hadi sık sık sık gaz sık" sloganları sonrasında Polis amiri gurubun dağılması için uyarılarda bulundu. Halay çekip sloganlar atan gurup yaptıkları oturma eyleminin ardından barikatı aşmak için harekete geçti. Guruba kalkanlı müdahalede bulunan polis ekipleri ardından Toplumsal Olaylara müdahale araçlarından eylemcilerin üzerine boyalı su sıktı. Suyun etkisi ile dağılan guruba bir müdahalede Çevik Kuvvet ekiplerinden geldi. Kaçan eylemcilerin arkasında kalan eylemcilere coplarla müdahale edildi. Polis ekipleri yakaladıkları eylemcileri gözaltına aldı. 20'nin üzerinde gözaltı olan olayda Eylemciler Atlama Kuleleri altında bulunan boş araziye kaçarak gözden kayboldu. Gezi parkı eylemi ekiplerin gurubu dağıtması ile son buldu.

 

Etiketler : Erzurum, protesto, eylem,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler