Dava uzadıkça öğretmen kahroluyor!

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm ASAYİŞ Haberleri 22.05.2013 14:03:00
Öğretmen A.K.'ye cinsel istismar davasından yine karar çıkmadı. Dava uzadıkça öğretmen kahroluyor.
Dava uzadıkça öğretmen kahroluyor!


Sinan AYDIN’ın –DETAY- haberi

 

RADARHABER / ERZURUM

Erzurum'un Pasinler ilçesinde öğretmen A.K.'yi darp ederek tecavüz ettiği iddiasıyla tutuklanan iki sanığın yargılanmasına bugün Erzurum Adliyesi'nde devam edildi. Pasinler ilçesinde 6 Nisan 2011 günü Milli Egemenlik İlköğretim Okulu'nda Türkçe öğretmeni olarak görev yapan A.K.'ye eve giderken saldırarak tecavüz girişiminde bulunduğu iddiasıyla tutuklanan 24 yaşındaki K.N. ile Ü.A.‘nın yargılanmalarına devam edildi. Erzurum 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada tutuklu sanıklar haklarındaki iddiaları kabul etmeyerek tahliyelerini istedi. Duruşmada söz alan sanıklardan K.N., “Ben 2 yıl 17 günden beri cezaevindeyim. Hala bir tek delil toplanamamıştır. Ben olayı işlemediğimden eminim. Mağdur öğretmen 40’tan fazla kişiyi teşhis etmiştir. Tahliyemi, beraatimi istiyorum. Duruşmalara katılmak istemiyorum. Suçsuz yere yatıyorum” dedi.

DAVA UZADIKCA ÖĞRETMEN KAHROLUYOR!

Diğer sanık Ü.A. ise, “Ben cezamı istiyorum. Tahliyemi istiyorum. Verilmiyor. Kendimden eminim. Ailem mağdur. 2.5 yıldır suçsuz yere yatıyorum” dedi. Mahkeme heyeti sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.Davanın bu duruşmasında da karar çıkmaması, mağdur öğretmeni ve yakınlarını bir kez daha kahretti. Her duruşma sonrası olayın tekrar gündeme gelmesi ve basında yer alması, normal hayatına dönmeye çalışan öğretmen A.K. ile yakınlarını etkiliyor. Öğretmen A.K.’nın yakınlarına, davanın uzun sürmesi nedeniyle bozulan psikolojisini düzeltmekte zorlandığı yönünde dert yandığı öğrenildi.

“BİTİRİN ARTIK BU DAVAYI”

Olayın Türkiye gündemine oturması sonrası davanın sonucunu merakla bekleyen kamuoyu, mahkemenin henüz karar vermemesine tepki gösteriyor. Vatandaşlar, davanın sürekli gündemde tutulmasının mağdur öğretmenin hayatında açılan yaranın iyileşmesini geciktirdiği görüşünde birleşiyorlar. RADARHABER’e konuşan Psikyatri uzmanları da, davanın uzamasının öğretmenin psikolojik tedavisini geciktirdiğini belirtiyorlar. Kamuoyunun ve uzmanların ortak çağrısı, “Bitirin artık bu davayı’ oldu. 

Etiketler : öğretmen., dava, Pasinler,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler