Define çetesine tahliye çıkmadı

Anasayfa'ya Dön 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Tüm ASAYİŞ Haberleri 27.09.2014 13:00:00
Define çetesi Erzurum’da hakim karşısına çıktı, mahkeme tahliye istemlerini reddetti.
Define çetesine tahliye çıkmadı

RADARHABER / ERZURUM

Define çetesi Erzurum’da hakim karşısına çıktı. Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesinde Dini İnanç ve Duygularının İstismarı ile Nitelikli Dolandırıcılık suçlarından hakim karşısına çıkarılan tutuklu sanıklar Eyüp G., İhsan Y., Abdulmenaf K., Halil K., Yücel S., Selim B., Bayram U. ve E. Emin U., suçlamaları kabul etmedi. Şüphelilerin Erzurum başta olmak üzere İstanbul, Nevşehir, Adana, İzmir, Muş ve Mardin'de esnaf ve çiftçileri, dolandırdıkları ortaya çıktı. Dolandırıcıların, İsviçre'deki bir papazdan gömü haritası aldıklarını belirterek kurbanlarından 883 bin 800 TL tokatladıkları iddiası ile 8’i tutuklu 18 sanığın yargılanmasına Erzurum 2.Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı.

OKUMA YAZMAM YOK DEDİ, PARA ÇEKTİĞİNİ İTİRAF ETTİ

İddianamede “Hesap daha güzel, para daha güzel" diyen tutuklu sanık Bayram U.,”Birkaç kez paraları çektim. Çektiğim paraları Mehmet isimli soy ismini bilmediğim kişiye verdim. Benim okuma-yazmam yok. Para çekmedim demiyorum, 4-5 sefer para çektim ancak, aldığım paraları Mehmet ismindeki kişiye verdim. Suçsuzum” dedi.

“DOLANDIRICILIK OLDUĞUNU ÖĞRENİNCE ŞOK OLDUM”

Tutuklu sanık Yücel S. ise, ”Selim yanıma gelerek internet üzerinden iddia oynattığını söyleyip, ‘hesap açtırıp bu parayı alırsam, sen de kazanacaksın’ diyerek bana her oyun oynadığı zaman 200-300 TL para veriyordu. İşin içerisinde dolandırıcılık olduğunu öğrenince şoke oldum, paraların kimden alındığını kime yatırıldığını bilmiyorum” dedi.

“DOLANDIRMADIM”

Tutuklu sanık Selim B. de,”1999 yılında Diyarbakır’dan ayrılarak İzmir’e yerleştik. Tanıştığım Murat ismindeki şahıs bana iddia oynadıklarını ve büyük paralar kazandıklarını ifade ederek, bunun cezasının ise sadece kabahatler kanununa göre 250 lira olduğunu söyledi. Ben kimseyi dolandırmadım” dedi.

MAHKEMEDEN TUTUKLU 8 SANIĞIN TAHLİYE İSTEMİNE RET KARARI ÇIKTI

Mahkeme heyeti tutuklu bulunan Eyüp G., İhsan Y., Abdulmenaf K., Halil K., Yücel S., Selim B., Bayram U. ve E. Emin U.'nun tahliye istemlerini reddederek 8 sanığın kuvvetli suç ve delil gerekçesiyle tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

İMAM VE HOCA OLARAK TANITARAK DOLANDIRDILAR

Emniyet Müdürlüğü, mağdur 22 şikayetçinin Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulması üzerine başlatılan soruşturma sonucu define dolandırıcılarını kıs kıvrak yakaladı. Diyarbakır, Batman, Adana ve İzmir'de yaşayan dolandırıcıların kendilerini sahte imam ve hoca olarak tanıtarak 883 bin 800 TL tokatladıkları iddia edilen sanıklar hakkında ‘Nitelikli Dolandırıcılık' suçundan haklarında dava açıldı.

“HACIM, PAPAZI DA CİPİ DE GETİRDİK”

Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, dolandırılan müştekilerinden Halis P. ise, "Üzerleri eski giyimli 2 kişi köyde yanıma geldiler ve Veysel Karani Hazretleri'nin türbesinin tamiri için yardım topladıklarını, benim de yardım etmemi istediler. Benim de o zaman yanımda para yoktu, fakat yardım etmek amacıyla bir adet kuzu verdim. Şahıslar, türbeyi ziyaret etmeye geldiğimde bana yardımcı olacaklarını ifade ettiler. Bir gün sonra, 2 adet altın kaplama tarihi eser heykel bulunduğunu, benim yardım etmemle bu heykelleri tarladan çıkarabileceklerini söylediler. Ben de kabul ettim. Tarlada bir metre kadar kazı yaptıktan sonra bana iki adet heykeli ve küpü bırakarak 'Bizim İsviçre'ye gidip dönmemiz lazım' dedikten sonra, ayrıldılar. Bir hafta sonra, beni arayarak 'Papaz ile birlikte Türkiye'ye giriş yaptıklarını ve cipin vergisi ve gümrük vergilerinin ödenmesi için para talep ettiler. Dolandırıcılara 5 ayrı parçada toplam 24 bin lira tutarında para havale ettim. Daha sonra, dolandırıldığımı anladım" dedi.Duruşma ileri bir tarihe ertelendi.

Etiketler : Erzurum, hacı, define, papaz,
YORUMLAR Yorum Yazın
Yorum Yazın Kapat
 
 
İsim :
 
 
 
 
 

En Son Haberler